Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Montenegro & Kroatia

Bilde i bildekarusell

Montenegro & Kroatia

Bilde i bildekarusell

Montenegro & Kroatia

Bilde i bildekarusell

Montengero & Kroatia

Bilde i bildekarusell

Montenegro & Kroatia

Montenegro og Kroatia

Bli med til Adriaterhavets perle

18. - 25. mai 2019

På rad og rekke ligger perlene langs Adriaterhavet – vakre havnebyer med en
arkitektur som vitner om tiden som venetianske festningsbyer, omgitt av høye fjell
som stuper i havet. Langs hele kysten av Kroatia og Montenegro ligger små bukter som frister med turkisblått hav. Kultur og historie gir turen et spennende innhold, og middelhavskjøkkenet med sine innslag av tyrkiske retter, er ikke mindre tiltalende.

Vårt opphold krydres av hyggelige måltider i unike omgivelser, svært gode hotell med prima beliggenhet og flotte fellesområder, spaserturer i trange smug og heldagsutflukt med buss til en nasjonalpark i høyden. I tillegg har du mulighet til å bli med på båttur til Elafitøynene. Avslutningsvis blir det nydelig middag på en restaurant med historisk sus midt i Dubrovnik by!

Dagsprogram

Dag 1: Fra norsk furuskog til fikentrær, pinjer og slanke sypress

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/08_kotor_sorligste_fjord.jpg

Vi flyr om morgenen med Norwegian til Dubrovnik. Fra flyplassen blir det en kort kjøretur til en hyggelig lunsjrestaurant. Vårt første møte med regionens spennende kjøkken er en artig opplevelse. Vi spiser i en gammel mølle med vannhjul og brusende bekk! Etter måltidet er vi klare for å sette kursen sørover. Vi passerer gjennom en frodig og vakker dal før vi krysser grensen til Montenegro. Små landsbyer og bondegårder ligger spredt mellom fikentrær, pinjer og slanke sypresser. Så åpner landskapet seg og man kunne tro man var ved en norsk fjord, hadde det ikke vært for middelhavsvegetasjonen! Vi krysser Kotorfjorden med bilferje og kjører direkte mot Becici hvor vi skal ha vår base de neste dagene. Hotellet ligger 200 meter fra en lang og flott sandstrand der du kan benytte solstolene og parasollene.

Dag 2: Gamlebyens trange smug, promenaden langs sjøen - dagen er din!

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/budva.jpg

Denne dagen kan du bruke som du har lyst. Her er det både innendørs- og utendørsbasseng, kafeer og restauranter. Sandstranden nedenfor hotellet er nesten 2 km lang, og innbyr til spaserturer. Om ettermiddagen tar vi turen inn til gamlebyens trange gater. Alle de små forretningene gjør sitt beste for å friste oss til å kjøpe med noe hjem. Denne kvelden skal vi nyte middagen i Budva på en restaurant rett ved havnepromenaden. Før vi drar tilbake til hotellet blir det kanskje tid til en liten kveldstur i den vakkert opplyste gamlebyen Stari Grad, som er omgitt av festningsmurer fra middelalderen.

Dag 3: Dagstur med historisk sus og møte med kortreiste spesialiteter

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/05_cetinje_kloster.jpg

Dagens tur bringer oss opp i høyden. Veien slynger seg oppover fjellsiden og vi får flott panoramautsikt over buktene og byene langs ”Budva-Rivieraen”. Etter en snau time når vi Cetinje, Montenegros gamle hovedstad. Fortsatt regnes byen som landets ”egentlige” og kulturelle hovedstad, med rike historiske minner samt dagens presidentpalass. Her oppe på nesten 700 meters høyde hadde tidligere konger sitt hovedsete, og her er et av landets viktigste åndelige sentra med kloster, universitet og skoler. Byen har en stolt tradisjon som sete for boktrykkerkunst og forlagsvirksomhet. Det blir et besøk i palasset til Kong Nikola som regjerte landet før første verdenskrig. Så får vi tid til å spasere litt i byens hyggelige gågate med fargeglade hus og tallrike utekafeer under lindetrærne. Når det nærmer seg lunsjtid, fortsetter vi turen videre oppover mot Njegusi, en liten landsby midt i Lovcen nasjonalpark, ved foten av den dominerende fjelltoppen Mt Lovcen. Den ga landet sitt navn – Montenegro, det svarte fjellet! Dagens lunsj gir oss en smak av to av landets kulinariske spesialiteter, luftrøkt skinke og en spesiell ost, akkompagnert av en god kald øl, samt vertens egne flytende produkter. Fra den spektakulære veien ned mot Kotorbukten får vi panoramautsikt over hele fjordsystemet, med buktene omgitt av høye fjell.

