Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Julecruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Julecruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Julecruise på Rhinen

Julecruise fra Koblenz til Frankfurt

1. – 4. desember 2017

Tyskland er storleverandør av juletradisjoner, og ikke noe annet sted i verden finnes så mange hyggelige og stemningsfulle julemarkeder. Nesten enhver by med respekt for seg selv har et tradisjonelt julemarked, hvor man kan oppleve ekte juleglede og smake på noen av de mange lokale spesialitetene. Her får du mulighet til å oppleve fire fantastiske byer på en spennende måte - sjøveien. Vi seiler fra Koblenz til Frankfurt, med stopp i Rüdesheim og Mainz. Det er en strekning som sies å være den flotteste på Rhinen. Bli med og opplev gleden og den fantastiske stemningen om bord.

Program

Dag 1: Bergen – Frankfurt - Koblenz

Fly fra Bergen til Oslo med SAS 06.10 – 07.00
Fly fra Oslo til Frankfurt med SAS 08.55 – 11.05

Busstransport fra flyplassen til Koblenz (ca 1,5 time) Innsjekking på MS Leonora. Dette fire-stjernes skipet har plass til 135 gjester, og lugarene ligger på hoveddekk, mellomdekk og øvre dekk. Alle lugarene er behagelig innredet med store vinduer, bad, TV, safe, minibar og klimaanlegg. Skipet har restaurant og lounge med bar, treningsrom og heis. Koblenz er plassert der Mosel renner ut i Rhinen og byen daterer seg 200 år tilbake. Ved den sjarmerende gamlebyen finner vi kirkene St. Castors fra 800-tallet og Vår Frues kirke fra 1100-tallet. Markedet ligger i de smale gatene og over 100 boder selger lokalt håndverk. Ettermiddagen og kvelden til fri disposisjon. Velkomstmiddag om bord. Hver kveld er det levende musikk og det spilles opp til dans.

Dag 2: Fra Koblenz til Rüdesheim

Før frokost starter seilingen fra Koblenz til Rüdesheim. Strekningen går for å være den mest romantiske delen av Rhindalen, og den ble i 2002 tatt opp på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi passerer vinmarker, slott og gamle borgruiner, og selvfølgelig den berømte 132 meter høye Lorelei-klippen. Ettermiddagen og kvelden tilbringes i Rüdesheim, som med 120 boder garantert vil lokke. Man kan også ta en spasertur igjennom den hyggelige Drosselgasse, eller kanskje sette seg ned og ta en kopp ”Rüdesheimer Kaffe”? Fra ”Niederwald Denkmal”, får man en fantastisk utsikt over byen. Middag om bord om kvelden.

Dag 3: Fra Rüdesheim til Mainz

Etter frokost ankommer vi Mainz, og luften er fylt med lukter av brente mandler, honningkaker, varme kastanjer og glühwein. Foran St. Martin katedralen fra 1192-1239 finner man det kjente julemarkedet. Den flotte julekrybben med trefigurer er også verd en titt. Etter lunsj går turen videre mot Frankfurt, som ankommes på kvelden. Middag om bord. I Frankfurt har julemarked vært en tradisjon siden 1393, og det er ett av Tysklands eldste markeder. Over 200 boder med håndverk og godsaker er spredd ut over Römerberg, Paulsplatz og Mainkai. På markedene kan man også lytte til masse musikk, blant annet fra Nikolaikirkens balkong.

Dag 4: Frankfurt og hjemreise

Vi har nådd vår endestasjon, og etter noen timer på egenhånd, settes kursen tilbake til Norge med mange hyggelig minner, bilder og inntrykk etter noen opplevelsesrike dager. Kanskje det blir tyske julegaver til slekt og venner i år…

Fly fra Frankfurt til København med SAS 17.30 – 19.00
Fly fra København til Bergen med SAS 21.00 – 22.25

Prisinformasjon

Turpris kr 7500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Flyreise Bergen - Frankfurt t/r
Flyavgifter
Transfer flyplass - skip t/r
3 netter i dbl.lugar på hoveddekk på MS Leonora
Havneavgifter
3 frokoster
2 lunsjer
3 middager
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkel lugar på forespørsel
Dbl.lugar på mellomdekk kr 350,- pr. pers.
Dbl.lugar på øvre dekk kr 700,- pr. pers.
Drikke til inkluderte måltider
Tips

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,41 NOK
19.8°