Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Costa Dorada

Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Bilde i bildekarusell

Costa Dorada

Costa Dorada

Kysten for livsnytere

26. april - 03. mai 2019

Salou har i de siste årene etablert seg som en populær by for solhungrige fra hele Europa, noe som gjør at den hyggelige kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til severdigheter som fjellkjeden Montserrat, vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og sjarmerende Sitges. På Costa Dorada kan man nyte rundt 300 soldager i året og denne kysten har skryte av noen av de flotteste strendene i Spania.

Salou har det vi forbinder med en ferieby – flotte strender, hyggelige kafeer og restauranter som serverer deilig middelhavskost, og masse spennende forretninger med fordelaktige priser. Byen er kjent for sin lange strandpromenade dekorert med frodige palmer og sine eksklusive villaer.

Og her ligger også Spanias største fornøyelsespark – i gåavstand fra vårt hotell!

Nyttig informasjon om turen

Flyruten

Vi flyr med direktefly fra Bergen til Barcelona. Avgang Flesland 26.04 kl. 12.00 med landing i Barcelona kl. 15.15. På hjemreisen 03.05 flyr vi fra Barcelona kl. 08.00 og lander på Flesland kl. 11.20

Måltider

/globalassets/diverse/diverse-bilder/maltid_shutterstock_300219482.jpg

Turprisen inkluderer frokost- og middagbuffet på hotellet. Det er også inkludert vann og 1 glass vin til middagen.

Hotel Sol Costa Dorada i Salou

Vårt 4-stjerners hotell har de  fasiliteter som gir deg et behagelig opphold. Rommene er godt utstyrt og har balkong, og hotellet har restauranter, utendørs svømmebasseng og et velværesenter med  innendørsbasseng. En lang sandstrand ut mot Middelhavet ligger kun 15 min spasertur fra hotellet.

Les mer om hotellet her

En god start på turen er viktig

En god start på turen er viktig. Det er kun ca 3 times flytur fra Bergen til Barcelona og 1 ½ times busstur på gode motorveier før vi utpå ettermiddagen kommer til Salou. Etter at vi har installert oss på rommene våre, inviteres du med på en spasertur ned til strandpromenaden for å kikke på byens langstrakte strand, butikker, kafeer og restauranter. Vi spiser felles middag på hotellet.

Etter frokost neste morgen arrangerer vi en felles samling hvor vi blir kjent med hverandre og hvor det blir gitt informasjon om de frivillige utfluktene. Deretter kan de som har lyst bli med på en sightseeingtur til fots i Salou, slik at man blir litt kjent og vet hva denne hyggelige byen har å by på.

Utflukter og aktiviteter

Du bestemmer hvilke utflukter du ønsker å være med på. Noen trives med å oppleve mest mulig når de er på ferie, mens andre koser seg ved bassengkanten, går på shopping, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. I løpet av denne uka vil  vi tilby forskjellige utflukter som du kan melde deg på (forhåndspåmelding).

PortAventura – Spanias største fornøyelsespark
Parken er den mest besøkte fornøyelsesparken i Spania og ligger kun 15 minutters gange fra hotellet. Parken tilbyr en verden av eventyr og noe for enhver i familien. Du kan velge mellom 40 attraksjoner fordelt på 6 ulike verdener – Middelhavet, Polynesia, SésamoAventura, Kina, Mexico og Den ville vesten. Les mer om parken her. I tilknytning til PortAventura ligger også Ferrari Land. Er du glad i fart og spenning er et besøk her et must! Her kan du blant annet få oppleve en autentisk Formel1 simulator og Europas høyeste og raskeste vertikale akselerator. Les mer om Ferrari Land.

Frivillig utflukt til Sitges, med vingårdbesøk
Vi tilbyr en tur til den sjarmerende fiskerbyen Sitges med et stopp på en kjent vingård med lang historie. Turen dit tar cirka en halvtime. Vingården ligger på området som en gang var «Via Augusta», eller «Romas handelsvei», veien som knyttet Roma til de viktigste middelhavsbyene.  Siden begynnelsen av 80-tallet har vingården produsert  vin og vineddik av ypperste kvalitet, godt kjent blant  verdens mesterkokker. Turen forsetter til Sitges som også er en stolt kystby med sin spesielle strandpromenade og flotte strender. Sitges er en intim og veldig populær by å besøke. Den smykker seg med årlige filmfestivaler og karneval. Med sine smale gater og hvitkalkede bebyggelse, er dette en av de vakreste byene langs Costa Dorada. Restauranter og kafeer, shopping av ypperste klasse,  kunstgallerier og folkeliv – her vil du trives med noen timer på egenhånd.

Frivillig utflukt til Barcelona
Barcelona er Catalonias øyensten og en by man ikkje kan gå glipp av – her står severdighetene i kø.   Plaza Espanya, konstruert for  verdensutstillingen i 1929, høyden Montjuic, hvor mange av anleggene fra olympiaden 1992 finnes og Mirador del Alcalde hvor  utsikten over hele Barcelona er  storslått.! Sightseeingturen vår fortsetter mot Via Laietana, den store gaten som deler gamle Barcelona og er byens sentrum med Plaza Catalunya og den kjente spasergaten Las Ramblas.  Gled deg til Passeig de Gracia med noen av byens vakreste byggverk -  Casa Amatller av Puig i Cadafalch, Casa Lleó Morera av Domenech i Muntaner og selvfølgelig Gaudí´s Casa Batlló og La Pedrera. Siste stopp før lunsj er på Sagrada Familia, Gaudís  uferdige kirke og Barcelonas mest kjente landemerke. Rundturen ender opp i sentrum av Barcelona, hvor vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant. Så blir det litt tid på egenhånd før vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen.

Frivillig utflukt til Montserrat
“Montserrat”  betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av bergformasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og dette området er populært for klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til  å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede  Madonnaen befinner seg. Kanskje får vi oppleve  guttekoret som ofte opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returnerer tilbake til Salou.

Prisinformasjon

Turpris Kr 7.500,- pr person

Prisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Barcelona t/r med Norwegian
Flyavgifter kr 370,-
7 netter i dobbeltrom på Hotel Sol Costa Daurada
6 frokoster på hotellet
7 middager på hotellet inkl.1 glass vin og vann
Buss mellom flyplass og hotell t/r
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1.200,- pr person
Øvrige måltider

Frivillige utflukter:
Barcelona, inkl. lunsj kr 850,- pr pers.
Montserrat, inkl. lunsj kr 790,- pr pers.
Sitges og vingård, inkl. vinsmaking kr 475,- pr pers.

(forbehold om nok påmeldte på utfluktene)

16.0°