 

Dag 4: Dagen på egenhånd eller Stari Bar og Bar (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/11_gospa_od_skrpjela_kirke.jpg

Stari Bar (eller Gamle Bar) ligger oppe i fjellene, ca 50 minutters kjøring sør for Budva og ca en times vandring fra den moderne Bar som er en havneby og ligger ved sjøen. Stari Bar har hatt sin andel problemer gjennom tiden, først erobret av Venezia, deretter Serbia, så Ungarn og til slutt det Ottomanske rike. I løpet av dagens utflukt vil du se at dette har satt sitt preg på området på mange måter. Vi besøker de gamle ruinene før vi fortsetter langs de vakre brosteinsbelagte gågatene som byr på fargerike utstillinger og restauranter. Her får du tid til å utforske, shoppe og kanskje ta en matbit. På vei tilbake til Budva ser vi en imponerende akvadukt, en av tre som er igjen i dette området, og rundt oss er landskapet preget av de nydelige oliventrærne - over 100.000 i tallet sies det! De er spesielt stolte av et tre som sies å være over 2200 år gammelt.

Dag 5: Via Kotorbukten og Perast til nydelige Cavtat i Kroatia

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-store-bilder/perast-our-lady-of-the-rocks_shutterstock_171022523.jpg

Dagen er kommet for å forlate Montenegro og forflytte oss til nabolandet i nord, Kroatia. Veien snor seg langs bredden av Kotorbukten, og stadig nye vakre landskap åpner seg på vei mot Perast. Ute på fjorden skimter vi to små øyer med hver sin kirke, mens vakre befestede byer ligger som perler langs Europas sørligste fjord. Det blir stopp i Perast – vi skal med båt ut til den lille øya ”Our Lady of the Rocks” før vi spiser lunsj i Perast. Utpå ettermiddagen krysser vi grensen til Kroatia, og da er ikke veien lang til vårt flotte hotell i Cavtat. Den lille byen regnes i dag som en sydlig forstad til Dubrovnik. En gang lå den greske havnebyen Epidaurum her, 800 år før Dubrovnik ble grunnlagt. Cavtat ligger ved en vakker bukt og venter på å bli oppdaget! Hotellet vårt troner på en halvøy oppe over byen, med flott utsikt og en spasersti ned til egen strand. De som heller vil holde seg i høyden, kan nyte utsikten fra restaurantterrassen eller kose seg i et av bassengene. Her skal vi trives.

Dag 6: Elafitiøynene(ekstra utflukt)

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-programbilder/elafiti-islands.png

Etter frokost i dag pakkes tursekk med badetøy, solbriller og solkrem. Vi busser til havnen i Dubrovnik og seiler ut til den frodige øya Lopud som med sin subtropiske vegetasjon, nydelige hager, parker og strender har ca 400 fastboende.  Lunsjen i dag er på en av de koselige restaurantene - en “Konoba” som er en tradisjonell restaurant i Kroatia.

Dag 7: Verdenskjendisen Dubrovnik

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/dubrovnik_gate_msc.jpg

I dag skal vi endelig besøke Dubrovnik! Det er en vakker og spennende by som venter, med en helt spesiell historie. Reiselederen tar oss med på en rundtur før vi får anledning til å fortsette oppdagelsen av byen på egenhånd. Orienteringen er problemfri, vi havner uansett på hovedgata Placa (eller Stradun) til slutt. Mange hyggelige restauranter og butikker ligger og frister her og i sidegatene, og mange vil nok ta den nesten 2 km lange spaserturen på bymuren som omgir hele gamlebyen. Utsikten til havet og over byen, til kirker og bakgårder er belønning nok for strevet! Etter noen timer i denne hyggelige byen, samles vi til en bedre middag i historiske omgivelser på et tidligere kloster.

Dag 8: Vi sier Zbogom til Kroatia for denne gang!

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/shutterstock_70328647.jpg

Det er bare 20 minutters kjøring fra hotellet til flyplassen. Når vi igjen sitter på flyet med kursen mot Norge, har vi en opplevelsesrik uke bak oss og minnene vil vare lenge.

Prisinformasjon

Turpris kr 15 990,- pr. pers

Turprisen inkluderer:
Flyreise Bergen - Dubrovnik t/r
Flyavgifter kr 556,- (med forbehold om endringer)
7 netter i dbl rom på 4* og 5* hotell 
7 frokoster
3 lunsjer inkl. 2 gl vin
7 middager
Utflukter i henhold til program
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2700,-
Dbl. rom  m/havutsikt på begge hotellene kr 1000,- per.pers. (begrenset antall)
Utflukt til Elafitiøyene inkl. lunsj og drikke kr 475,-
Utlfukt til Stari Bar og Bar inkl. lunsj kr 355,-

Hotellene vi bor på:
Queen of Montenegro 4*
Hotel Croatia 5*

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

6.0°