Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Mexico

Vakkert – eksotisk – fascinerende

03. – 14. april 2020

Bli med på en reise gjennom historie og spektakulær natur, og oppdag det beste av Mexico. Reisen starter på Zocalo, hjertet av Mexicos hovedstad og en av verdens største og mest fascinerende byer. Deretter utforsker vi høydepunkter i sør, mange av dem anerkjent som verdensarv. Fra Aztecs til Maya, fra ørken til jungel, og fra koloniale perler til spennende arkeologiske områder. La deg fascinere over de fargerike tradisjonene du kommer over på reisen, og fullfør eventyret på paradisiske strender ved det karibiske hav. Viva Mexico!

Dagsprogram

Dag 1: Bergen – Mexico City

Avreise fra Bergen til Mexico City.

Dag 2: Ankomst Mexico City

/globalassets/amerika/mexico/mexico-store-bilder/cathedral-of-mexico-zocalo_nett.jpg

Vi ankommer hovedstaden i Mexico tidlig morgen og på flyplassen venter bussen som bringer oss til hotellet vårt i sentrum. Etter innsjekk får vi litt tid til å slappe av på hotellet før vi møtes for en spasertur sammen med reiseleder. De fleste vil merke at vi befinner oss på mer enn 2200 meter over havet. Derfor skal vi ta det litt med ro for å venne oss til høyden! Ettermiddagen er fri til å nyte hotellets fasiliteter før vi spiser felles middag.

Dag 3: Mexico City – verdens største by

/globalassets/amerika/mexico/mexico-store-bilder/mexico-color-mexican-travel-colorful-tourism_nett.jpg

I dag skal vi få et innblikk i en av verdens største byer. Kontrasten er stor mellom elegante bulevarder, parker og flotte villaer på den ene siden av byen, og folkemylderet i gamlebyen på den andre siden. Vi kjører til byens historiske sentrum, og første stopp blir Zócalo, som er verdens 3.største plass, etter Tiananmen og Den røde plass. Her finner vi Katedralen, Nasjonalpalasset med landets regjering samt byens rådhus. Ruinene etter det store tempelet, Templo Mayor, er alt som er igjen fra det kulturelle sentrum i aztekernes hovedstad Tenochtitlán. I nasjonalpalasset kikker vi på de monumentale veggmaleriene av Diego Rivera, en av landets største kunstnere, en kunstform preget av kunstnerens sosialistiske syn og typisk for Mexico. Midt på plassen finner vi et fargerikt folkemylder: turister og besøkende fra hele verden, indianske dansere eller andre musikalske innslag. Her finner vi også suvenirer, håndarbeider og kunsthåndverk. Vi kjører videre langs Paseo de la Reforma, byens store og elegante praktbulevard, med vakre trær og representative bygninger tegnet av verdenskjente arkitekter.

Etter lunsj fortsetter vi videre til Coyoacán, som har bevart mye av sin sjarmerende spansk-meksikanske arkitektur, med plazaer, klostre og pene villaer. Kunstnere og intellektuelle har lenge trukket hit, og vi finner både Frida Kahlos, Diego Riveras og Leon Trotskijs hus. Vi besøker huset hvor Frida Kahlo ble født og hvor hun levde mesteparten av sitt liv.

Dag 4: Basilica de Guadalupe og templene i Teotihuacán

/globalassets/amerika/mexico/mexico-store-bilder/man-travels-to-mexico---teotihuacan---mayan-pyramid_nett.jpg

