Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Bernina-ekspressen

Med høydepunkter fra Sveits og norditalienske innsjøer

4. – 9. juni 2020

La deg fascinere av alpenes dramatisk høye fjell og dype daler på to spektakulære togreiser fra Sveits til Italia. Glacier Express, verdens «langsomste hurtigtog» forbinder de to verdenskjente alpebyene Zermatt og St. Moritz. Bernina Express tar deg videre fra St. Moritz til Tirano i Italia. Strekningen er i dag oppført på UNESCOs verdensarvliste og byr på store naturopplevelser med krystallblå innsjøer, banebrytende broer og majestetiske fjellformasjoner i mer enn 2000 meters høyde. I Italia avløses isbreene med palmer og oleander, og vi nyter det gode liv langs den maleriske innsjøen Lago Maggiore.

Se video fra reisen her.

Dagsprogram

Dag 1: Flyreise til Geneve og togtur til Zermatt

/globalassets/europa/sveits/zermatt.jpg

Vi flyr fra Bergen via Oslo til Genève. Ved ankomst drar vi rett til jernbanestasjon for en hyggelig togreise til Zermatt, en koselig og bilfri alpelandsby helt syd i Sveits. Her er trafikken dominert av gående, hestedrosjer eller el-busser. Vi skal overnatte på et hotell som ligger midt i smørøyet inne i sentrum, og like ved taubanen med kort avstand til de grønne fjellene med snø og edelweiss på toppene. Hotellet er nyrenovert i rustikk alpedesign og byr på hyggelige sittegrupper enten inne foran peisen eller ute på terrassen. Med beliggenhet midt i gågata, er alt innen gangavstand. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Spektakulære alpelandskap (ekstautflukt til Gornergrat)

/globalassets/europa/sveits/gornergrat-bahn-2000px.jpg

Denne dagen er til fri disposisjon og du har flere muligheter til å utforske området nærmere. De som ønsker det, kan bli med reiseleder på en spektakulær tur med Europas høyeste tannhjulbane fra Zermatt til Gornergrat som ligger på 3089 moh. Vel fremme venter en storslått utsikt mot nesten 30 fjelltopper over 4 000 meter. En av dem er Matterhorn, landets mest kjente fjelltopp som er omgitt på alle kanter av et vakkert alpelandskap. Her i høyden kan du utforske Europas høyestliggende hotell med butikker og panoramarestauranter. Det er også mulig å ta en vandretur i fjellene, og den aktive gjest finner snart ut at Zermatt er det perfekte sted for «hiking unlimited». Eller hva med en tur med kabelbane opp til Klein Matterhorn? For de som ønsker å holde seg mer lokalt, er det nok av nisjeforretninger og spisesteder i gågaten. Om kvelden gjør vi oss klare for å utforske det lokale kjøkkenet i Zermatt med felles middag og kortreist mat på menyen.

Dag 3: Glacier Express fra Zermatt til St. Moritz

/globalassets/europa/sveits/st-moritz-2000px.jpg

I dag forlater vi Zermatt og setter kursen mot St Moritz, en fasjonabel by kjent for fantastiske skibakker, turstier, golf, termiske spa og luksusbutikker. Vi skal reise med verdens langsomste hurtigtog gjennom store deler av Alpene. Utsikten fra togvinduet kan ta pusten fra en der vi passerer nydelig natur med vann og snødekte fjelltopper. En velsmakende 3-retters lunsj serveres underveis mens vi nyter våre komfortable sitteplasser, samt togets eget informasjonssystem på 6 språk. Vi sjekker inn på hotellet vårt i St. Moritz utpå dagen. Hotellet vårt er et historisk hotell med stilfull innredning i art nouveau. Hotellet ligger vakkert til på sydsiden av St. Moritz-innsjøen. Middagen spiser vi sammen på en restaurant like ved hotellet.

Dag 4: Bernina Express til Tirano, og videre til Lago Maggiore

/globalassets/europa/sveits/switzerland-tourism---by-line-swiss-image.ch---bernina-express_2000px.jpg

Etter en herlig frokostbuffet, kjøres vi til jernbanestasjonen og gjør oss klare for et av turens utvilsomme høydepunkter: Bernina Express er den høyestliggende transalpine jernbanen i Alpene og togstrekningen er av mange kåret som en av verdens vakreste. I løpet av 4 timer passerer toget mektige isbreer og klatrer bratt opp mot 2233 moh, før man ankommer Italia, der isen er erstattet med palmetrær. Her er det bare å lene seg tilbake og virkelig nyte den fantastiske utsikten underveis med høydepunkter i fleng. Togstrekningen binder sammen Nord - og Sør-Europa og kan skilte med hele 56 tunneler og 196 broer. Etter ankomst i Italia kjører vi med buss til Lago Maggiore, den største av de norditalienske innsjøer og en skjult hemmelighet for de fleste. Vårt hotell ligger i den lille byen Stresa, et stenkast fra vannkanten.

Dag 5: Lago Maggiore – øyloffing med palmer og barokkvillaer

/globalassets/europa/italia/lagomaggiore_shutterstock_83884027.jpg

Det spesielle klimaet ved innsjøen Lago Maggiore gjør at man får en liten forsmak på «syden». Vi tar båt ut til to vakre øyer, der vi skal besøke Villa Borromeo, som tilhører adelsfamilien med samme navn. Vi får med oss den italienske parkhagen med eksotiske planter, grotter og fontener som omgir villaen før vi forflytter oss til neste øy. Her finner vi en bitteliten fiskerlandsby med brosteinsbelagte smug, sjarmerende småbutikker og en håndfull restauranter med lekre, lokale delikatesser. Etter litt tid på egenhånd, går turen med båt tilbake til fastlandet. Om ettermiddagen kan du slappe av på hotellet, ta en tur inn til torget i Stresa og kjøpe deg et ekte kashmirsjal eller hjemmelaget pasta. Eller du kan ta taubanen sammen med reiseleder til Mottarone-fjellet som troner bak Stresa. Fra toppen av fjellet som er en kort spasertur unna fjellheisen, kan man nyte utsikten over hele 7 innsjøer samt de sveitsiske og italienske alper mens man tar en kopp kaffe.

Dag 6: Arrivederci Italia!

Det er på tide å vende nesen hjemover. I løpet av formiddagen bringer bussen oss til Milano der flyet tilbake til Norge venter. Underveis gjør vi et stopp ved fabrikkutsalget til industridesigneren Alessi som holder til i nærheten. Her kan du sikre deg noen ikonprodukter til kjøkkenet til redusert pris. Så venter flyturen hjem til Norge. Opplevelser og synsinntrykk har vært mange i løpet av disse dagene.

Turinformasjon

Turpris kr 19 000,- per person

Fly Bergen – Geneve / Milano – Bergen med Norwegian*
Flyavgift (p.t. 550,- med forbehold om endring)
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
2 netter i delt dbl.rom på Hotel Pollux 4*
1 natt i delt dbl.rom på Hotel Reine Victoria 4*
2 netter i delt dbl.rom på Hotel Milan La Speranza 4*
5 frokoster
1 lunsj (3-retters)
4 middager (3-retters)
Transport med tog og buss ifølge program
Båttur til Borromeo-øyene med villa og parkbesøk
Bagasjehåndtering til hotellene i Sveits

Tillegg:
Enkeltrom fra kr 1 700,- per person
Drikke til måltidene
Frivillig tur med Gornergrat-banen: Pris kr 600,- per person
Tur til Mottarone-fjellet med taubane: Pris ca 20 euro, betales direkte ved fjellheisen

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, hotell, turprogram og eventuelle trykkfeil

-2.4°