Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

SOMMER I ITALIA

Bilde i bildekarusell

VAKKERT LANDSKAP

Bilde i bildekarusell

UNIK BocellI-FORESTILLING

Bilde i bildekarusell

DEILIG SPA i GROTTA GIUSTI

Bilde i bildekarusell

FASCINERENDE BYGNINGER OG ARKITEKTUR

Andrea Bocelli i Toscana

Bli med til sjarmerende Toscana og se en spektakulær forestilling med Andrea Bocelli på hjemmebane

24. - 29. juli 2019

Toscana er kjent for vakkert landskap, enestående kulturminner, god mat og vin. I tillegg er regionen hjemsted til sangeren Andrea Bocelli som hvert år holder en utendørsforestilling som vi skal få oppleve. Vår base blir Montecatini Terme, i den nordvestlige delen av Toscana, det mest kjente og populære kurbadet i Italia. Kort avstand til berømte byer som Firenze og Lucca gjør byen til et ypperlig utgangspunkt for å utforske Toscana. Du får også oppleve den vakre liguriske rivieraen med Cinque Terre der du kan ta et forfriskende bad i Middelhavet og nyte regionens kjøkken.

Dagsprogram

Dag 1: Bergen – Montecatini med besøk i Firenze, renessansens vugge

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/toscana_landliv.jpg

Vi flyr med rutefly til Toscana. Vel fremme blir vi møtt av buss som bringer oss til Firenze. Vel fremme i hjertet av gamlebyen i Firenze tar vi beina fatt. Guiden vår stopper ved noen av de mest imponerende bygningene, som katedralen med den karakteristiske kuppelen, Dåpskapellet med «Paradisportene» og Giottos klokketårn. Vi besøkeren av byens vakreste kirker samt Palazzo Vecchio med Neptunbrønnen og broen Ponte Vecchio, «Den gamle broen». Det er ikke vanskelig å finne en restaurant ved lunsjtid og du får også anledning til å ta en titt på bodene på markedet «Mercato Nuovo» - skinnvesker, silke, bøker og spesielle trykk er noe av det som tilbys her. Utpå ettermiddagen møtes vi igjen for å fortsette med buss til Montecatini og vårt hotell, der vi skal bo fem netter. De helsebringende varme kildene her har vært kjent siden middelalderen, og bassenganleggene er omgitt av nydelige parker og uterestauranter. Du vil i løpet av de nærmeste dagene også oppdage at denne lille byen byr på gode handlemuligheter og fine vandrestier som går opp i åsene til neste landsby. Felles middag på en hyggelig restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 2: Forestilling med Andrea Bocelli i Teatro del Silenzio

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/bocelli-plakat.jpg

Denne formiddagen kan du slappe av eller bli med reiselederen på en handlerunde i Montecatini med fokus på lokale delikatesser. Her får du oppleve butikker i bakgatene der byens borgere pleier å kjøpe sine gode matvarer.

Vi møtes til felles lunsj på hotellet før ferden går med buss til åsene utenfor den lille byen Lajatico, hjembyen til Andrea Bocelli. Her ligger «Stillhetens Teater» ute i det vakre landskapet, der det er duket for en magisk musikkopplevelse. Amfiteatret blir spesialtilpasset denne ene kvelden hvert år, med spennende scenedetaljer i stort format. Bocelli velger selv sjanger og repertoar for forestillingen hvert år, og det har tidligere variert mellom opera og andre musikkarter.

Repertoaret for forestillingen den 25. juli 2019 vil ha navnet «Ali di Libertà», (Frihetens vinger) tittelen til en sang fra tenorens siste pop-album. Forestillingen, som for første gang kommer til å bli overført til fjernsyn, vil inneholde kjente og ukjente klassikere, presentert i et nyskapt, innovativt format med multisanselige effekter på scenen. Bocelli henter denne gangen inspirasjon fra 500-års jubileet til Leonardo da Vinci, og hans drøm om å fly og stadig krysse nye grenser. I dette banebrytende prosjektet har Bocelli med seg flere kjente artister innen opera og sang på scenen, deriblant hans egen sønn Matteo Bocelli. Se programmet for kvelden her (ekstern lenke).

Vi kan ikke stå ansvarlig for det musikalske innholdet for denne kvelden, men vi er sikre på at det blir en spektakulær forestilling. Man kler seg i et behagelig kveldsantrekk med gode sko (det er et stykke å gå fra parkeringen), gjerne også en genser eller jakke siden dette er en utendørs kveldsforestilling. Bussen kjører tilbake til Montecatini etter forestillingen. Det blir sen retur til hotellet (ankomst ca kl 02.30).

