Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Blomstertur til Århus med Frode Hetlevik

10. – 14. april 2018

Vi har gleden av å invitere dere til en spesiell og lærerik tur til Danmark med blomstergründer Frode Hetlevik. Frode drev tidligere den suksessrike blomsterkjeden «Blomsterdekor», som ble solgt til Finn Schøll Blomster. De har tolv avdelinger i seks norske byer. Frode er medeier og har vært sentral i oppbygningen av kjeden. Hans 30 år lange erfaring kommer garantert til å lære oss noen nye triks! I tillegg til hyggelig samvær om bord på MS Stavangerfjord og nyte deilige Århus, skal vi se Frode trylle frem vakre blomsteroppsatser, og også få prøve oss på våre egne kreasjoner.

Frode har også tidligere vært Norgesmester i blomsterdekorering.

Program

Dag 1: Avreise Bergen

Vi samles på ferjekaia i Bergen og går vi om bord MS Stavangerfjord som har avgang kl 13.30. Etter å ha sjekket inn på lugarene, møtes vi til felles samling. Frode kommer til å vise oss, samt gi tips og råd, til hvordan man best kan lage et flott festbord!  Utover kvelden møtes vi i hotellets restaurant for en felles middag. 

Dag 2: Århus

Ebeltoft marked. Danmark

Vi ankommer Hirtshals om morgenen, og bussen står klar til å frakte oss nedover Jylland. Etter et par timer ankommer vi Danmarks nest største by, Aarhus. Vi sjekker inn på det moderne hotellet Scandic Aarhus City som ligger midt i sentrum. Nå har du noen timer på egenhånd. Noen velger å slappe av på hotellet, mens andre er nyskjerrige på hva som finnes i omgivelsene rundt hotellet. Aarhus er stolt av sine gågater, brosteinsbelagte smug, åpne plasser og bilfrie områder krydret med et pulserende restaurant- og kaféliv. Byen er et aldri så lite paradis for fotgjengere. Kveldens middag er på egenhånd, men reiseleder hjelper gjerne til med å finne passende restaurant. 

Dag 3: Blomsterkurs

Frigatt. Ebeltoft. Danmark

I dag skal vi besøke Jordbrugets UddannelsesCenter i Århus, og her skal det bli et spennende kurs i blomsterdekorasjoner. Frode skal sammen med to danske assistenter vise hvordan dere kan lage to forskjellige dekorasjoner; en for et rundt bord og en for et avlang bord. Det blir servert lunsj, og på slutten av dagen kan dere ta med dere den siste dekorasjonen dere laget. Dette blir garantert en morsom og lærerik dag! Vel tilbake på hotellet blir det litt tid til avslapning før vi spaserer fra hotellet til en felles middag. 

Dag 4: Hjemreise

Moesgaard Strand Aarhus. Danmark

Formiddag er din og her finnes mye gøy å ta seg til: Rett utenfor hotellets dører finner du byens populære gågate, «Strøget», med mange spennende butikker. Vil du på et stort kjøpesenter, anbefaler vi Bruun’s Galleri med sine 100 forretninger og 14 spisesteder som kun er 10 minutters gange fra hotellet. Latinerkvarteret består av historiske bygninger fra 1600- 1700- og 1800-tallet. Tidligere var disse kjøpmannsgårder med småindustri – i dag huser de et bredt utvalg av restauranter og butikker. Er du på jakt etter designertøy og brukskunst, er dette stedet. Arkitektoniske perler er det mange av - den gamle Toldbod, Aarhus Teater, Hotel Royal og det gamle Rådhus, for å nevne noen. Byens stolthet – Kunstmuseet Aros – et «must» for kunstinteresserte, med utstillinger av  verdenskjente kunstnere samt sin egen samling med 9000 verker fra 1770 frem til i dag. På toppen av museet kan du oppleve Olafur Eliassons «Your rainbow panorama», hvor utsikten over byen nytes gjennom regnbuens fantastiske farger. Lunsj denne dagen er på egenhånd. Om ettermiddagen tar vi plass i bussen som skal kjøre oss opp mot Hirtshals. Vi går om bord på MS Stavangerfjord, og resten av kvelden er til fri disposisjon. 

Dag 5: Ankomst Bergen

Om morgenen seiler vi inn i havnebassenget i Bergen og vår spennende oppdagelsestur nærmer seg slutten. «Det er dejlig å være norsk i Danmark», men også fint å komme hjem igjen!

Prisinformasjon

Turpris kr   7 900,- pr. pers.

Som inkluderer følgende:

 • Bergen – Hirtshals med MS Stavangerfjord t/r
 • Busstransport som beskrevet i programmet
 • 2 netter i innvendig 2-sengs lugar på MS Stavangerfjord
 • 2 netter i dobbeltrom på Scandic Århus City
 • 2 frokoster på hotellet
 • 1 lunsj (dag 3)
 • Blomsterkurs om bord fra Bergen til Hirtshals
 • Blomsterkurs ved Jordbrugets UddannelsesCenter Århus
 • 1 blomsteroppsats til å ta med hjem
 • 1 middag om bord
 • 1 middag i Århus
 • Reiseleder og Blomstervert Frode Hetlevik 

Tillegg:

 • Frokoster om bord
 • Ekstra lunsjer og middager
 • Drikke til inkluderte måltider
 • Utvendig lugar kr 440,- per person
 • Suite kr 1350,- per person 
 • Enkel lugar (innvendig) / rom kr 2 400,-