Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Lago di Garda med en smakebit av Venezia

– og mulighet for opera i Verona

19. - 25. juni 2019

Bli med på en vidunderlig tur til “landet der sitronene blomstrer”, Nord-Italia og Gardasjøen. Området med sitt milde klima og sine sjarmerende landsbyer foran alpenes snødekte fjelltopper har i århundrer fascinert nordboerne som kommer for å oppleve sydlandsk landskap og kultur sammen med god mat og det lune folkelynnet. Venezia med sine kanaler ønsker oss velkommen. I Verona er det spesielt arenaen og Romeo- og Juliahuset vi har hørt om. Men det finnes også mindre kjente områder som fortjener et besøk, som den vakre innsjøen Lago d’Iseo med den fjellrike øya Montisola og det frodige vindistriktet Franciacorta.

Dagsprogram

Dag 1: Stavanger – Gardasjøen

/globalassets/europa/italia/venezia/venezia-programbilder/09_venezia_grand-canal.jpg

Vi flyr fra Bergen til Venezia. På flyplassen venter bussen som skal bringe oss til Venezia der vi går om bord i en båt som tar oss med inn til hjertet av byen. Vi kan beskue de mange vakre palassene og byens dagligliv fra sjøsiden ved kanalene før vi går av ved Markusplassen. Vi tar en felles spasertur med lokalguide inn gjennom de labyrintaktige gatene. Så blir det felles middag før vi får tid på egenhånd til å handle eller ta en tur inn i San Marco katedralen for de som skulle ønske det. Mot kvelden fortsetter vi til vår base ved Lago di Garda. Hotellet vårt ligger i utkanten av den koselige lille byen Lazise ved den østlige bredden av sjøen. Det har flott uteområde med basseng. Vi du gjøre oppholdet ditt ekstra komfortabelt kan vi anbefale oppgradering til rom med balkong og utsikt over Gardasjøen til en rimelig pris.

Dag 2: Rundtur rundt Gardasjøen

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/limone.jpg

I dag skal vi gjøre oss kjent i området rundt selve sjøen som er Italias største, og konsentrere oss om den smale nordlige delen, med bratte klippevegger på nordvestsiden og landsbyer med særegne teglstenstak og slanke sypresser på den sørøstlige bredden. Små koselige landsbyer smyger seg inn i sidedalene til Alto Gardafjellene, omgitt av frukttrær. Vi fortsetter nordover til Limone, der veien flere steder er sprengt inn i klippeskråningen. På små terrasser finner vi sitronplantasjene som i middelalderen ga stedet sitt navn. I Limone blir det lunsj før vi tar ferje over til Malcesine, kanskje den vakreste av Gardasjøens landsbyer. Det blir litt tid på egenhånd til å se seg rundt, vandre litt eller ta en kaffe mens utsikten nytes! Senere bærer det tilbake til  hotellet vårt.

Dag 3: Dagen i Sirmione

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/sirmione_borg.jpg

I dag drar vi med privat båt over Gardasjøen til den gamle byen Sirmione, som ligger på en halvøy i Gardasjøen. Der tar vi en spasertur. Du velger om du bare vil slappe av og gå på egenhånd, eller bli med reiselederen til Grotta di Catullo som ble kjent gjennom den romerske dikteren Catullus og til den vakre gamle kirken med freskomaleriene. Du har anledning til å besøke Scaligerborgen og høre historien om de mange som erobret øya, eller har bosatt seg her i århundrenes løp. Ikke forunderlig, når man ser den vakre naturen og legger til de varme kildenes helbredende kraft! Lunsj i dag på egenhånd. Det er ikke vanskelig å finne en hyggelig restaurant i gamlebyen. Retur til hotellet utpå ettermiddagen. I kveld tilbyr vi en frivillig utflukt med middag på en lokal vingård i det kjente vindistriktet Valpolicella.

