Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

TULIPANCRUISE

Bilde i bildekarusell

Tulipancruise

Bilde i bildekarusell

TULIPANcruise

Bilde i bildekarusell

Tulipancruise

Tulipancruise

– fargerikt elvecruise i vårkledde omgivelser

7.- 12. april 2018

Holland oppleves som svært romantisk, spesielt om våren, takket være de fargerike blomstene som finnes her i et nesten ubegrenset antall. Tresko, tulipaner, vindmøller og ost er nok det de fleste forbinder med Holland, men landet har så mye mer å by på. Spennende og vakre byer med sitt eget særpreg, sin unike historie, sin spennende arkitektur enten den er gammel eller ny. Her er noe for alle. Opplev en eksplosjon av farger i alle regnbuens nyanser, sjarmerende kanalbyer, historiske gavlhus, diker og mye mer mens du hele tiden har base på et cruiseskip.

Dagsprogram

Dag 1: Reisedag Bergen – Amsterdam – Zaandam

/globalassets/europa/amsterdam/amsterdam-programbilder/amsterdam-kanal_lite.jpg

Vi flyr direkte fra Bergen til Amsterdam om formiddagen. Vel fremme blir vi møtt av buss som bringer oss til Zaandam hvor vi sjekker inn på MS Leonora. Etter en velkomstdrink om bord anbefales en spasertur i den lille kanalbyen Zaandam som ligger like ved Amsterdam

Dag 2: Fra Zaandam til Wijk bij Durstede

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/hotels-1528244_1920_zaandam.jpg

Vi nyter formiddagen om bord på skipet, og etter lunsj skal vi til den nordvestlige delen av Holland hvor tulipanmarkene står i full blomst og vi får nyte et imponerende fargeskue. Vi fortsetter nordover hvor vi får se Hollands mest kjente dike - Afsluitdijk - som måler 32 km og som skiller ferskvannssjøen IJsselmeer fra Nordsjøen. Et besøk i Holland er ikke komplett uten å oppleve en hollandsk vindmølle. Vi kjører derfor videre til den lille pittoreske landsbyen Zaanse Schanse hvor vi får litt tid til å gå rundt og kikke på gamle originale trehus og vindmøller fra 1700 tallet. Her kan vi kan kjøpe med oss hollandsk ost eller hva med et par originale tresko? Etter litt tid på egenhånd kjører vi videre til Wijk bij Durstede hvor skipet ligger og venter på oss.

Dag 3: Fra Wijk bij Durstede til Arnhem

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/keukenhof-23-jpg_300.jpg

I dag skal du oppleve ett av høydepunktene på turen – nemlig blomsterparken Kaukenhof. Vi starter utflukten med et besøk på verdens største blomsterauksjon i Alsmeer. Byen kalles verdens blomsterhovedstad og de eksporterer blomster til hele verden. Auksjonsbygningen er den største kommersielle bygning i verden. Vi fortsetter videre til den fantastiske blomsterparken Keukenhof. Ifølge den offisielle nettsiden for Keukenhof Park, plantes det årlig ut ca 7 millioner blomsterløk som dekker et område på 32 hektar. Parken er også kjent som Garden of Europe og har i mer enn 50 år vært kjent som verdens største blomsterpark. Vi er tilbake på skipet på ettermiddagen og utpå kvelden seiler vi videre til Arnhem.

Dag 4: Fra Arnhem til Nijmegen

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/aerial_photograph_arnhem_300dpi_155x150mm_d.png

Dagens utflukt går til Oosterbeek hvor vi skal besøke det imponerende museet «The Airborne Museum». Museet forteller historien om slaget ved Arnhem og «Operation Market Garden» som var en alliert militær operasjon under andre verdenskrig. Hensikten var å danne et brohode over Rhinen og bane vei til Berlin for de allierte styrker. Etter besøket på museet blir det en bytur i Arnhem og etter lunsj seiler skipet videre til Nijmegen. Vi ankommer utpå kvelden, i god tid før kapteinens coctail party etterfulgt av kapteinens gallamiddag.

Dag 5: Fra Nijmegen til Amsterdam

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/amsterdam-bicycles.jpg

Skipet seiler fra Nijmegen tidlig på morgenen og vi ankommer Amsterdam utpå formiddagen. Etter en tidlig lunsj om bord, skal vi med på en kanaltur for å oppleve denne vakre byen vannveien. Amsterdam er kjent for sine mange kanaler og den 800 år gamle bykjernen blir også kalt for Nordens Venezia. Antall sykler er like mange som innbyggere, og ingen steder er husene smalere enn her. Etter kanalturen er det tid på egenhånd for å utforske mer av denne flotte byen, eller for å gjøre de siste innkjøp.

Dag 6: Hjemreise fra Amsterdam

/globalassets/europa/cruise-i-holland-og-belgia/tulipancruise2018/tulipaner-og-jente-fra-turistkontoret.jpg

Vi nyter vår siste frokost ombord og sjekker ut fra vårt hjem de siste 6 dagene. Vi får et par timer på egenhånd i Amsterdam før bussen vår bringer oss til flyplassen for retur til Norge.

Prisinformasjon

Turpris kr 11 500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen-Amsterdam t/r
Flyavgifter kr 401,-
Transport fl yplass-skip t/r
6 dager/5 netter cruise i dobbellugar på MS Leonora Fullpensjon under cruiset
Kaffe og te til alle måltider
Alle skatter og havneavgifter
Skandinavisktalende cruisemanager
Utflukter ifølge program
Obligatorisk tips om bord på skipet
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Drikke til måltidene
Dobbellugar på mellomdekk kr 950,- pr. pers.
Dobbellugar på øvre dekk kr 1 390,- pr. pers.
Enkellugar på hoveddekk kr 3 200,- (begrenset antall)
Tips på utflukter 

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i fl yavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

6.6°