Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Toscana med Andrea Bocelli

Spektakulær utendørsforestilling

22. – 26. juli 2020

Toscana er kjent for vakkert landskap, enestående kulturminner, god mat og vin. I tillegg er regionen hjemsted til sangeren Andrea Bocelli som hvert år holder en utendørsforestilling som vi skal få oppleve. Vår base blir Montecatini Terme, i den nordvestlige delen av Toscana, det mest kjente og populære kurbadet i Italia. Kort avstand til berømte byer som Lucca gjør byen til et ypperlig utgangspunkt for å utforske Toscana. Du får også oppleve den vakre liguriske rivieraen med Cinque Terre der du kan ta et forfriskende bad i Middelhavet og nyte regionens kjøkken.

Dagsprogram

Dag 1: Bergen – Montecatini

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/toscana_landliv.jpg

Vi flyr med rutefly til Toscana. Vel fremme blir vi møtt av buss som bringer oss til Montecatini og vårt hotell, der vi skal bo under oppholdet. De helsebringende varme kildene her har vært kjent siden middelalderen, og fonteneanleggene er omgitt av nydelige parker og uterestauranter. Du vil i løpet av de nærmeste dagene også oppdage at denne lille byen byr på gode handlemuligheter og fine vandrestier som går opp i åsene til neste landsby. Felles middag på en hyggelig restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 2: Cinque Terre

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/cinque_terre2.jpg

I dag skal vi bevege oss litt utenfor selve Toscana. På den liguriske kysten finner vi et område som i mange århundrer bare var tilgjengelig med båt. Og det er slik vi også skal oppleve det. Vi følger romernes gamle vei Via Aurelia nordover til La Spezia og tar en båttur (værforbehold) tvers over bukten til Portovenere, en malerisk fiskerlandsby. Engelske diktere som Shelley, Browning og Lord Byron slo seg ned her rundt “Poetenes Bukt”. Vi skjønner godt deres begeistring når båten bringer oss rundt Tramonti og videre langs de stupbratte klippene. Her ligger de fem små landsbyene Cinque Terre, “fem land”, som klynger seg til den bratte fjellsiden. De pittoreske landsbyene er omgitt av skog, terrasser med vingårder og olivenlunder. Vi passerer Riomaggiore, Manarola og Vernazza med sine pastellfargede hus og bratte smug. Så går vi i land i Monterosso. Her venter en 3-retters lunsj på en av byens beste restauranter. Under oppholdet her kan vi anbefale et besøk i de små forretningene eller kanskje noen ønsker å ta et bad på den lille sandstranden. Utpå ettermiddagen returnerer vi med tog og buss til basen vår i Montecatini Terme.

Dag 3: Forestilling med Andrea Bocelli i Teatro del Silenzio og frivillig tur til Montecatini Alto

/globalassets/europa/toscana/toscana-store-bilder/34tds-2013_4psd.jpg

Denne formiddagen kan du slappe av eller gå på en handlerunde i Montecatini med fokus på lokale delikatesser. Her får du oppleve butikker i bakgatene der byens borgere pleier å kjøpe sine gode matvarer. Eller du kan bli med reiseleder opp til Montecatini Alto, gamlebyen med en borg fra middelalderen oppe på fjelltoppen som ruver over dalen. Utflukten inkluderer en tur med byens kabelbane i vintage-stil à la Fløibanen. Utsikten fra toppen er slående vakker og på torvet i landsbyen finner du en håndfull sjarmerende restauranter der dagens lunsj kan inntas. På vei ned kan du selv velge om du vil vandre på en fin sti ned til hotellet (ca 45 min å gå) eller ta kabelbanen eller taxi tilbake.

