Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Cruise i Middelhavet

Bilde i bildekarusell

Cruise i Middelhavet

Bilde i bildekarusell

Cruise i Middelhavet

Bilde i bildekarusell

Cruise i Middelhavet

Bilde i bildekarusell

Cruise i Middelhavet

Cruise i Middelhavet

Opplev Italia, Frankrike, Spania, Malta og Hellas med flotte MSC Orchestra

18. – 29. april 2018

Bli med på denne fasinerende reisen hvor du får det beste av Europa – fra historiske byer til romantisk idyll. Det finnes ingen bedre måte å reise på enn et cruise: du sjekker inn, pakker ut én gang, og flyter i luksus fra én verden til en annen. Opplev alt fra vakre øyer og spennende byer til ulike tidsepoker og kulturer. MSC har familievennlig filosofi som tilbyr et variert program med aktiviteter, underholdning og sosiale arrangementer skreddersydd for alle aldersgrupper.

Program

Dag 1: Bergen – Milano - Genoa, Italia

/globalassets/europa/cruise-i-middelhavet/cruise-i-middelhavet-programbilder/genova_istock.jpg

Vi flyr fra Bergen via København til Milano, og vel fremme står bussen vår klar til å kjøre oss til Genoa og MSC Orchestra som skal være vårt hjem de neste dagene. Vi tror du vil trives på dette fantastiske skipet. Her er flere restauranter, spa-avdeling, svømmebassenger, butikker, casino og hyggelige kafeer. Om kveldene er det variert underholdning. Livet om bord skal nytes i tillegg til at det blir anledning til å bli med på utflukter i byene som anløpes. Vi ønsker velkommen ombord og håper du vil trives og la deg skjemme bort på vår flotte cruisereise.

Dag 2: Marseille, Frankrike

/globalassets/europa/cruise-i-middelhavet/cruise-i-middelhavet-programbilder/marseille_old_port.jpg

Marseille er Frankrikes nest største by og hovedstad i regionen Provence-Alpes-Cote d’Azur ved den sørøstlige kysten. Den sterke mistralvinden holder luften klar og ren, og mange berømte kunstnere har latt seg lokke hit av miljøet og atmosfæren. Til tross fro at Marseille er den økonomiske og industrielle hovedstaden i Frankrike, har den bevart sine gamle tradisjoner og sin kultur, noe som viser seg i marseillanernes måte å leve på og deres utallige museer, teatre og operahus.

Dag 3: Barcelona, Spania

/globalassets/europa/cruise-i-middelhavet/cruise-i-middelhavet-programbilder/barcelona_sagrada_familia.jpg

Velkommen til Spanias nest største by! Byens hovedgate, La Rambla er verdenskjent og her ligger butikkene tett i tett, flott omkranset av en bred, grønn og frodig bulevard med barer og spennende steder og sette seg ned - enten for å ta et glass vin eller bare kikke på folkelivet. Byen har vært et kulturelt og vitenskapelig senter helt siden middelalderen og de meste kjente attraksjonene er den ruvende kirken Sagrada Familia og Gaudis teatralske og bølgeformede bygning Casa Battlo. Liker du å holde deg i form, tilbys det også sykkelrundtur i Barcelona – en ny måte og utforske byen på. Og sist men ikke minst så anbefales det å prøve byens tapas og lokale katalanske kjøkken! 

Dag 4: På sjøen

Livet om bord på et cruiseskip kan være deilig avslappende eller fylt med tett program - valget er ditt. Noen starter dagen med å se soloppgangen og nyte en tidlig kopp kaffe på dekk, mens andre spiser en senere frokost i spisesalen. Romservice hele døgnet gjør at du eventuelt kan spise frokost på lugaren. Alle dager har forskjellige tilbud og aktiviteter. Butikker og taxfreeutsalg frister med et variert utvalg varer. Om kvelden møtes vi til felles middag. 

Dag 5: Valletta, Malta

/globalassets/europa/malta/malta-programbilder/valletta_seaside.jpg

Valletta er hovedstaden på Malta, beliggende strategisk mellom Europa og det afrikanske kontinentet og har igjennom tidende tiltrukket seg forskjellige folkeslag. Personligheter som Odyssevs, apostelen Paulus, Napoleon og Lord Nelson er blant dem som har satt sin farge på øyas omskiftende historie. Du kan fornemme et helt millennium gjennom alle de overraskende tingene som venter på å bli oppdaget på denne øya. Og uansett hvor du går, gir natur og arkitektur deg en herlig opplevelse. Fargene er slående: De honninggule steinene står i fin kontrast til Middelhavets dypeste blåfarge. I tillegg til hovedstaden Valletta, kan de små sjarmerende byene Rabat, Mosta og Mdina så absolutt anbefales å besøkes. Jeeptur rundt på øya er også mulig, samt et havnecruise med vinsmaking.

