Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Costa Dorada

Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Bilde i bildekarusell

Costa Dorada

Costa Dorada

Kysten for livsnytere

23. sept. - 4. okt. 2019

Salou har i de siste årene etablert seg som en populær by for solhungrige fra hele Europa, noe som gjør at den hyggelige kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til severdigheter som fjellkjeden Montserrat, vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og sjarmerende Sitges. På Costa Dorada kan man nyte rundt 300 soldager i året og denne kysten har skryte av noen av de flotteste strendene i Spania.

Salou har det vi forbinder med en ferieby – flotte strender, hyggelige kafeer og restauranter som serverer deilig middelhavskost, og masse spennende forretninger med fordelaktige priser. Byen er kjent for sin lange strandpromenade dekorert med frodige palmer og sine eksklusive villaer.

Og her ligger også Spanias største fornøyelsespark – i gåavstand fra vårt hotell!

Nyttig informasjon om turen

Flyruten

Vi flyr med direktefly fra Bergen til Barcelona. Avgang Flesland på formiddagen 23.september og retur fra Barcelona på morgenen den 4.oktober.

Hotel Blaumar 4*

/globalassets/europa/spania/salou/piscinas_blaumar_hotel_salou.jpg

Hotel Blaumar 4* ligger i sentrum, men likevel i et rolig område, rett på strandpromenaden i Salou. Hotellet har utendørs basseng, og rommene er godt utstyrt med tekjøkken, sofa, separat soverom og balkong. Hotellet tilbyr frokost buffet med et godt utvalg av ferske produkter, og et SPA og fitness område med tyrkisk bad, jacuzzi og sauna.

Utflukter og aktiviteter

Du bestemmer hvilke utflukter du ønsker å være med på. Noen trives med å oppleve mest mulig når de er på ferie, mens andre koser seg ved bassengkanten, går på shopping, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. I løpet av denne uka vil  vi tilby forskjellige utflukter som du kan melde deg på (forhåndspåmelding).

PortAventura – Spanias største fornøyelsespark
Parken er den mest besøkte fornøyelsesparken i Spania og ligger kun 15 minutters gange fra hotellet. Parken tilbyr en verden av eventyr og noe for enhver i familien. Du kan velge mellom 40 attraksjoner fordelt på 6 ulike verdener – Middelhavet, Polynesia, SésamoAventura, Kina, Mexico og Den ville vesten. Les mer om parken her. I tilknytning til PortAventura ligger også Ferrari Land. Er du glad i fart og spenning er et besøk her et must! Her kan du blant annet få oppleve en autentisk Formel1 simulator og Europas høyeste og raskeste vertikale akselerator. Les mer om Ferrari Land.

Frivillig utflukt til Sitges, med vingårdbesøk
Vi tilbyr en tur til den sjarmerende fiskerbyen Sitges med et stopp på en kjent vingård med lang historie. Turen dit tar cirka en halvtime. Vingården ligger på området som en gang var «Via Augusta», eller «Romas handelsvei», veien som knyttet Roma til de viktigste middelhavsbyene.  Siden begynnelsen av 80-tallet har vingården produsert  vin og vineddik av ypperste kvalitet, godt kjent blant  verdens mesterkokker. Turen forsetter til Sitges som også er en stolt kystby med sin spesielle strandpromenade og flotte strender. Sitges er en intim og veldig populær by å besøke. Den smykker seg med årlige filmfestivaler og karneval. Med sine smale gater og hvitkalkede bebyggelse, er dette en av de vakreste byene langs Costa Dorada. Restauranter og kafeer, shopping av ypperste klasse,  kunstgallerier og folkeliv – her vil du trives med noen timer på egenhånd.

Frivillig utflukt til Barcelona
Barcelona er Catalonias øyensten og en by man ikkje kan gå glipp av – her står severdighetene i kø.   Plaza Espanya, konstruert for  verdensutstillingen i 1929, høyden Montjuic, hvor mange av anleggene fra olympiaden 1992 finnes og Mirador del Alcalde hvor  utsikten over hele Barcelona er  storslått.! Sightseeingturen vår fortsetter mot Via Laietana, den store gaten som deler gamle Barcelona og er byens sentrum med Plaza Catalunya og den kjente spasergaten Las Ramblas.  Gled deg til Passeig de Gracia med noen av byens vakreste byggverk -  Casa Amatller av Puig i Cadafalch, Casa Lleó Morera av Domenech i Muntaner og selvfølgelig Gaudí´s Casa Batlló og La Pedrera. Siste stopp før lunsj er på Sagrada Familia, Gaudís  uferdige kirke og Barcelonas mest kjente landemerke. Rundturen ender opp i sentrum av Barcelona, hvor vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant. Så blir det litt tid på egenhånd før vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen.

Frivillig utflukt til Montserrat
“Montserrat”  betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av bergformasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og dette området er populært for klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til  å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede  Madonnaen befinner seg. Kanskje får vi oppleve  guttekoret som ofte opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returnerer tilbake til Salou.

Prisinformasjon

Turpris Kr 10.900,- pr person

Prisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Barcelona t/r med Norwegian
Flyavgifter kr 383,- (med forbehold om endringer)
11 netter i dobbeltrom på Hotel Blaumar 4*
10 frokoster på hotellet
Turistskatt
Buss mellom flyplass og hotell t/r
Ankomstguide på flyplassen

Tillegg:
Enkeltrom kr 2.000,- pr person
11 middagsbuffeter på hotellet inkl.1 glass vin og vann kr 1500,-
Tips

Frivillige utflukter:
Barcelona, inkl. lunsj kr 990,- pr pers.
Montserrat, inkl. lunsj kr 990,- pr pers.
Sitges og vingård, inkl. vinsmaking kr 600,- pr pers.

21.9°