Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Normandie

Sjarmerende landsbyer og spennende historie

21. – 26. mai 2020

Bli med til et av Frankrikes mest fascinerende områder, der både vikingen Gange-Rolf og normanneren Wilhelm Erobreren har satt sine tydelige spor. Vakkert bondelandskap, ville klipper og lange sandstrender danner rammen rundt et stort knippe opplevelser. Vi skal bli kjent med regionens spesielle historie, der minnene om “D-Day” og landgangen 6. juni 1944 er sentrale.

Vår base blir Caen, hovedstaden i regionen Calvados, som har ry for utmerkede meieriprodukter og mye godt laget av epler! Her finnes vakre kystbyer og mange maleriske landsbyer, omgitt av frodige frukthager.

Turen avsluttes i den vakre franske hovedstaden. Paris er å vandre rundt og snuse inn lukter, synsinntrykk og atmosfære, sitte på kafé og kikke på det parisiske folkelivet, nyte det levende menneskelige teater. Byen er et kunstverk i seg selv med sine restauranter, kafeer, gatemusikanter, parker og spennende shoppingstrøk. Vi håper du vil være med oss på tur!

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Normandie

/globalassets/europa/frankrike/normandie/normandie-store-bilder/caen_havn.jpg

Vi flyr direkte fra Bergen om ettermiddagen, og lander etter få timer i Paris. Bussen står klar ved flyplassen og vi kjører nordover mot kysten. Vi ankommer Caen og sjekker inn på hotellet. Herfra har vi et godt utgangspunkt for å utforske denne hyggelige delen av Frankrike. Hotellet, som har 4 stjerner, ligger i sentrum, ved bredden av elven Orne.

Dag 2: Caen, eplebrennevin og Bayeuxteppet

/globalassets/europa/frankrike/normandie/normandie-store-bilder/bayeux-medieval-cathedral-of-notre-dame-calvados-department-of-normandy.jpg

Caen, byen som led store skader under kampene i juni 1944, men som er gjenoppstått i sin opprinnelige glans. Med sin normannerborg samt flere vakre kirker og klostre omgitt av hyggelige gater og torv, er det en av Normandies mest severdige byer. Her i normannernes gamle hovedstad finner vi borgen bygget av Wilhelm Erobreren og den vakre klosterkirken bygget av hans hustru Matilde. Etter en spasertur i Caen med lokalguide, tar vi turen ut av byen. Overalt langs veien ser vi epleplantasjer, og den musserende eplevinen, cider, er en populær tørsteslukker i Frankrike, mens calvados med sine 40 %, heller brukes til å avslutte et godt måltid! Vi besøker et calvados-brenneri for omvisning og smaksprøver før vi spiser lunsj. Om ettermiddagen legger vi veien innom Bayeux, som byr på mange godt bevarte middelalderhus i den gamle bykjernen rundt den vakre gotiske katedralen Notre-Dame. Den lille byen har spesielle bånd til Norge, blant annet gjennom sitt gymnas med norske utvekslingselever. Men det er Bayeuxteppet som har gjort byen berømt i hele verden. Det var Dronning Matildes ho­ damer som kort tid etter Slaget ved Hastings i 1066, laget denne enestående serien av veggtepper. Her skildres erobringen av England i 58 scener fra datidens liv og hendelser, brodert med fl otte farger på lyst linstoff. Vi får noe tid på egenhånd i gamlebyen før turen går tilbake til Caen. Felles middag om kvelden.

