Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Bli med til Vestkapp

Lenger vest i Norge kommer du ikke!

3. – 7. august, 10. – 14. august eller 7. – 11. september

På veien dit skal vi innom flere småsteder langs kysten, vi får virkelig et inntrykk av hvordan både vestlandsbonden og fiskeren har levd og livnært seg gjennom flere hundre år. Selv sitter vi behagelig med panoramautsikt på en av Norleds hurtigbåter, med alle fasiliteter innen rekkevidde. Det går også fint å ta en tur på dekk. Husk å ha kamera lett tilgjengelig!

Reiseleder: Berith Silden

Program

Dag 1: Fra Bergen til Selje

Vi drar med båt fra Bergen om morgenen og ankommer Selje 13.05.  Fra kaien har vi transfer til Stad Hotell for innsjekk og deilig lunsj. På dette unike hotellet skal vi tilbringe de neste 4 nettene. Og de morgenspreke kan starte dagene med en frisk dukkert fra kaikanten.

Ut på ettermiddagen kan de som ønsker det bli med til Hovden i Ervika. Her får vi en spasertur på 1 km hver vei (ikke bratt) for å kikke på grotten laget av russere under siste verdenskrig og nyte den fantastiske utsikten.

Felles middag om kvelden.

Dag 2: Vestkapp

Felles halvdags utflukt til Vestkapp – Norges vestligste punkt. I fint vær føler man at man skimter Shetland i det fjern. Vi starter i passe tid etter frokost, og lunsj skal vi spise på Vestkapp. På turen kan vi blant annet se hvor verdens største skipstunnel skal bygges, 1.7 km lang og nesten 40 m bred.

Etter noen rolige timer på ettermiddagen møtes vi til felles middag om kvelden. Hotellet har kun plass til oss og noen få flere gjester – vi vil derfor få følelsen av at dette er vårt hotell!

Dag 3: Kråkenes fyr, Refviksanden og Kannesteinen

/globalassets/europa/norge/kannensteinen-vagsoy-1200px.jpg

Felles heldagstur til Vågsøy, ca 1,5 timer med buss. Tur til Kråkenes fyr – et helt fantastisk sted. I værmeldingen på TV2 viser de bilder fra naustene som ligger like ved. Og legg merke til en ting til. Når meldingen sier full storm på Stad er det nesten alltid orkan på Kråkenes fyr.

Og midt mellom Måløy og Kråkenes ligger Refviksanden, også i år kåret til Norges vakreste strand (magasinet Reiselyst). Om man ikke vil bade er det en opplevelse bare å spasere barbent på den kritthvite stranden og plukke skjell.

Lunsj skal vi ha, og før vi kjører over Måløybrua tilbake til Stad må vi ta turen til Vågsvåg og Kannesteinen – et sjeldent naturfenomen.

Felles middag om kvelden. Og vi krysser fingre for en utrolig solnedgang.

Dag 4: Havfiske eller pustepause

/globalassets/europa/norge/nusfjord2-norge-1200px.jpg

Frivillig utflukt: Havfiske – en opplevelse for livet.

Ønsker du heller å ha dagen for deg selv, slappe av og gjøre det du vil er det absolutt mulighet for det

Vi samles til felles middag om kvelden

Dag 5: St. Sunniva og hjemreise

Etter frokost tar vi farvel med Stad hotellet og dets vertskap og setter kursen mot Selje. Derfra en liten båt til Klosterøya St. Sunniva (fantastisk historie). Vi har med oss lunsjbokser fra hotellet som vi nyter på øya.

Retur til Selje, og litt tid på egenhånd der før vi går om bord i båten som skal ta oss med tilbake til Bergen hvor vi ankommer 20.45 og må ta farvel… Også med vår lokale reiseleder som har fulgt oss på hele turen.

Turinformasjon

Turpris: kr 8 950,- per person i delt dbl rom


Prisen inkluderer:

Båt Bergen – Selje t/r
4 overnattinger på Hotel Stad i delt dbl rom
4 frokoster
3 lunsjer
1 nistepakke
4 middager
Utflukter som beskrevet i programmet med buss
Reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom: Kr 2 400,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til turprogram, eventuelle trykkfeil og antall deltakere.