Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Salou – Spania

Bli med til Spanias gullkyst!

08. – 15. mai 2020

Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til flere severdigheter som Tarragona og vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og fjellklosteret Montserrat. Salou nyter mer enn 300 soldager i året og har flotte strender for soltilbedelse.

Byen har også et solid restauranttilbud, beregnet på lokalbefolkningen.  Det er lite trolig at du finner norske flagg eller svenske “smørgossar” her, men derimot kan du få smake på alt det gode middelhavskosten har å by på.

Avreise: Harstad – Salou

Vi flyr med Norwegian via Oslo til Barcelona.

Hotel H10 Vintage Salou

/globalassets/europa/spania/barcelona/sitges-og-diverse-byer/h10-vintage-salou.jpg

Hotellet vårt er et bra 4-stjerners hotell med god beliggenhet, kun 450 meter fra den lange sandstranden i Salou. Hotellet har 312 fine rom med balkong, TV, safe og gratis WiFi. Det er gode fasiliteter for sykkelgrupper og andre sportsgrupper. Hotellet tilbyr også treningsrom, stort bassengområde, takterasse med bar og basseng kun for voksne, møtefasiliteter og barneklubb for de yngste.

Måltider

/globalassets/diverse/diverse-bilder/maltid_shutterstock_2000.jpg

Turprisen inkluderer frokost- og middagsbuffet på hotellet. Det er også inkludert vann og 1 glass vin til middagen.

PortAventura

/globalassets/europa/spania/salou/portaventura-2018-blog.jpg

Parken er den mest besøkte fornøyelsesparken i Spania og ligger kun 15 minutters gange fra hotellet. Parken tilbyr en verden av eventyr og noe for enhver i familien. Du kan velge mellom 40 attraksjoner fordelt på 6 ulike verdener – Middelhavet, Polynesia, SésamoAventura, Kina, Mexico og Den ville vesten.

I tilknytning til PortAventura ligger også Ferrari Land. Er du glad i fart og spenning er et besøk her et must! Her kan du blant annet få oppleve en autentisk Formel1 simulator og Europas høyeste og raskeste vertikale akselerator.

Utflukter og aktiviteter

/globalassets/diverse/diverse-bilder/strender/bok-og-solkrem-pa-tur-shutterstock_web.jpg

Vår erfaring med tidligere turer er at du selv bestemmer hvilke utflukter du ønsker å være med på. Noen ønsker å oppleve mest mulig når de er på ferie, mens andre koser seg ved bassengkanten, går på shopping, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. I løpet av oppholdet vil vi tilby flere forskjellige utflukter som du kan melde deg på (forhåndspåmelding).

Frivillig utflukt til Sitges med vingårdbesøk

/globalassets/europa/spania/sitges1.jpg

Vi tilbyr en tur til den sjarmerende fiskerbyen Sitges med et stopp på en kjent vingård med lang historie. Turen dit fra Salou tar cirka en halvtime. Vingården ligger på området som en gang var «Via Augusta», eller «Romas handelsvei», veien som knyttet Roma til de viktigste middelhavsbyene. Derav navnet Avgvstvs. Siden begynnelsen av 80-tallet har vingården produsert vin og vineddik av ypperste kvalitet, godt kjent blant verdens mesterkokker. