Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Hurtigruten

fra Kirkenes til Bergen

Bilde i bildekarusell

Hurtigruten

Fra Kirkenes til Bergen

Bilde i bildekarusell

Hurtigruten

fra Kirkenes til Bergen

Bilde i bildekarusell

Hurtigruten

fra Kirkenes til Bergen

På jakt etter nordlyset med Hurtigruten, fra Kirkenes til Bergen

Unike Norge - fra nydelige nord til vakre vest

24. – 29. november 2017

Den norske kysten er en av de mest spennende og varierte destinasjonene i verden. En reise med Hurtigruten lar deg utforske høydepunkter langs den episke kysten, og tar deg nær kulturen og hverdagslivet til folk som bor her.

Spis frokost på Nordkapp, gå fjelltur i Hammerfest eller i Lofoten, utforsk villmarken på snøscooter eller på hundespann, bli med på RIB-safari eller se kulturelle høydepunkter.

Den nordlige kysten av Norge tilbyr spektakulær natur, fra Finnmark og Nordkapp til Vesterålen og Lofoten. I det du krysser Polarsirkelen, endrer klima og landskap seg. Det blir mildere, men ikke desto mindre imponerende.

På reisen sørover er vi innom både Harstad, Lofoten og Trollfjorden på dagtid. Deretter går ferden ned mot Helgelandskysten og vi passerer fjellformasjonene De Syv Søstre. Reisen vil fortsette å imponere deg når vi seiler langs den uberørte og overveldende vestlandskysten.

Program

Dag 1: Det arktiske eventyr begynner

Vi flyr fra Bergen til Kirkenes for å ta fatt på dette 6-dagers eventyret. Når reisen sørover starter, er det først tid for lunsj om bord etterfulgt av flott utsikt over det arktiske landskapet – fra dekk eller i en av panoramasalongene. Ved avreise kan du forberede deg på mange nye opplevelser!

Om ettermiddagen ankommer vi Vardø – Norges østligste by. Dersom været tillater det, blir du invitert til et isbad i det mildt sagt forfriskende havet. Vi seiler langs Varangerhalvøya til Båtsfjord, før vi kommer frem til Berlevåg om kvelden. Her holder Norges mest kjente mannskor til, hovedsakelig bestående av fiskere.

Dag 2: Et hav av opplevelser

Midt på natten ankommer vi Mehamn. Er vi heldige og har en snørik vinter så får du mulighet til å bli med på en uforglemmelig snøscootersafari gjennom et av Europas mest ekstreme naturområder. Opplev snødekte daler, frisk vinterluft og forhåpentligvis det magiske nordlyset på en stjerneklar himmel.

I Honningsvåg kan du bli med på en utflukt til Nordkapp og få med deg Finnmarks skjulte skatter underveis og frokost. Før vi ankommer Hammerfest, kan du nyte en “energikaffe” mens du får høre mer om Melkøya – verdens nordligste naturgassanlegg. Hammerfest ble grunnlagt i 1789, og ble etter hvert Norges polarhovedstad. Byen var også base for jaktekspedisjoner i arktiske strøk. Her kan du se den UNESCO-listede “Bredegardsstøtten”, reist i 1854 til minne om den første presise geografiske oppmålingen av jordkloden.

Du kan også delta på en liten fjellekspedisjon for å oppleve Arktis på vinterstid og lære om den lokale helten og kokken, Adolf Henrik Lindstrøm.

Deretter fortsetter vi sørover mot Øksfjord, og underveis vil mannskapet lære det å lage knoper. Etter å ha krysset åpent hav, gjør vi et kort stopp på det gamle handelsstedet Skjervøy, der Hurtigrutens grunnlegger, Richard With, ble født.

Så legger vi til kai i Tromsø og du kan besøke Ishavskatedralen. Alternativt kan du ta en tur på byen og smake på det lokale ølet på en av byens mange hyggelige puber.

Dag 3: Velkommen til Lofoten

Vi ankommer Harstad om morgenen. Bli gjerne med på en av Hurtigrutens klassiske utflukter: “En smak av Vesterålen”. Opplev historien, vakkert landskap og besøk Trondenes kirke, kanskje Norges fremste kulturarv fra sen middelalder. De som velger å bli om bord, kan nyte synet av denne gamle, vakre kirken når vi seiler forbi den på vei til Risøyrenna. Sistnevnte er en 7 meter dyp kanal laget spesielt for Hurtigruten i 1920-årene, for å sørge for en innaskjærs led mellom Harstad og Sortland!

Øygruppen Lofoten og Vesterålen har noe det mest fantastiske landskapet du vil oppleve på reisen langs kysten. Lofoten er berømt for sin ville natur, med bratte fjellsider og små, vakre fiskevær. Seilingen gjennom Lofoten i dagslys er for mange av gjestene våre selve høydepunktet på reisen.

Risøyhamn er en liten havn med bare 200 innbyggere. Vi gjør et kort stopp for å sette av passasjerer og losse matvarer og post. Som en hyllest til regionens fiskehistorie, tar sjefskokken for seg dagens fangst og viser hvordan man fileterer fisk.

