Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Høsttur til Island

– vilt, vakkert og eksotisk

23. - 27. oktober 2017

Mange har et ønske om å besøke Island, og nå er muligheten her! Du vil få oppleve et land som er helt unikt. Naturen viser frem sin mangfoldighet i ulike former av landskap, lys og farger. Dette har inspirert kunstnere opp gjennom tidene. Ikke uten grunn hviler det et historisk sus over øya. Vi møter et vennlig folk med en spennende historie med tette bånd til vårt eget land. Bli med på en uforglemmelig reise til Sagaøya.

Dagsprogram

Dag 1: Bergen - Island

Vi har avreise om morgenen, og ankommer etter hvert Keflavik og klokken stilles to timer tilbake ved ankomst. Bussen kjører oss mot Reykjavik, verdens minste og nordligste hovedstad. Først besøker vi Höfdi der Reagan og Gorbatsjov møttes i 1986, før turen går inn i sentrum hvor vi ser på domkirken, alltingsbygningen, rådhuset og fiskehavnen. Den imponerende Hallgrimskirken, der man i klart vær kan nyte utsikten over byen fra tårnet, er også vel verd et besøk. Etterpå går turen til Nordens Hus og universitetsområdet. Dagens lunsj inntas i hyggelige omgivelser i det nye Harpa-bygget ved havnen. Om ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell som skal være base de neste dagene. Middag på egenhånd.

Dag 2: Reykjavik på egenhånd

Dagen i dag er til fri disposisjon. Enkelte vil muligens utforske butikkene, mens noen kanskje lar seg friste til en tur i badet. Andre ønsker kanskje mer kultur og vil besøke et av byens mange gallerier eller museer. Nasjonalmuseet beskriver det islandske folkets historie, og her er det også ulike utstillinger av varierende temaer. På Saga-museet er det naturtro voksdukker som viser historien fra de første bosetterne, til reformen. Culture house er det nasjonale kultursenteret, og det beskriver Islands historie fra vikingtiden og frem til nå. Middag på egenhånd om kvelden.

Dag 3: Dagsutflukt til Thingvellir og Gullfoss

Dagens rundtur vil gi oss mange fine naturopplevelser. Vi forlater Reykjavik og kjører mot Thingvellir, der islendingene holdt ting i nærmere 900 år. Vi spaserer ned gjennom den berømte kløften, Allmannagjá, og kan formelig føle historiens sus over stedet. Turen videre går over fjellet til Laugarvatn. Naturen kan virke gold uten trær, men vegetasjonen er likevel fascinerende. Lyset her oppe er helt spesielt og noe man sent vil glemme. Etter en stund kommer vi til Haukadalur, hvor vi finner den kjente Geysir som har gitt navn til sprutende, varme kilder over hele verden. Springkilden Strokkur er fremdeles aktiv, og vi kan beundre dette naturfenomenet som sender kaskader av varmt vann 15-20 meter opp i luften med 5-6 minutters mellomrom. Vi kjører også opp til Gullfoss, som kan minne om Niagarafallene i miniatyr. Dette er et av landets største fossefall. Det blir opphold i nærheten av geysisrene med mulighet for lunsj og tid til å rusle opp og ta bilder av dette spesielle fenomenet. De som ønsker det, kan besøke senteret som i lyd og bilder viser hvilke krefter som er i sving ved et vulkanutbrudd, og føle hvordan et jordskjelv virker. Etter en god pause starter vi tilbaketuren mot Reykjavik. Underveis besøker vi kirken i Skálholt, som var landets første bispesete. Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Reykjavik etter en flott dagstur.

Dag 4: Frivillig utflukt til Reykjanes og Den blå lagune

I dag har du mulighet til å bli med på en utflukt til Reykjanes. Turen starter med et besøk ved Bessastadir, presidentens residens. Vi stopper ved den lille kirken som er rikt utsmykket med flotte historiske glassmalerier. Etterpå kjører vi gjennom fiskebyen Hafnarfjörður før turen går over et imponerende lavalandskap på veien mot Krysuvik. Vi kjører langs det vakre Kleifarvatnet før vi kommer til et område med boblende, illeluktende svovelkulper. Herfra ble svovel utvunnet i store mengder i gammel tid. Deretter fortsetter ferden over til sydsiden av Reykjaneset og vi får en spennende kjøretur langs klippene før vi kommer til den lille fiskerlandsbyen Grindavik hvor fiskeoppdrett er en av hovednæringene. Herfra er det ikke langt til turens behagelige mål, Den blå lagune. Her blir det felles lunsj og anledning til å nyte et bad i det mineralrike varme vannet, en opplevelse du aldri glemmer. Felles middag om kvelden.

Dag 5: Hjemreise

Oppholdet på Island går mot slutten, og vi flyr tilbake til Bergen. Vi håper oppholdet har gitt deg fine opplevelser og inspirasjon til å lære mer om dette “annerledeslandet”.

Prisinformasjon

Turpris kr 7500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Keflavik t/r med Norwegian
Flyavgifter (kr 351,-)
4 netter i dbl.rom på Fosshotel Raudará
4 frokoster
1 middag
Utflukter i henhold til program
Reiseleder/guide fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1900,-
Utflukt til Reykjanes og Den blå lagune kr 990,- (inkl. lunsj og bading)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

7.8°