Dag 3: D-Dagen (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/frankrike/normandie/normandie-programbilder/les-braves_skulptur-pa-omaha-beach.jpg

Dagens frivillige utflukt står helt i landgangens tegn. Vi er nok ikke alene når vi besøker stedene som er knyttet til de alliertes landgang 6. juni 1944. I Arromanches besøker vi den enorme havnen og landgangsmuseet. Litt lenger nord kommer vi til Omaha Beach og den amerikanske krigskirkegården. Etter lunsj går turen ut til klippene ved Pointe-du-Hoc beliggende mellom Omaha Beach og Utah Beach. Her får vi se litt mer av kysten og utsikten over havet, samt synlige krigsminner som bunkerser og granathull på nært hold. På vei tilbake stopper vi i det lille tettstedet Villons-les-Buissons som fikk stort mediefokus i jubileumsåret for D-dagen 2014, da 3 gater med norske navn samt «Place Helland» ble innviet av Kong Harald. Sistnevnte er oppkalt etter krigsflygeren Johannes Helland som var den første allierte flygeren som landet på fransk jord under landgangen.

De som ikke velger å bli med på den frivillige utflukten kan for eksempel besøke den botaniske hagen som byen er kjent for. Byen er også hjemstedet for ”Memorial for Peace” som ble bygget i 1988 og viet D-Dagen. Man kan ta en titt i de mange fine butikkene, eller slå seg ned på en av kafeene for å bare nyte den avslappende, franske følelsen. Middag på egenhånd om kvelden.

Dag 4: Kystperlen Etretat og Honfleur

/globalassets/europa/frankrike/normandie/normandie-programbilder/301.jpg

Vi skal holde oss langs kysten, og starter dagen med å kjøre gjennom Deauville, som ligger ved den engelske kanalen. Byen har siden 1800-tallet vært en fasjonabel badeby med vakre bindingsverkshus, og den lokale havnen har blitt et internasjonalt møtested for de rike og berømte. Turen går videre til sjarmerende Etretat. Det lille stedet er kjent for sine ruvende Alabasterklipper som stuper ned mot et smaragdgrønt hav, og for å ha inspirert mange av impresjonismens malere. Det blir tid til å teste ut det lokale kjøkkenet på egenhånd før vi gjør oss klare for Honfleur, en av de eldste og meste kjente fiskelandsbyene i Normandie. Vi skal besøke havnen fra 1600-tallet og de artige smugene som går inn til gamlebyen. Så slippes vi løs til å utforske den livlige byens små nisjebutikker og delikatesseforretninger. Her finnes det mye godt å ta med hjem. Retur til Caen om ettermiddagen og felles middag om kvelden.

Dag 5: Paris

/globalassets/europa/frankrike/paris/paris-store-bilder/eiffeltarnet.jpg

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet, tar plass i bussen og nyter det siste synet av dette vakre landskapet. Turen til Paris tar i underkant av to timer, og vel fremme blir det en liten orienteringsrunde for å bli bedre kjent med byen, og se noen av de viktigste severdighetene den har å by på. Lunsj er på egenhånd denne dagen, og ettermiddagen og kvelden brukes slik som dere måtte ønske. Hotellet ligger ved foten av Montmartre, i det koselige området Abbesses. Rundt hotellet finner man en mengde med barer, restauranter og små butikker. Dette er jo den siste kvelden på turen vår så vi satser på at det blir en sen kveld under Paris´ himmel

Dag 6: Hjemreise

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og forlater Paris. Vi sier takk for en flott tur, og ønsker vel hjem!

Turinformasjon

Turpris kr 13 900,- per person


Turprisen inkluderer:

Direktefly Bergen – Paris t/r
Flyskatt 470,- (med forb. om endringer)
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Buss som beskrevet i programmet
4 netter i delt dobbeltrom på Aparthotel Adagio Caen Centre
1 natt i delt dobbeltrom på Ibis Paris Montmartre 18ème Hotel
5 frokoster
2 middager
Utflukter og inngangspenger som beskrevet i programmet
Tips
Norsktalende reiseleder fra Unik Travel

Flytider

21. mai
Bergen – Paris 17.15 – 19.35

26. mai
Paris – Bergen 14.15 – 16.25

Tillegg:
Enkeltrom kr 3 500,- per person
D-dagen (frivillig utflukt til Arromanches), inkl. lunsj kr 900,- (bindende påmelding.)

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

11.9°