Dag 6: Korfu, Hellas

/globalassets/europa/cruise-i-middelhavet/cruise-i-middelhavet-programbilder/korfu_beach_paleokastriti.jpg

Korfu er en av de frodigste og vakreste øyene i Hellas, og er blant annet kjent for sang og musikk. En rekke velrennomerte forfattere og diktere har skrevet om øya etter å ha kommet hit på grunn av den utrolig vakre naturen. Er du i det eventyrlystne hjørnet, anbefales en tur på jeepsafari for å se nærmere på de lokale landsbyene. Eller hva med en tur til flere av de bortgjemte buktene kjent for sitt klare vann, ideelle for bading.

Dag 7: Katakolon, Hellas

Man spekulerer på om dette er de olympiske lekenes fødested. De første lekene ble gjennomført allerede i år 776 f.Kr. Olympia ble senere en politisk møteplass som f.eks. Platon og Aristoteles besøkte. På 500-tallet ble området ødelagt av et jordskjelv og de olympiske lekene ble glemt. I 1776 fant noen personer rester fra de tidligere olympiske lekene. Men det var først i 1896 i Athen at man gjennomførte OL i moderne tid. Det finnes et olympisk museum her som det er verdt å besøke.

Dag 8: Heraklion, Hellas

Heraklion er hovedstad på Kreta og er en viktig havneby på den greske øya. Store deler av sentrum er i dag bilfri og et godt utgangspunkt for en byvandring er havneområdet. Her kan du også nyte atmosfæren på en av de hyggelige kafeene. Høydepunktet under et besøk i Heraklion er nok turen til det minoiske ruinpalasset i Knossos, der man tror at Minotaurus' labyrintoriginal finnes. Dette er det største arkeologiske stedet på Kreta, og antagelig det seremonielle og politiske senter til minoisk kultur.

Dag 9: Piraeus, Hellas

/globalassets/europa/cruise-i-middelhavet/cruise-i-middelhavet-programbilder/athen_parthenon.jpg

Vårt cruiseskip legger til kai i Piraeus som fungerer som havn for Hellas' hovedstad Athen. Athen domineres av de flate åsene ved Akropolis der et av verdens mest berømte klassiske monumenter, Parthenon, ligger. Byen har alltid utstrålt en unik sjarm og et vitalt særpreg som forfører tusenvis av turister hvert år. Gatemarkeder, tavernaer dekket av slyngplanter, suvenirboder og antikke monumenter bidrar alle til å gjøre Athen til et unikt feriemål. Her er det et must å bli med på en rundtur til de historiske severdighetene. Velg mellom Akropolis, Parthenon og arkeologisk museum, eller beundre utsikten og de gamle templene på Kapp Sounion.

Dag 10: På sjøen

Etter mange dager ombord er du blitt godt kjent med dette luksusskipet og du har funnet ut hvor du trives best. En solstol på dekk med en god bok kan gi deg deilige formiddagstimer, før du entrer skipets bugnende lunsjbuffet som ligger vegg i vegg med soldekket. En ettermiddagslur på lugaren som hver dag er ryddet og innbydende kan kanskje friste, før du kanskje møter medreisende i en av skipets hyggelige barer for en drink før kveldens middag. Du har også blitt godt kjent med kelnerne i spisesalen som gir deg innføring i gode og spennende menyer hver kveld.

Dag 11: Civitavecchia (Roma), Italia

/globalassets/europa/cruise-i-middelhavet/cruise-i-middelhavet-programbilder/roma_colusseum_msc.jpg

Civitavecchia heter havnen som ligger omtrent en time fra Roma, Italias hovedstad. Roma betyr historie, og her finnes det en enestående konsentrasjon av historiske legender og monumenter kombinert med flotte shoppinggater. Så fyll dagen med kultur, besøk Vatikanet og se flotte Peterskirken og Det sixtinske kapell! Fortsett videre til Colosseum som regnes som et av de meste imponerende byggverkene i verden, og sist men ikke minst ta en pause ved Trevi-fontenen som er den største og mest berømte fontenen i Roma - eller sett deg på den imponerende Spansketrappen og bare nyt livet! 

Dag 12: Genova – Milano – Bergen

Mange dager med opplevelser og inntrykk nærmer seg slutten. Vi har bodd godt, spist velsmakende måltider, blitt underholdt om bord og oppdaget og blitt imponert over nye steder. Mens vi svever over Europa mot Norge og Bergen koser du deg med gode minner fra en ferie hvor du har fått opplevelser og er tatt godt vare på - så vel av besetningen ombord på cruiseskipet som av vår reiseleder. 

Prisinformasjon

Turpris kr 14 950,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen – Milano tur/retur
Flyavgifter
Transport flyplass-skip t/r
11 netters cruise i dbl. innv. Bella lugar
Reiseleder fra Unik Travel

Cruiset inkluderer:
Helpensjon om bord (frokost, lunsj, ettermiddagste og middag). Mange aktiviteter om bord og variert underholdning hver kveld

Tillegg:
Innvendig Fantastica* lugar kr 875,- pr. pers.
Utvendig Fantastica* lugar kr 2800,- pr. pers.
Balkong Bella lugar kr 3750,- pr. pers.
Balkong Fantastica* lugar kr 5600,- pr. pers.
Enkel og familielugar på forespørsel
Skatt og tips om bord, 10 EUR pr. dag pr. pers.

8.9°