Dag 3: Spabesøk på Grotta Giusti og Montecatini Alto (ekstra utflukter)

Det er herlig med en fridag i Toscana, og i dag kan du nyte solen ved bassengkanten på hotellet eller bli med reiselederen til nydelige Grotta Giusti i Monsummano Terme. Dette kurstedet er kjent for en spesiell underjordisk grotte, der man puster inn helsebringende mineral- og saltholdig luft med en detox-effekt. Stedet vant i 2018 prisen for «Worlds Best Thermal Grotto Spa», og komponisten Giuseppe Verdi har omtalt stedet som det åttende verdensunder. Kurstedet tilbyr et stort utendørs basseng med helsebringende mineralholdig kildevann som kommer rett fra fjellet med 34 varmegrader. Bassenget er utstyrt med massasjedyser og fossefall, og du kan også bestille terapeutiske massasjebehandlinger i forkant (prisliste på forespørsel). I tillegg får du adgang til Giusti-grotten, en naturlig dryppstensgrotte med en underjordisk innsjø med krystallklart kildevann som genererer den verdensberømte saltholdige luften. Spa-oppholdet genererer gjerne appetitten og du finner flere innbydende serveringssteder både inne og ute i kurparken. Reiseleder er med på utflukten, og det er inkludert buss til og fra hotellet. Om kvelden kan de som ønsker det, bli med opp til Montecatini Alto, gamlebyen med tilfluktsborgen fra middelalderen oppe på fjelltoppen som ruver over dalen. Her venter en middag med god mat på en tradisjonsrik lokal restaurant.

Dag 4: Cinque Terre

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/cinque_terre2.jpg

I dag skal vi bevege oss litt utenfor selve Toscana. På den liguriske kysten finner vi et område som i mange århundrer bare var tilgjengelig med båt. Og det er slik vi også skal oppleve det. Vi følger romernes gamle vei Via Aurelia nordover til La Spezia og tar en båttur tvers over bukten til Portovenere, en malerisk fiskerlandsby. Engelske diktere som Shelley, Browning og Lord Byron slo seg ned her rundt “Poetenes Bukt”. Vi skjønner godt deres begeistring når båten bringer oss rundt Tramonti og videre langs de stupbratte klippene. Her ligger de fem små landsbyene Cinque Terre, “fem land”, som klynger seg til den bratte fjellsiden. De pittoreske landsbyene er omgitt av skog, terrasser med vingårder og olivenlunder. Vi passerer Riomaggiore, Manarola og Vernazza med sine pastellfargede hus og bratte smug. Så går vi i land i Monterosso. Under oppholdet her kan vi anbefale en spasertur i byen, et besøk i de små forretningene eller kanskje noen ønsker å ta et bad på den lille sandstranden. Utpå ettermiddagen returnerer vi til basen vår i Montecatini Terme.

Dag 5: Lucca med vingårdslunsj (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/lucca_torvet_sett_ovenfra.jpg

Denne dagen byr på spennende ingredienser for den som har lyst. Etter en rolig morgen har du mulighet til å bli med på et besøk i Lucca, som av mange betraktes som den vakreste byen i Toscana. Det var handelen med silke, vin og olivenolje som brakte velstanden hit. Misunnelsen førte til krig med andre italienske bystater og den massive 12 meter høye ringmuren rundt byens historiske sentrum, vitner om et århundre med mye krig. Vi tar en spasertur gjennom smale gater til den imponerende Martinsdomen og den ovale markedsplassen som står på fundamentene til et romersk amfiteater. Når det nærmer seg lunsjtid, forlater vi byen for å følge en smal og slyngete vei til en “fattoria”, et vingods med gammel toskansk villa og restaurant. Her venter god mat, akkompagnert av stedets vin. Etter lunsjen blir det anledning til å kjøpe vin, olivenolje og andre lokale spesialiteter. Tilbake i Montecatini møtes vi til felles middag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 6: Hjemreise

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/toscana_sunflowers.jpg

Etter frokost tar vi avskjed med Montecatini og hotellet vårt. Bussen kjører oss til flyplassen og vi flyr tilbake til Norge etter inspirerende dager i Italia.

Prisinformasjon

Turpris: Kr. 16 990,-

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen – Toscana t/r
Flyavgifter (kr 595,- m/forbehold om endring)
All nødvendig busstransport
5 netter i dbl. rom på 4* hotell
5 frokoster
2 lunsjer med drikke (derav en på hotell)
1 matpakke til Bocelli-forestillingen med drikke
2 middager på restaurant med drikke
Billett til Andrea Bocelli-forestilling (kategori
poltroncina, nummerert billett)
Tips
Utflukt til Firenze med lokalguide
Utflukt til Cinque Terre med buss, båt og lokalguide
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2 000,- (på forespørsel)
Lucca, inkl. guide, transport og vingårdslunsj kr 890,- pr. pers.
Montecatini Alto, inkl. transport og middag kr 800,- pr. pers.
Grotta Giusti Spa, inkl transport samt leie av håndkle, badekåpe, tøfler og badehette kr 850,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram, forbehold om nok deltakere på de frivillige utfluktene og eventuelle trykkfeil.

Hotellet vårt:
Grand Hotel Francia e Quirinale

24.6°