Dagens utflukt bringer oss ut av hovedstaden og til en av landets største severdigheter, de indianske templene i Teotihuacán. Vi legger de siste hus bak oss mens kaktus og agave dukker opp i det steppeaktige landskapet - utrolig at vi er på mer enn 2200 meters høyde! Etter en time ankommer vi Teotihuacán – i dag det største tempel-komplekset i Mexico, med den høyeste pyramiden i landet: Bare Cheopspyramiden i Egypt overgår Solpyramiden med sine 65 meter! Det er et stort område med templer og ruiner på begge sider av "De dødes vei" som ender flere kilometer lenger borte ved Månepyramiden rett under fjellene. Her var en gang den største byen på dette kontinentet, og ingen vet hvorfor de 200 000 innbyggerne forlot byen i år 650! Vi kikker på prestenes palass, med rester av veggmalerier og lærer oss teknikken med å gå i de bratte trappene. De spreke har kanskje lyst til å klatre opp på Solpyramiden - men høyden gjør det til en skikkelig utfordring! Toppen er nesten på høyde med Galdhøpiggen og utsikten er utrolig, allerede fra første avsats!

Etter et imponerende besøk i Teotihuacán hvor det blir mulighet for å spise lunsj på egenhånd, skal vi nå få en opplevelse av en helt annen karakter, nemlig meksikanernes største religiøse helligdom, Guadalupe-basilikaen i utkanten av byen. På stedet der jomfru Maria skal ha vist seg for en indiansk gutt i 1531, er det bygget ikke mindre enn 4 kirker, som er målet for mange tusener av troende året rundt. Mest severdige er "Den gamle" kirken, Antigua Basilica, og den moderne kirken, bygget for Pavebesøket med 50 000 plasser! Her kan du spasere forbi mirakelbildet på et rullende fortau!

Siste kvelden i Mexico City spiser vi middag på en lokal restaurant.

Dag 5: Fra Mexico City til Mérida

/globalassets/amerika/mexico/mexico-store-bilder/horse-carriages-on-a-morning-city-street-in-merida-yucatan-mexico_nett.jpg

Vi spiser frokost på hotellet og sjekker ut før vi setter kursen mot flyplassen. Etter en kort flyreise ankommer vi Mérida og buss står klar for å kjøre oss til hotellet vårt. Så er vi klare for å bli bedre kjent med Mérida – hovedstaden i delstaten Yucatán. Byen som ble bygd for 450 år siden over en tidligere Maya by, karakteriseres av kolonial arkitektur, et tropisk klima, karibisk atmosfære og hyppige kulturelle hendelser. Vi besøker det historiske sentrum med den storslåtte katedralen San Ildefonso som ble bygd av steiner fra et gammelt Maya tempel. Byggingen av katedralen startet i 1561 og er den eldste i Latin-Amerika. Vi får også se rådhuset, Casa Montejo og guvernør palasset. Vi kjører så videre langs den historiske bulevarden Paseo Montejo - inspirert av Champs Elysees – med storslåtte hus og palass, butikker og sjarmerende restauranter. Vi spiser felles middag på hotellet på kvelden.

Dag 6: Celestun

/globalassets/amerika/mexico/mexico-store-bilder/pink-flamingos-in-mexico_nett.jpg

Langs kysten vest for Merida finner vi den sjarmerende fiskelandsbyen Celestun. Herfra drar vi ut i båt for å se ulike arter av dyreliv, mangrover og laguner, og ikke minst den rosa flamingoen – ofte stående med hodet under vann på jakt etter mat. Den amerikanske flamingoen som lever her er den største og mest rosa av alle arter, og det er et imponerende syn å se hundrevis av disse vakre fuglene i sitt rette element. Visste du at den rosa flamingoen har sorte fjær på vingene? Dette ser man kun når de bretter ut vingespennet og flyr. Etter å ha knipset nok bilder drar vi videre gjennom mangroveskogen i naturreservatet, og er vi heldige får vi se krokodiller, beltedyr og andre dyrearter som lever her. Det blir også mulighet for et forfriskende bad i en ferskvannskulp med krystallklart vann. Vi avslutter med å spise lunsj på en lokal restaurant i Celestun før vi returnerer til Merida.