Utpå ettermiddagen går ferden med buss til åsene utenfor den lille byen Lajatico, hjembyen til Andrea Bocelli. Her ligger «Stillhetens Teater» ute i det vakre landskapet, der det er duket for en magisk musikkopplevelse. Amfiteatret blir spesialtilpasset denne ene kvelden hvert år, med spennende scenedetaljer i stort format. Bocelli velger selv sjanger og repertoar for denne forestillingen hvert år, og årets forestilling har tema The Mystery of Beauty. Under artistisk ledelse av Alberto Bartaldi presenterer Bocelli denne gangen opera i et nytt format. Vi kan ikke stå ansvarlig for det musikalske innholdet for denne kvelden. Men vi er sikre på at det blir en spektakulær forestilling hvor Bocelli får følge av dyktige musikere og gjesteartister. Man kler seg i et behagelig kveldsantrekk med gode sko (det er et stykke å gå fra parkeringen), gjerne også en genser eller jakke siden dette er en utendørs kveldsforestilling. Bussen kjører tilbake til Montecatini etter forestillingen. Det blir sen retur til hotellet (ankomst ca kl 02.30).

Dag 4: Kulturvandring i Lucca, Pucchinis hjemby og frivillig vingårdslunsj i Monte-Carlo

/globalassets/europa/toscana/toscana-store-bilder/luccatorg.jpg

Denne dagen byr på spennende ingredienser for den som har lyst. Etter en rolig morgen tar vi lokaltog til Lucca, som av mange betraktes som den vakreste byen i Toscana. Det var handelen med silke, vin og olivenolje som brakte velstanden hit. Misunnelsen førte til krig med andre italienske bystater og den massive 12 meter høye ringmuren rundt byens historiske sentrum, vitner om et århundre med mye krig. Vi tar en spasertur gjennom gamlebyen i Lucca med smale gater til den imponerende Martinsdomen og den ovale markedsplassen som står på fundamentene til et romersk amfiteater. Det blir tid på egenhånd til å utforske de fristende nisjebutikkene i Lucca. Når det nærmer seg lunsjtid, kan du enten ta tog tilbake til Montecatini, eller bli med på en frivillig ettermiddagsutflukt til vindistriktet Monte-Carlo. Vi forlater byen for å følge en smal og slyngete vei til en “fattoria”, et vingods med en gammel toskansk villa og restaurant. Her venter god mat, akkompagnert av stedets vin. Etter lunsjen blir det anledning til å kjøpe vin, olivenolje og andre lokale spesialiteter, før gruppen kjøres med buss tilbake til Montecatini. Det blir felles avskjedsmiddag på en lokal restaurant i sentrum av Montecatini denne kvelden.

Dag 5: Hjemreise

/globalassets/europa/toscana/toscana-store-bilder/tuscany-italy-landscape-sky-clouds-village-hill.jpg

Etter frokost tar vi avskjed med Montecatini og hotellet vårt. Bussen kjører oss til flyplassen og vi flyr tilbake til Norge etter inspirerende dager i Italia.

Turinformasjon

Turpris kr 17 450,- pr. person


Turprisen inkluderer:

Fly Bergen – Toscana t/r
Flyavgifter (kr 680,- m/forbehold om endring)
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
All nødvendig busstransport
4 netter i delt dbl rom på Hotel Croce di Malta 4*
4 buffetfrokoster
1 lunsj (3-retters) med vin i Cinque Terre
1 matpakke til Bocelli-forestillingen med mineralvann
2 middager (3-retters) på restaurant med vin
Billett til Andrea Bocelli-forestilling (kategori poltroncina, nummerert billett)
Tips
Utflukt til Lucca med tog, inkl lokalguide
Utflukt til Cinque Terre med buss, båt og lokalguide
Reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom kr 1 500,- (på forespørsel)
Oppgradering til romkategori «Harmony Prestige» kr 850,- per person
Vingårdslunsj i Monte-Carlo, inkl. vinsmaking, 3-retters lunsj og buss kr 890,- pr. pers.
Lunsj og vandring i Montecatini Alto, inkl. 3-retters lunsj og transport en vei kr 690,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram, hotell, forbehold om nok deltakere på de frivillige utfluktene og eventuelle trykkfeil. Beregnet gruppestørrelse på denne reisen er 30-35 deltakere.

27.5°