Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Tulipancruise

Fargerikt elvecruise i vårkledde omgivelser

6. - 11. april 2019

Nederland oppleves som svært romantisk, spesielt om våren, takket være de fargerike blomstene som finnes her i et nesten ubegrenset antall. Tresko, tulipaner, vindmøller og ost er nok det de fleste forbinder med Nederland, men landet har så mye mer å by på. Spennende og vakre byer med sitt eget særpreg, sin unike historie, sin spennende arkitektur enten den er gammel eller ny. Her er noe for alle. Opplev en eksplosjon av farger i alle regnbuens nyanser, sjarmerende kanalbyer, historiske gavlhus, diker og mye mer mens du hele tiden har base på en elvebåt.

Program

Dag 1: Reisedag

/globalassets/cruisebater/ms-leonora/ms-leonora_ext.jpg

Vi flyr til Amsterdam om formiddagen. Vel fremme blir vi møtt av buss som bringer oss til Zaandam hvor vi sjekker inn på MS Leonora. Etter en velkomstdrink om bord anbefales en spasertur i den lille kanalbyen Zaandam som ligger like ved Amsterdam.

Dag 2: Tulipanmarkeder og kjente diker

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/flower_market_amsterdam_300dpi_2464x1648px_j.jpg

I dag kan de som ønsker det bli med på en utflukt som går til det nordvestlige Nederland.  Her står tulipanmarkedene i full blomst, og det er et imponerende fargeskue. Vi skal besøke et tulipanmarked før vi fortsetter nordover hvor vi får se Nederlands mest kjente dike - Afsluitdijk – som måler 32 km og som skiller ferskvannssjøen Ijsselmeer fra Nordsjøen. Vi er tilbake på skipet rundt lunsjtid, og det vil etter hvert bli holdt en presentasjon av tradisjonelle nederlandske oster av en ostehandler som blir med oss på deler av seilaset fra Zaandam.  

Dag 3: Blomsterauksjon og Keukenhof

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/park-med-tulipaner.jpg

Skipet arrangerer i dag en utflukt som starter med et tidlig besøk på verdens største blomsterauksjon som ligger i Alsmeer. Byen kalles verdens blomsterhovedstad og de eksporterer blomster til hele verden. Auksjonsbygningen er den største kommersielle bygning i verden. Vi fortsetter videre til den fantastiske blomsterparken Keukenhof. Ifølge den offisielle nettsiden for Keukenhof Park, plantes det årlig ut ca 7 millioner blomsterløk som dekker et område på 32 hektar. Parken er også kjent som «Garden of Europe» og har i mer enn 50 år vært kjent som verdens største blomsterpark. Vi er tilbake på skipet på ettermiddagen og utpå kvelden seiler vi videre til Arnhem. 

Dag 4: Arnhem

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/arnhem-jansplaats-3p_cityarnhemc_01.jpg

Dagens utflukt som skipet arrangerer går til Oosterbeek hvor vi skal besøke det imponerende museet «The Airborne Museum». Museet forteller historien om slaget ved Arnhem og «Operation Market Garden» som var en alliert militær operasjon under andre verdenskrig. Hensikten var å danne et brohode over Rhinen og bane vei til Berlin for de allierte styrker. Etter besøket på museet blir det en bytur i Arnhem og etter lunsj seiler skipet videre til Nijmegen. Vi ankommer utpå kvelden, i god tid før kapteinens cocktail party etterfulgt av kapteinens gallamiddag.

Dag 5: Fra Nijmegen til Amsterdam

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/amsterdam-bicycles.jpg

Skipet seiler fra Nijmegen tidlig på morgenen og vi ankommer Amsterdam utpå formiddagen. Etter en tidlig lunsj om bord kan de som ønsker det bli med på en kanaltur for å oppleve denne vakre byen vannveien. Amsterdam er kjent for sine mange kanaler og den 800 år gamle bykjernen blir også kalt for Nordens Venezia. Antall sykler er like mange som innbyggere, og ingen steder er husene smalere enn her. Etter kanalturen er det tid på egenhånd for å utforske mer av denne flotte byen, eller for å gjøre de siste innkjøp.

Dag 6: Hjemreise fra Amsterdam

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/flickr-web4camguy-amsterdam-bikes.jpg

Vi nyter vår siste frokost ombord og sjekker ut fra vårt hjem de siste 6 dagene. Vi får et par timer på egenhånd i Amsterdam før bussen vår bringer oss til flyplassen for retur til Norge.

Prisinformasjon

Turpris kr 11 500,-

Turprisen inkluderer
Fly Bergen - Amsterdam t/r med KLM
(mulighet for utreise fra andre flyplassen mot tillegg)
Flyskatt kr 420,- (med forebehold om endringer)
Transport flyplass-skip t/r
5 netter i dobbellugar på hoveddekk på MS Leonora
Fullpensjon under cruiset
Kaffe og te til alle måltider
Alle skatter og havneavgifter
Obligatorisk tips ombord på skipet
Skandinavisktalende cruisemanager
Reiseleder fra Unik Travel

8.1°