Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Jul i Berlin

– en trendsetter i hjertet av Europa

30. november - 3. desember 2017

Ingen annen by i Europa har gjennomlevd så voldsomme forandringer som Berlin, gamle bygårder har fått ny liv, og spennende nybygg har kommet til. Byen kan i tillegg skilte med Tysklands mest spektakulære julebelysning og hele 50 julemarkeder. Barokkbyen Dresden ble fullstendig utbombet i 1945, men 60 år senere fremstår den som Tysklands aller vakreste by. Den blir kalt «Tysklands Firenze», bygget på italienske idéer, og vi skjønner det når vi ser de flotte praktbygningene. Kom og opplev to flotte byer, gode muligheter for shopping og flott førjulsstemning!

Turprogram

Dag 1: Bergen – Berlin

/globalassets/europa/berlin/berlin-programbilder/brandenburger_tor.jpg

Vi flyr direkte fra Bergen til Berlin med Norwegian. Ved ankomst blir det busstransport til vårt hotell som ligger i gåavstand til Potsdamer Platz og Checkpoint Charlie. De som ønsker det, kan etter innsjekking bli med reiseleder på en liten spasertur i området. Om kvelden møtes vi til felles middag.

Dag 2: Sightseeing

Berlin, julemarked

I dag skal vi begynne med en liten rundtur med vår lokale guide. Vi skal få se de fleste av Berlins store severdigheter, slik som paradegaten Kurfürstendamm, slottet Bellevue, Riksdagen med glasskuppelen, og Brandenburger Tor, selve symbolet på jernteppet og tysk gjenforening. Lunsj denne dagen er på egenhånd, og ettermiddagen brukes til å utforske byen på egenhånd. Tyskland er berømt for å skape stor julestemning og Berlin skuffer ikke i så måte. Den har rundt 50 markeder spredt rundt i byen, så det blir nærmest umulig å ikke finne julestemningen. Ett av de største markedene, som mange også mener er ett av de mest romantiske, finner vi ved Gendarmenmarkt. Her ligger bodene tett i tett med julepynt, gaver og mat. Andre kjente markeder ligger ved Alexsanderplatz, Opernpalais eller på Potsdamer Platz. På sistnevnte, som også er nærme vårt hotell, har de til og med en akebakke av alle ting! I det imponerende varehuset KaDeWe som ligger midt i hovedgaten Kurfürstendamm kan du garantert finne julegaver til alle der hjemme. Ønsker du heller å bli fristet av en lang handlegate anbefaler vi butikkene i Friedrichstrasse. Her lokker et stort utvalg av butikker i alle prisklasser. Hvis man ikke ønsker å besøke julemarkeder eller butikker, så fortvil ikke – Berlin har noe for enhver smak. Noen vil kanskje ta turen til det østlige Berlin, med området som Alexsanderplatz og Nikolaienviertel som et fint utgangspunkt. Her ligger det kafeer og hyggelige spisesteder langs kanalene og det er alltid masse å kikke på. Berlin har også mange forskjellige museer og gallerier som er veldig interessante. Vår reiseleder hjelper gjerne med tips for en innholdsrik dag etter eget ønske. Middagen i kveld er på egenhånd.

Dag 3: Dresden (frivillig utflukt)

/globalassets/diverse/julebilder-diverse/julebilder-sma/chrismas_2.jpg

I dag kan de som ønsker det bli med til vakre Dresden – en to timers busstur på gode motorveier som også viser oss litt mer av Tyskland. Det var i Dresden tradisjonene med julemarked startet, og byen skuffer ikke. Overalt gjemmer det seg et julemarked, og her finner vi både verdens største nøtteknekker og verdens høyeste julepyramide. Byens største julemarked er Striezelmarkt, som ligger få meter fra Frauenkirchen midt på torget. For de som er interessert i arkitektur og gammel fordums prakt har Dresden, etter imponerende restaureringer, masse å vise sine besøkende. For deg som liker porselen, stikk innom enten Meissen-museet, eller en av forretningene som selger byens berømte porselen. Brühlsche Terrasse blir ofte kalt «Europas balkong» og ligger mellom elven Elbe og gamlebyen – dette er et flott sted å ta en rusletur. Her ligger også flere av de flotte bygningene byen er kjent for. Lunsj i dag er på egenhånd. Hvorfor ikke unne deg en god lunsj med tyske delikatesser? Utpå ettermiddagen returnerer vi tilbake til Berlin og resten av kvelden er på egenhånd.

Dag 4: Hjemreise

/globalassets/diverse/julebilder-diverse/julebilder-sma/pepperkakehjerter.jpg

Formiddagen er på egenhånd denne dagen da flyet vårt ikke har avgang før på ettermiddagen. Noen vil kanskje besøke ett av julemarkedene som ligger i nærheten, mens andre vil besøke ett av byens mange museer. Etter hvert tar vi plass i bussen som skal kjøre oss til flyplassen, og tar fatt på etappen hjem. Flyet vårt går direkte fra Berlin til Bergen.

Prisinformasjon

Turpris kr 5990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen – Berlin t/r med Norwegian
Flyskatt (kr 415,-) m/forb. om endringer
Buss flyplass – hotell t/r
3 netter i dbl.rom på Holiday Inn Express 3*
3 frokoster
1 lunsj
1 middag
Sightseeing
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1250,-
Utflukt til Dresden kr 490,- pr. pers.
Drikke til inkluderte måltider

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider og programmet og eventuelle trykkfeil.

5.7°