Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Cruise i Kroatia med MS Futura

Bli med Berith Silden og opplev det ekte Kroatia

26. august – 2. september 2017

Bli med på et fantastisk ukescruise i Adriaterhavets skjærgård. Fra Dubrovnik seiler vi via noen av Kroatias vakreste øyer, bl.a. Hvar og Mljet og avslutter når vi kommer til Split. Skipet legger til i havner i hjertet av både små landsbyer og større byer. Slapp helt av og la kapteinen, mannskapet og reiselederen ta vare på deg. Om morgenen kan du nyte kaffen og utsikten på den romslige baugen. Underveis venter spennende utflukter, mulighet for sykkeltur, vinsmaking, kroatisk landsbyfest og utallige flotte opplevelser. Utfluktene er inkludert i prisen og vår norske vertinne ombord skaper godt miljø og hygge underveis. Skipet vårt har flotte lugarer, alle utvendige. Her er det bare å hive seg rundt og være første mann til mølla!

Turprogram

Dag 1: Bergen - Dubrovnik

Vi flyr til vakre Dubrovnik og vi ønskes velkommen om bord av besetning og kaptein. Skipet som skal være vårt hjem de neste 7 nettene, har en hyggelig og imøtekommende besetning som vil være med å gjøre den neste uken til en flott opplevelse. Etter innsjekk spiser vi en deilig middag ombord.

Dag 2: Dubrovnik

Etter frokost reiser vi inn til Dubrovnik for sightseeing. De pittoreske gatene, smugene og ikke minst muren skal beundres. Vår lokalguide viser vei og forteller, og til slutt er det kabelbane opp til nærmeste klippe slik at vi kan se det hele i fugleperspektiv. Her får du kanskje knipset et av turens vakreste bilder med de oransje hustakene, den 1940 meter lange muren og Elaphiti øyene i bakgrunnen. Dubrovnik er lett å finne fram i - du havner uansett på hovedgata Placa til slutt. Skipet legger til kai ca. 15 min. fra Dubrovnik by, og retur hit før lunsj blir på egenhånd. Etter noen avslappende timer ombord går turen tilbake til Dubrovnik med buss, for middag på en av de mest kjente restaurantene her.

Dag 3: Mljet - Peljesac

Etter frokost letter vi anker og setter kursen mot øya Mljet, den sørligste og østligste av de store øyene i Adriaterhavet. Underveis blir det badestopp i minst en lun bukt/vik. Store deler av Mljet er nasjonalpark, anlagt allerede i 1060, og naturen her er frodig og innbydende. En god spasertur eller en sykkeltur her er absolutt å anbefale. Øya har vulkansk opphav, og dette har gitt øya dramatiske kløfter og juv. Navnet «Mljet» stammer fra «Melita», eller honning, som antikke grekere kalte øya.

Videre idag skal Peljesac ønske oss velkommen. Kveldens middag er en typisk landsbyfest med kroatiske spesialiteter, en «all inclusive» middag med lokale retter – kortreist mat selvfølgelig.

Dag 4: Korcula

Etter en behagelig formiddag til sjøs ønsker Korcula oss velkommen. Øya er mest kjent som fødested for Marco Polo og for sine historiske legender. Kjært barn har mange navn og Korcula går under navnet «den grønne øy» fordi den er den frodigste av alle øyene i Kroatia. Etter sightseeing med guide skal vi smake på lokale spesialiteter – ikke minst den gode vinen som kommer herfra. I kveld kan du glede deg til en kulinarisk reise på en av øyas beste restauranter!

Dag 5: Vis

Øyen Vis var frem til 1990 stengt for turister, grunnet miliær aktivitet. Dette har gjort sitt til at området har beholdt sin middelhavs sjarm. På vår tur idag skal vi besøke et helt spesiell og vakkert naturfenomen. The Blue Cave er viden kjent for den helt utrolige blåfargen som oppstår når lyset reflekteres gjennom denne lille hulen. Det er kun mulig å komme inn i hulen med små båter, derfor er det med forbehold om sjø- og værforhold. I kveld blir det «Captain’s dinner» om bord på vårt flytende hotell.

