Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Aberdeen

Bli med Edvard til granittbyen i Skottland!

18. – 21. september 2018

Bli med på en uforglemmelig tur til vårt nærmeste naboland på den andre siden av
Nordsjøen! Ja endelig tilbake til de etterlengtede britiske øyer igjen.
Skottland har det meste: Høye forrevne fjell, fjorder, myke grønne åser, naturskjønne
daler og store byer med vakre bygninger og monumenter. Vår base blir i nordlige
Aberdeen hvor vi skal bo sentralt.
Vi starter med å besøke/utforske noe av Skottlands spennende historie, som er mye fra
vår egen fortid, spennende mat og drikke.
Aberdeen er en havn med en sterk sjømannskirke som vi skal besøke. Kirken betjener de
mange norsk-oljerelaterte skipene som til stadighet ligger i havn.

Dagsprogram

Dag 1: Bergen - Skottland

/globalassets/europa/skottland/skottland-store-bilder/ol_shutterstock.jpg

Vi flyr om morgenen med direktefly fra Bergen til Aberdeen.
Vår skotske sjåfør venter på oss, og bringer oss rett til granittbyen for sightseeing med lokalguide. Union Street går som en snor gjennom byen og denne hektiske gaten byr på noen av de beste shoppingstedene. Stikk gjerne innom kjøpesenteret Trinity - her finner du nordmenns favorittbutikk, Primark! Eller hva med et glass øl? Aberdeen er kjent for sine mange lokale skotske puber og barer, og du har over 135 å velge mellom! 

Vi skal besøke BrewDog som ble grunnlagt i 2007 av to venner. De har på få år bygd opp et kjent internasjonalt merkenavn og er nå Skottlands største uavhengige bryggeri. Her blir det ølsmaking og noe å bite i. Så er det på tide å sjekke inn på hotellet vårt som har beliggenhet midt i byen med gåavstand til det meste. I kveld spiser vi middag i felleskap på hotellet.

Dag 2: Dagen på egenhånd eller frivillig utflukt

/globalassets/europa/skottland/aberdeen/stonehaven-harbour_734284796.jpg

Aberdeen har nok muséer, gallerier og historiske bygninger til å holde de mer kulturelt interesserte opptatte i dagesvis. Det Maritime Museum er et godt valg, og byens 120 år gamle kunstgalleri er blant Aberdeens mest besøkte attraksjoner. Den tre kilometer lange sandstranden nord for byen er også populær blant tilreisende og fastboende.

Her kan du faktisk spotte delfiner hvis du er heldig! Har du lyst så kan du bli med på en nydelig togtur til den lille landsbyen Stonehaven, som ligger ca 20 minutter sør for Aberdeen. Jernbanesporet følger kysten og gir mange flotte fotomotiv underveis. En hovedattraksjon idag vil være besøket til Dunnotar Castle, som regnes som et must-see i Aberdeen. Den dramatiske plasseringen ytterst på en klippe har nok gjort sitt til at den er blitt med i flere filmer. Bl.a. er Hamlet med Mel Gibson spilt inn her.

Tilbake i sentrum av Stonehaven er det klart for lunsj, og det blir i historiske omgivelser i den gamle Tollboden. I kveld er middag på egenhånd, og som ellers i verden finner du både indiske, kinesiske og italienske restauranter. Men selv om Skottland ikke er spesielt kjent for sitt kjøkken, vil du kanskje prøve noen av spesialitetene når du først er her? Tradisjonell skotsk mat basert på skotske råvarer som biff, laks og lam kan anbefales, for ikke å snakke om “fish & chips”. Alltid godt!

Dag 3: Sjømannskirken i Aberdeen

/globalassets/europa/skottland/aberdeen/aberdeen-harbour1.jpg

Vi ønskes selvfølgelig velkommen her, og alle vet det er vafler og kaffe å få. Fra 2002 hadde Sjømannskirken reisetjeneste i Skottland, og da med base i Edinburgh, men fra 2012 ble det fast Sjømannskirke i Aberdeen og de overtok da ansvaret for skipsbesøk i skotske havner. Visste du at mellom 2002 og 2011 besøkte de ca 500 skip årlig! Det blir artig å møte de som til daglig holder dørene oppe for nordmenn som er forbi og vil innom for å treffe landsmenn og slå av en prat. Skottland er verdenskjent for sin whisky. Før du reiser hjem kan du kanskje smake forskjell på whisky fra de fem whisky-regionene? Selv om produksjonen er lik, blir ikke sluttproduktet likt sies det. Du får se (og smake) for deg selv. Middag på egenhånd.

Dag 4: Balmoral Castle og hjemreise

/globalassets/europa/skottland/aberdeen/scotland-34.jpg

Dagens frokost vil kanskje trekke litt ut i tid? Mange trives med lange frokoster i godt lag. Etter utsjekk fra hotellet går turen med buss til et slott som ofte har vært avbildet på TV, for Balmoral Castle er nemlig sommerresidens til den britiske dronningen
Elizabeth og hennes mann prins Philip. Så tidlig kveld blir det boarding på direkteflyet som skal tilbake til Bergen.

Prisinformasjon

Turpris kr 6950,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen – Aberdeent/r
Flyavgifter kr 820,- (med forbehold om endring)
Buss flyplass - hotell t/r
3 netter i dbl.rom på hotell
3 frokoster
1 pizzalunsj
1 middag på hotellet
Utflukt/program dag 1 og 4
Reiseleder Edvard Pettersen

Tillegg:
Enkeltrom kr 1650,-
Øvrige måltider
Utflukt til Stonehaven inkl lunsj kr 960,- p.p.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og flytider og eventuelle trykkfeil.

19.3°