Dag 4: Kveldsutflukt til Verona (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/verona_arena.jpg

Formiddagen er til fri disposisjon. Nyt en lunsj på en fortausrestaurant eller benytt deg av hotellets fasiliteter. Denne kvelden har du en mulighet til å slappe av på hotellet eller bli med til Verona og oppleve en operaforestilling på den verdensberømte utendørsarenaen. Denne romantiske byen er vel mest kjent fra Shakespeares tragiske historie om Romeo og Julie, men også for de gigantiske operafremføringene i romernes gamle Arena. Her er det plass til over 20 000 tilskuere. Vi skal kikke på noen av de flotte plassene, bl.a. den elegante Piazza dei Signori som er omkranset av staselige palasser og kirker, og den gamle markedsplassen Piazza delle Erbe, der det alltid er liv og røre. Selvfølgelig må vi ta en titt på de to husene der de fiendtlige familiene til Romeo og Julie skal ha bodd på 1200-tallet. Etter spaserturen blir det anledning til å gå litt på egenhånd. Noen har kanskje lyst til å se den vakre romanske San Zeno kirken med sine flotte malerier. Andre vil besøke den fremragende malerisamlingen i middelalderborgen Castelvecchio. Etter felles middag og endt operaforestilling kjører bussen oss tilbake til hotellet.

Dag 5: Agriturismo La Filanda - skjønne omgivelser og olivenolje

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/01_lafilanda.jpg

Gården La Filanda ligger idyllisk og landlig til i Manerba del Garda på vestsiden av Gardasjøen. Her begynner vi besøket med en vandretur rundt i naturparken La Rocca like ved, før vi samles til en omvisning på gården. De som ønsker å droppe vandreturen kan bli ved bassenget på gården. Eierne av gården inviterer oss til en typisk italiensk lunsj med spekemat, ost og oliven samt en lokal pasta, vin og kaffe. Så får vi en innføring i innhøsting, pressing og lagring av olivenolje. Både oliven og olivenolje har en naturlig plass i det italienske kjøkken og dagligliv, og vi får en forståelse av hvordan de forskjellige oljer smaker og skal brukes. Vi får smake på gårdens oljer, og til slutt får vi mulighet til å kjøpe med oss noen flasker til vårt eget kjøkken.

 

Dag 6: Lago d'Iseo og gårdslunsj i Franciacorta (frivillig utflukt)

/globalassets/europa/lago-di-garda/garda-programbilder/franciacortavingaard.jpg

Fra Garda går det i dag til Lago d’ Iseo. I byen Iseo går vi om bord i båten som tar oss med på en rundtur på denne innsjøen, vakkert beliggende mellom bratte fjellsider med sypresser og klipper, og med Pre-Alpenes snødekte topper i bakgrunnen. Den største øya i noen italiensk innsjø, er Montisola, med pittoreske fiskerlandsbyer der garnproduksjon har en lang tradisjon. Noen av de minste øyene i Lago d’Iseo er i privat eie, slik som øya med Beretta-familiens slott. Våpenproduksjon er en annen av regionens tradisjonsrike industrier. Så er det tid til å tenke på lunsjen som vi inntar på en gård i vinregionen Franciacorta. En tradisjonell vingårdslunsj tar gjerne flere timer, og fulle av deilige kulinariske opplevelser returnerer vi til hotellet på ettermiddagen. Om kvelden møtes vi til felles avslutningsmiddag inne i Lazise.

Dag 7: Hjemreise

Arrivederci Lago di Garda! Etter en god frokost er tiden kommet til å forlate vårt hyggelige hotell. Bussen bringer oss til Venezia hvor flyet står og venter for å bringe oss tilbake til Norge. Vi kan se tilbake på dager med mange flotte opplevelser.

Prisinformasjon

Turpris kr 15 590,- pr. pers.
(Turpris ikke-abonnenter 17 149,- pr. pers.)

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen – Venezia t/r
Flyskatter 513,- (med forb. om endringer)
Buss og båttransport i følge program
6 netter i dobbeltrom 
6 frokoster
2 lunsjer
2 middager
1 olivenoljesmaking
Utflukter ifølge program
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2000,-
Drikke til måltidene
Oppgradering til rom med utsikt mot innsjøen/basseng kr 1400 pr. pers.
Frivillig kveldsutflukt med middag på vingård i Valpolicella kr 850,- pr. pers.
Frivillig utflukt til Franciacorta med båttur og lunsj med vinsmaking og drikke kr 1150,- pr. pers.
Frivillig kveldsutflukt til Verona med byvandring, operaforestilling og 3-retters middag kr 1850,- pr. pers.

Hotellet vårt:
Hotel Lazise

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

 

20.7°