Dag 6: Brac - Hvar

Fra Vis går turen videre til Brac og havnebyen Bol. Her ankrer kapteinen opp like ved den magiske stranden Zlatni Rat, slik at vi kan bade i det krystallklare vannet. Det er noe magisk ved Zlatni Rat – få strender er så billedskjønne, og denne brukes i markedsføringen av hele Kroatia. Fasongen endres avhengig av strømninger i hav og vind, men du vil nok kjenne den godt igjen! Etter lunsj fortsetter cruiset mot Hvar. Det er så avslappende å ha både lugar, restaurant, bademuligheter og soldekk så nærme. Med en god bok og noe kaldt i glasset, vil tiden om bord gå alt for fort.

Naturperlen Hvar – tidligere kåret til en av verdens vakreste øyer. Her finner du vinranker, palmer, enger med lavendel og rosmarin og ikke minst koselige små landsbyer. Øya kan også smykke seg med å være en av de mest solrike øyene i Adriaterhavet. Det er mange historiske landemerker her og katedralen fra renessansen med de originale tårnene, er særlig kjent. Vi får en guidet sightseeing samt tid på egenhånd til litt shopping e.l. Når det nærmer seg middagstider går vi i land for å spise på en av de lokale restaurantene.

Dag 7: Omis - Split

En ny dag og nye muligheter. Vi reiser videre mot Omis, og for de som ønsker det, kan de delta på en av disse actionfylte aktivitetene i land. Zipline er et adrenalinkick og en spennende måte å se landskapet på. En del av turen er å gå oppover fjellet, en stor forandring til skipsdekket og brostein. Ned går det fortere, via 8 stålvaiere eller «ziplines». Eller kanskje du fristes mer av rafting i elven Cetina? Det er flere muligheter idag for å få opp pulsen!

Mot ettermiddagen er vi ankommet den historiske byen Split, som er beskyttet av UNESCO. Nordmenn elsker de steinbelagte områdene hvor man opplever sjø, solskinn, båtliv og møter lokalbefolkningen. Her er det deilig å rusle, og også her skal vi selvfølgelig bli bedre kjent. Lokalguide loser vei i trange smug, forbi romerske spor og til historiske kroker av byen. Vi ender opp ved kveldens middagsrestaurant og før du går tilbake til skipet for turens siste natt ombord, anbefaler vi en tur i klokketårnet. Fint å utnytte denne siste kvelden i en så vakker by!

Dag 8: Hjemreise fra Split

Vi nyter vår siste frokost om bord før bussen kommer for å bringe oss til flyplassen for retur til Norge.

Prisinformasjon

Turpris kr 27 500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen - Dubrovnik med retur fra Split
Flyskatt
Busstransport flyplass - skip t/r
Havneavgifter USD 25 pr. pers.
7 netter i utvendig dbl. lugar
7 frokoster (english breakfast)
6 lunsjer (3-retters), inkl. 1 glass vin
Kaffe/te etter lunsjene
7 middager;
2 ombord (hvorav 1 Captain’s dinner) inkl 1/2 fl. vin
1 fem-retters i Dubrovnik, ekskl. drikke
Village party, inkl. drikke
1 fem-retters i Korcula, inkl. 6 glass vin
2 tre-retters i Hvar og Split, ekskl. drikke
Alle utflukter skissert bortsett fra zip-line og rafting “Whispers” ifm sightseeing
1 l vann hver dag Skifte av håndklær hver dag
Wi-fi ombord (ustabilt i åpen sjø)
Tips ifm landarrangement
Vertinne fra Unik Travel

Tillegg:
Enkellugar på forespørsel
Lugar mellomdekk kr 2000,- pr. pers i dbl lugar
Lugar mellomdekk kr 4000,- pr. pers i sgl lugar
Tips til mannskap

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

HRK 100 HRK = 126,52 NOK
23.6°