Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Juletur til Wien og Bratislava

Få den perfekte julestemningen

7. – 10. desember 2018

Bli med på en flott juletur med besøk på julemarkedene både i Bratislava og Wien. Bratislava kan skilte med flotte borger, kirker og en sjarmerende og koselig gamleby. Julemarkedene her har lang tradisjon, og folk strømmer til for å spise tradisjonell mat og nyte godt drikke, samt titte rundt i bodene som blir plassert på rad og rekke. «Nabobyen» Wien er forvandlet til et skinnende eventyrland, med karuseller, juleverksted og flere markeder. Det blir sightseeing med guide i begge byene, og vår norske reiseleder vil gi tips og råd til hvordan man kan utnytte dagene på best mulig måte ellers.  Det skal vanskelig gjøres å ikke komme i julestemning etter denne turen!

Dagsprogram

Dag 1: Oslo – Wien - Bratislava

http://norsktur.no/globalassets/europa/slovakia/bratislava/bratislava3-1500.jpg

Vi flyr direkte fra Oslo til Wien, og derfra er det en kort kjøretur til Bratislava. Underveis gjør vi et lite stopp slik at de som ønsker det kan kjøpe seg en enkel lunsj. Vårt hotell ligger veldig sentralt til, like ved Presidentpalasset og den historiske gamlebyen. Vi begynner med en spasertur til fots med lokal guide. Bratislava er Slovakias hovedstad, og den har en rik historie og en fredelig og god atmosfære. Den er delt i to av elven Donau, og fra Slottet som troner over byen på en høyde, får man en fantastisk utsikt. Felles middag på kvelden.

 

Dag 2: Julemarkeder

http://norsktur.no/globalassets/diverse/julebilder-diverse/julebilder-sma/julemarked_shutterstock_168274502.jpg

Julemarkedene i Bratislava er kanskje blant de mer autentiske i Europa, og prisene er en god del lavere enn man finner i mange andre storbyer. Byen har to store markeder som ligger nær hverandre, og det gjør at det er enkelt å forflytte seg rundt. De er begge sentrert rundt gatene som omkranser byens flotte torg, og i bodene finner man håndlagde produkter, suvenirer og spiselige delikatesser. Mange av bodene serverer også varm vin og annet snacks slik at man ikke skal fryse underveis. En flott belysning gir en magisk atmosfære om kvelden, og på scenen blir det juleforestillinger, dans og live musikk.

 

Dag 3: Fra Bratislava til Wien

http://norsktur.no/globalassets/europa/wien/julebilder/wien_rathaus_christkindlmarkt_dez2006a1.jpg

Vi sjekker ut fra vårt hotell i Bratislava, og setter kursen mot Wien. Byene ligger kun drøye 6 mil fra hverandre, så det er ikke lange kjøreturen. Østerrikes hovedstad ligger vakkert til ved Donau, og byen er nærmest som et levende museum med majestetiske og arkitektoniske mesterverk liggende som perler på en snor. Vi skal begynne med en liten rundtur som vil vise oss blant annet Stefansdomen, Wiener Staatsoper, byens vakre rådhus og slottet Belvedere. Sistnevnte ligger i nærheten av hotellet vårt, og like ved ligger også ett av byens mange julemarkeder.  Julemarkedene i Wien er av mange kåret til å være Europas beste, og de er kjent for å tilby varer av høy kvalitet. Foruten det ved Belvedere-slottet, ligger de mest populære ved Rådhuset, Schönbrunn palasset og i det historiske sentrum (Spittelberg markedet). Byen er flott dekorert med fantastisk julebelysning, noe som gir en ekstraordinær atmosfære i adventstiden.

Dag 4: Hjemreise

http://norsktur.no/globalassets/diverse/julebilder-diverse/julebilder-sma/pepperkakehjerter.jpg

Fulle av inntrykk, opplevelser og god mat, og med en koffert fylt av spennende julegaver, kjører vi til flyplassen. Der står flyet klart til å frakte oss hjem, og vi flyr direkte fra Wien til Oslo.

Prisinformasjon

Turpris kr 6200,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo– Wien t/r med Norwegian
Flyavgifter (kr 500,- pr person)
Buss i henhold til program
2 netter i dbl.rom på Hotel Crowne Plaza 4*i Bratislava
1 natt i dbl.rom på Hotel Trend Savoyen 4* i Wien
3 frokoster
2 middager 
Sightseeing i Bratislava og Wien
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Tilslutning til Oslo fra andre byer
Enkeltrom kr 1200,-
Drikke til inkluderte måltider

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider og programmet og eventuelle trykkfeil.

Flytider:

DY1632 07DES OSLVIE 0930 1145

DY1633 10DES VIEOSL 1225 1440

 

7.6°