Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Dolomittene

Bilde i bildekarusell

Dolomittene

Bilde i bildekarusell

Dolomittene

Bilde i bildekarusell

Dolomittene

Dolomittene

- vandreturer i spektakulære omgivelser

15. – 22. juni 2020

Dolomittene, nord i Italia, er et natureldorado både vinter og sommer. De helt spesielle fjellformasjonene som finnes her har UNESCO status og tiltrekker seg reisende fra hele verden. Val di Fiemme er den perfekte basen for vandreturer i fjellene, og den sjarmerende landsbyen Cavalese kombinerer fremragende gastronomi med rustikk stemning, der den ligger solrikt til med utsikt over dalen og fjellene. Bli med på opplevelsesrike dager hvor vi skal utforske dette spektakulære fjellområdet sammen med vår hyggelige og erfarne fjellguide.

Program

Dag 1: En tur langs vindistriktet

/globalassets/diverse/diverse-bilder/vinrelatert/istock_000008969559large.jpg

Flyreisen går fra Bergen via Amsterdam til Venezia med KLM. På flyplassen venter bussen som skal bringe oss fra Venezia og oppover mot fjellene. Vi passerer vindistriktet Veneto. Her finner man alt fra de aller enkleste bordviner til noen av de absolutt beste vinene som lages i Italia. Underveis blir det litt tid på egenhånd til å spise lunsj og ta en benstrekk. Mot kvelden ankommer vi Dolomittene og hotellet vårt i Cavalese.

Cavalese, Val di Fiemme

/globalassets/europa/lago-di-garda/dolomittene-programbilder/cavalese.jpg

Cavalese er en hyggelig landsby med ca 4000 innbyggere i nedre del av Val di Fiemme i Trento i Nord-Italia. Byen ligger på 1000 moh og er om vinteren et populært skisted. Området er kjent for ski-VM og Marcialonga-løpet, en styrkeprøve for langrennsløpere. Her finner vi også den såkalte Monsterbakken som deltakerne i Tour de Ski kjemper seg opp. Om sommeren er stedet et glimrende utgangspunkt for vandreturer i de vakre fjellene. Det er hyggelig å ta en spasertur rundt i den lille gamle byen, titte inn i butikker med kunsthåndtverk og souvenirer, kanskje finne noe nytt til fjellturen i sportsbutikken eller bare slå seg ned og nyte en kaffe eller et glass vin på en hyggelig kafe. Det er ellers fine vandrestier i området rundt byen.

Dag 2: Naturfenomen i Cembra-dalen, vin og rustikk lunsj

/globalassets/europa/italia/dolomittene/val-di-cembra.jpg

Vi holder oss i dalen denne første dagen og kjører sydover til Val di Cembra. I Segonzano finner vi noen slanke, pyramidelignende sandsteinsformasjoner - et av naturens forunderlige krumspring. Enkelte er opp til 20 meter høye og har store steiner balanserende på toppen. Andre ligner en samling orgelpiper der de ligger og ruver i den grønne furuskogen. Vi går en rundtur i dette området for å beskue disse flotte formasjonene.

Videre fortsetter vi nedover i dalen til en prisvinnende vinprodusent, hvor vi får en omvisning med vinsmaking. Området her i Syd-Tyrol overrasker med sin gode vinproduksjon selv om mange av vinrankene vokser relativt høyt over havet. Landskapet er vakkert med vinrankene i flotte terrasser mot en bakgrunn av majestetiske fjell.

 

Dag 3: Val Venegia

/globalassets/europa/lago-di-garda/dolomittene-programbilder/dolomites-deadbolt.jpg

I dag skal vi opp i høyden med vandreskoene på. Denne turen starter gjennom en grønn dal som vider seg ut etterhvert. Nokså moderat stigning på det meste av ruten med noen brattere partier. Stien går over grønne beitemarker og bratt gjennom furuskog opp til platået ved foten av det majestetiske fjellpartiet, Pale di San Martino, med utsikt mot flere topper på over 3000 moh (30 min). Kontrasten er stor mellom de grønne bakkene og de grårosa, steile fjellene som opprinnelig er koraller presset opp fra havbunnen. Idet vi kommer til den lille innsjøen, ser vi fjellhytten Baita Segantini, et typisk fotomotiv fra Dolomittene, med fjelltoppen Cimon de la Pala i bakgrunnen. Baita Segantini ligger på 2 170 moh og er et kjærkomment mål denne dagen. Her nytes nistepakken, og utsikten fra terrassen er upåklagelig. Transport tur/retur utgangspunkt med buss fra hotellet.

 

Lengde dagsetappe: 5-6 timer.

