Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Paris & Champagne

Bilde i bildekarusell

Paris & Champagne

Bilde i bildekarusell

Paris & Champagne

Bilde i bildekarusell

Paris & Champagne

Bilde i bildekarusell

Paris & Champagne

Paris og Champagne

En tur for livsnytere

09. - 13. april 2019

Reisen begynner i den vakre franske hovedstaden. Paris er å vandre rundt og snuse inn lukter, synsinntrykk og atmosfære. Sitte på kafé og kikke på det parisiske folkelivet, nyte det levende menneskelige teater. Byen er et kunstverk i seg selv med sine restauranter, caféer, gatemusikanter, parker og spennende shoppingstrøk. Vi sier som forfatteren Hemingway uttrykte det: Paris er livets fest!  “Hver gang et glass champagne serveres, kan det hende vi legger grunnlaget for noe som føles som et streif av lykke… og det er jo faktisk et mål i seg selv.” Slik innleder Toralf Bølgen boka si “Champagne – Diva og Dronning”. Mange veier kan nok føre oss til lykken, men vi er overbevist om at den så absolutt bør ta veien innom vinmarkene i Champagne. Vi vil i løpet av disse dagene lære oss forskjellen på champagne med og uten årgang, smake på de edle dråper og besøke flotte champagnehus.

Dagsprogram

Dag 1: Bergen – Paris

http://norsktur.no/globalassets/europa/paris/paris-programbilder/notre_dame_natt.jpg

Vi flyr direkte fra Bergen til Paris med Air France om ettermiddagen. Ved ankomst står bussen klar til å frakte oss til sentrum, og vi sjekker inn på vårt hotell som ligger sentralt til i Paris. Noen vil kanskje slappe av, mens andre vil ut og se på livet i Paris’ gater. 

Dag 2: Paris - Reims

http://norsktur.no/globalassets/europa/paris/champagne/champagne-store-bilder/champagne.jpg

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og tar en liten orienteringstur for å gjøre oss litt kjent med både byen, og de viktigste severdighetene som Trocadero, Invalidedomen, Vendome-plassen, de kjente avenyene og kanskje får vi også et glimt av Eiffeltårnet. Det vil også bli litt tid til å kjøpe seg litt lunsj som denne dagen er på egenhånd. Etterhvert reiser vi fra verdens vakreste hovedstad, til Champagnens hovedstad Epernay. Den ligger i hjertet av det prestisjefylte vinområdet, og under hovedgaten Avenue de Champagne ligger ca 300 millioner flasker av forskjellige merker lagret i kalksteinsgangene. Vi gjør oss klar for å besøke turens første Champagnehus; Moët & Chandon. Det ble grunnlagt av vinmaker Claude Moët i 1743, og det var hans sønnesønn som kjøpte opp vinmarker og gjorde champagnehuset til ett av regionens største. De har i dag ca 50 km med vinkjellere, som inneholder svimlende 120 millioner flasker. Under vårt besøk skal vi både få en omvisning og selvfølgelig smake på en av champagnene de lager. Turen går så videre til Reims, og vi sjekker inn på vårt hotell. Felles middag om kvelden.

Dag 3: Reims, og selvfølgelig mer Champagne!

http://norsktur.no/globalassets/europa/paris/champagne/champagne-programbilder/reims_katedralen.jpg

Etter en god frokost er vi klar for å utforske byen Reims sammen med en av byens lokalguider. Vi skal gå gjennom byens Art Deco-gater og besøke den fantastiske katedralen i Reims, et mesterverk i gotisk byggestil og en av Frankrikes mest betydningsfulle bygninger opp gjennom historien. Kunstneren Marc Chagall står bak de vakre blyglassvinduene i katedralen og her finnes også et eget vindu om champagnevinen. Etter byvandringen og katedralbesøket tar vi noen timer på egenhånd for å utforske byen og spise lunsj. Vi møtes igjen utpå ettermiddagen for dagens dose med champagne, denne gangen hos Mumm. Dette champagnehuset ble startet i 1827 av de tyske brødrene de Mumm, og er spesielt store på det amerikanske markedet. Vil dere klare å kjenne forskjellen mellom denne champagnen og den fra gårsdagen? Etter champagnesmakingen er resten av dagen og kvelden på egenhånd.

Dag 4: Sykkeltur blant vinrankene (frivillig utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/europa/paris/champagne/champagne-programbilder/oger_epernay.jpg

I dag kan de som ønsker det bli med ut på en tur ut av Reims. Vi tar buss til den lille landsbyen Mailly Champagne hvor dere får utdelt sykler og hjelm. Herfra starter sykkelturen som vil foregå i det sjarmerende området Montagne de Reims, beliggende mellom Reims og Epernay. Vi følger deler av «Champagne Trail» som går på kryss og tvers i regionen. Her finner vi et mikroklima som passer perfekt for dyrking av de tre druesortene regionen bruker til champagne, og turen vil by på en salig blanding av vingårder, vinranker og små landsbyer. Lunsjen blir en slags piknik med lokale produkter, og det blir selvfølgelig servert et par glass med champagne. Vi skal også besøke en mindre, mer lokal, champagneprodusent, og smake på to forskjellige champagner herfra. Buss tilbake til Reims om ettermiddagen, og kvelden er til fri disposisjon.

Dag 5: Hjemreise

http://norsktur.no/globalassets/europa/paris/paris-store-bilder/eiffeltarnet.jpg

Vi sjekker ut fra hotellet og forlater Reims og champagneregionen for denne gang. Med i bagasjen er det kanskje en champagneflaske eller to, eller noe annet gøy som har blitt kjøpt på turen. På flyplassen står flyet klart til å fly oss direkte fra Paris til Bergen.

Prisinformasjon

Turpris kr 9 200,-

Turprisen inkluderer:
Flyreise Bergen – Paris t/r
Flyskatter 480,- (med forb. om endringer)
1 natt i dobbeltrom på hotell i Paris
3 netter i dobbeltrom på hotell i Reims
All transport som beskrevet i programmet
Alle utflukter som beskrevet i programmet
4 frokoster
1 middag
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom 2 300,-
Drikke til inkluderte måltider
Sykkeltur med lunsj og champagnesmaking kr 1690,-

8.9°