Dag 7: Merida - Chichen Itza – Holbox

/globalassets/amerika/mexico/mexico-store-bilder/chichen-itza-merida-mexico_nett.jpg

Vi sjekker ut fra hotellet og i dag skal vi sette kursen ut mot de karibiske strender. Men på vei ut til Holbox skal vi få oppleve et av verdens 7 nye underverk – Chichen Itza. Byen ble bygd av Mayaene rundt år 600 og ruinene ble oppdaget på 1800 tallet. I 1913 begynte arbeidet med å gjenopprette ruinene av Chichen Itza og i dag er dette en av Mexicos mest kjente turistattraksjoner, og den best bevarte mayabyen. Stedet er på UNESCOs verdensarvliste og i 2007 ble stedet valgt som ett av verdens 7 nye underverker. Hovedbygget i Chichen Itza er Kukulkanpyramiden, også kjent som «El Castillo», som rager 30 meter over bakken inkludert  tempelet på toppen.

Et kjent og fascinerende naturfenomen på Yucatanhalvøya er Cenotene. Disse synkehullene fylt med grunnvann ble regnet som hellig blant Mayaene og var en viktig drikkevannskilde. Noen av cenotene er helt åpne mens andre er underjordiske grotter. Å bade i en cenote er noe mange har på sin bucket list, og nå har du mulighet til å svømme i dette krystallklare vannet omgitt av kalkstein og grønn vegetasjon.

Vi lar dagens mange inntrykk synke inn mens vi kjører videre mot paradisøya Holbox. Fra havnen i Chiquilá tar vi ferge over til øya (ca.30 min), og vel fremme blir vi kjørt til hotellet i golfbiler som er eneste motoriserte kjøretøy på Holbox.

Dag 8 - 9: Holbox – paradisøy ved det karibiske hav

/globalassets/amerika/mexico/hotel-holbox-dream--holbox/hotel-holbox-dream-beach-front-swimming-pool-section-close-to-beach.jpg

Holbox er en liten paradisøy nord for Yucatanhalvøya. Den er kun 40 km lang og 2 km bred så i løpet av et par dager her skal vi nok bli godt kjent på øya. Innbyggerne her har bestemt at de ikke ønsker biler på øya, så her må du ta deg frem med golfbil, på sykkel eller til fots. Det er kun en by på øya, og i den lille byen finner du øyas restauranter, butikker og små pastellfargede hus. Kast av deg skoene og spaser rundt med myk sand mellom tærne, eller legg deg i en hengekøye og ta en avkjølende dukkert i det turkisblå vannet. Her er det lett å nyte livet!

Dag 10: Holbox - Cancun

/globalassets/amerika/mexico/mexico-store-bilder/isla-holbox-mexico-isla-holbox--mexico_nett.jpg

Det er tid for å ta farvel med Holbox, men turen er ikke helt over ennå. En kort båt- og busstur tar oss til Cancun hvor vi skal tilbringe siste natten. Her kan du gjøre de siste innkjøp eller bare rusle rundt i denne pulserende byen med flust av butikker og restauranter. Eller du kan nyte de siste timene med karibisk sol, sjø og strand. Vi spiser felles middag på hotellet på kvelden.

Dag 11-12: Hjemreise

/globalassets/amerika/mexico/mexico-store-bilder/isla-holbox-mexico---pier-with-sunset_nett.jpg

Uforglemmelige dager i Mexico er over for denne gang, og utpå formiddagen er det avreise fra Cancun. Vi lander i Norge neste morgen.

Turinformasjon

Turpris kr 31 500,- per person


Turprisen inkluderer:

Flyreise t/r Mexico City // Cancun
Flyreise Mexico City – Merida én vei
Flyskatt 3674,- (med forb. om endringer)
9 netter i dbl rom
9 frokoster
3 lunsjer
4 middager
Buss/båt transport og utflukter ifølge program
Inngangspenger ifølge program
Reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom Kr 4.800,-
Drikke til inkluderte måltider
Øvrige måltider

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

26.8°