Dag 4: Lavazè & Oclini-passet

/globalassets/europa/italia/dolomittene/oclini-dolomittene-shutterstock_2000px.jpg

I dag er vi klare for turens andre vandretur, og vi skal få oppleve Lavaze og Oclini-passet. Vi blir kjørt til startpunktet ved Lavazè og går derfra videre oppover på merkede vandrestier en times tid til vi kommer til hytten Malga Ora. Derfra når vi Oclini-passet på ca 1900 moh etter 30 minutter. Nå er vi ved foten av Corno Bianco og Nero (Det svarte og hvite hornet), to fjelltopper hvor den ene ser mørk ut på toppen siden den er gressbevokst og den andre ser lys ut siden det er bart fjell på toppen. Hittil har det vær lett å gå og med liten høydeforskjell. Men nå skal vi klatre litt, og etter 45 minutter når vi toppen av Corno Bianco. Her har vi en fantastisk 360 graders utsikt. Underveis får vi oppleve den flotte fjellfloraen i dette området med mange fargerike blomster som ikke er så vanlige hos oss i nord. Vi har med oss en lunsjboks fra hotellet som vi nyter på et passende sted. På Malga Ora er det mulig å slappe av litt og få kjøpt noe å drikke. Sammen med en autorisert fjellguide blir man kjørt til og fra startpunkt for turen med buss.

Lengde dagsetappe: 5 timer.

Dag 5: Sykkeltur i Val di Fiemme (Ekstra utflukt)

/globalassets/europa/italia/dolomittene/sykkeltur-gruppebilde.jpg

I dag får du muligheten til å oppleve den vakre naturen langs dalsidene i Val di Fiemme. Vi får utlevert gode el-sykler med ekstra brede dekk som gir dagens sykkelopplevelse en overraskende overkommelig og morsom vri. Syklene er tilpasset høyden du har oppgitt på forhånd, og vi får instruksjoner om bruk av sykkelen samt dagens rute. Det er med en lokalkjent sykkelguide på turen. Vi sykler på landeveier og sykkelstier som går delvis på kupert terreng, og total sykkeltid beregnes til ca 4 timer. Det blir stopp underveis for en enkel, men velsmakende lunsj før vi triller tilbake til Cavalese utpå ettermiddagen. De som ikke ønsker å være med på sykkeltur i dag, har mulighet for en ny vandretur med guide eller å utforske nærområdet på egenhånd.

Dag 6: Passo Pordoi

/globalassets/europa/italia/dolomittene/sass-pordoi-cable-car.jpg

Mange har hørt om Sella Ronda, en fantastisk rundtur rundt fjellgruppen Sella, som både kan gjøres med sykkel (i sommerhalvåret) og med slalomski (om vinteren).

Vi velger oss Pordoi-passet som utgangspunkt for denne dagsetappen. Vi får transport gjennom dalen Val di Fassa og opp alle hårnålsvingene til toppen av passet på 2240 moh. Her går vi om bord i taubanen som tar oss i et luftig svev opp til toppen av Sass Pordoi på 2947 moh. Herfra går en sti opp til et trangt pass, og videre følger stien delvis Alta Via delle Dolomiti, kanskje den mest berømte ruten gjennom Dolomittene. Nå beveger vi oss gjennom et goldt, måneliknede landskap med rare fjellformasjoner. Vi klatrer litt oppover til toppen Piz Boé på 3152 moh med den lille trehytta Campanna Fassa. Utsikten er ubeskrivelig med 360 graders utsikt mot kjente fjelltopper som Piz Buin, Marmolada og Sassolungo. Stigningen vi går denne dagen er relativt tøff, da vi kjenner at vi befinner oss i høyden.

Lengde dagsetappe: ca 4 timer (pluss taubane).

Alternativ rute denne dagen, dersom været skulle tilsi dette: Canazei med sine grønne gresstunger, som gir en flott kontrast til de bratte fjellsidene.

Dag 7: Tid til egen disposisjon

Denne dagen har du mulighet til å utforske Cavalese i ditt tempo. Kanskje du vil ta en tur med fjellheisen eller utforske sportsbutikkene i sentrum? Valget er ditt. Denne siste kvelden blir det avskjedsmiddag på en restaurant i sentrum av Cavalese.

Dag 8: Hjemreise

Vi forlater vårt hyggelige hotell etter frokost og setter kursen mot flyplassen i Venezia. Denne gangen velger vi å kjøre langs Gardasjøen, den største innsjøen i Italia. Vi gjør en stopp i en av de mange sjarmerende landsbyene langs innsjøens østlige bredd, der det blir tid til å kjøpe seg noe mat og lokale spesialiteter. Så går turen videre til flyplassen. Arrivederci Italia!

Turinformasjon

Turpris kr 15 900,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen-Venezia t/r
Flyavgifter (p.t. kr 1550,- med forbehold om endring)
1 stk innsjekket bagasje på flyturen
Transport flyplass – hotell t/r
7 netter i delt dobbeltrom på Hotel Los Andes
7 frokoster
4 lunsjer (derav 3 lunsjbokser til vandring)
7 middager
1 miljøvennlig drikkeflaske som fylles med vann underveis
Transport til alle nevnte utflukter
1 vinsmaking
Autorisert fjellguide på alle utflukter
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1 650,- per person
Drikke til måltidene
Sykkeltur i Val di Fiemme, inkl. sykkel, hjelm, lunsj og sykkelguide kr 1 350,- pr. pers.
(forbehold om nok deltakere)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og flytider, og eventuelle trykkfeil. Programmet er foreløpig og kan endres etter værforholdene.

-5.3°