Vi fortsetter sørover til Sortland og videre til Stokmarknes, der Hurtigruten ble grunnlagt for over 120 år siden. Gå gjerne i land og besøk Hurtigruten-museet! Når vi fortsetter sørover, ser det ut som om vi seiler rett inn i en fjellvegg. Men slapp av – vi skal bare inn gjennom den trange åpningen som fører oss til Raftsundet. Denne 20 km lange passasjen mellom Lofoten og Vesterålen har 1000 meter høye fjellsider som stuper rett ned i havet. Endelig er vi fremme ved den spektakulære Trollfjorden, som bare er 2 km lang og 100 meter bred, omgitt av majestetiske fjell. Dersom været og tiden tillater det, tar kapteinen en svipptur inn i fjorden. De bratte fjellsidene nærmest skraper inntil skipssiden i det dramatiske landskapet, og det går gjetord om at det finnes troll her. Det at skipet klarer å snu inne i denne trange fjorden er en opplevelse i seg selv!

Trollfjorden er også havørnens rike. Like nord for fjorden venter en mindre båt, som tar med de som er påmeldte ut på en havørnsafari, hvor du får se den majestetiske rovfuglen med egne øyne. Disse vakre, sjeldne rovfuglene sirkler over båten noen ganger før vi kaster en fisk eller to i sjøen. Havørnene stuper raskt ned i sjøen, griper fisken og sluker den. Husk kamera!

Når vi er fremme i Svolvær, kan du velge mellom en rekke forskjellige utflukter. Vi forlater Lofoten om kvelden og setter kurs mot fastlandet.

Dag 4: Polarsirkelen krysses

Det å krysse polarsirkelen på 66°33’N fortjener en litt høytidelig seremoni. Vi går ut dekk og feirer anledningen i god arktisk tradisjon: Du får en spiseskje tran.

Langs Helgelandskysten seiler vi blant hundrevis av holmer og skjær, frodige jordbruksområder og bratte fjellvegger av granitt. Fra dekk kan du se det merkelige fjellet Torghatten, som reiser seg 258 meter over havet. Midt i fjellet er det et gjennomgående hull, 160 meter langt, 35 meter høyt og 20 meter bredt. Hullet ble til under istiden.

Et annet høydepunkt er seilasen langs fjellformasjonen, Sju søstre. De syv fjellene er mellom 900 og 1100 meter høye, og det er lett å forstå at disse “damene” har gitt grobunn for en eldgammel myte. "Småtrollene" utgjør resten av den steinete Helgelandskysten – en av verdens vakreste kystlinjer.

Vi stopper i Nesna, et idyllisk gammelt handelssted, før vi fortsetter til Sandnessjøen. De UNESCO-vernede Vega-øyene ligger like ved Sandnessjøen. Dette unike kulturlandskapet består av flere dusin øyer. Her kan du høre hvordan fiskere og bønder har dyrket en flere hundre år gammel relasjon til ærfuglene, og hvordan dette fremdeles holder liv i høstingen av ederdun og produksjon av dundyner.

Mellom Sandnessjøen og Brønnøysund kan du bli med på en utflukt med en blanding av kultur, natur og arkitektur.

Dag 5: I vikingenes fotspor

Idag seiler vi mot den mektige Trondheimsfjorden, som er 170 km lang og opptil 25 km bred. Som alle norske fjorder er dette en dyp fjord – på det dypeste hele 577 meter. Når du seiler langs kysten, innser du hvor viktig fiskerinæringen er for kystkommunene.

Kristiansunds beliggenhet har til alle tider gitt byen mange muligheter, både når det gjelder fiske, skipsbygging og oljeindustri. Kristiansund er i dag regnet som Norges tørrfiskhovedstad, på grunn av den lange historikken med eksport av saltet tørrfisk.

Her kan du bli med på en utflukt til den berømte Atlanterhavsveien, en av Norge mest besøkte turistattraksjoner. Veien er 8.2 km lang, har totalt åtte broer og svinger seg gjennom vilt kystlandskap, delvis med åpent hav rett under! Du kan også velge en sightseeingtur i Kristiansund, og besøke Kvernes stavkirke i nærheten av Averøy.

Dag 6: Eventyrets siste kapittel

Før vi ankommer Bergen, har vi noen sjømil med fascinerende landskap fremfor oss.

Se blant annet flotte Nordfjord under den enorme Jostedalsbreen. Florø, den eldste byen i Norges vestligste fylke og den mektige Sognefjorden.

I Bergen mønstrer du av og med deg har du nye unike minner.

Prisinformasjon

Turpris kr 8950,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen - Kirkenes
Flyavgifter kr 676,- (m/forb. om endringer)
Buss fra flyplassen i Kirkenes til skipet
5 netter i delt dbl. lugar
Fullpensjon ombord
Reiseleder fra Unik Travel

 

Tillegg:
Enkeltlugar på forespørsel
Utvendig dobbellugar kr 990,- pr. pers.
Utflukter underveis
Drikke til måltidene

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og eventuelle trykkfeil.

NOK 100 NOK = 100 NOK
2.5°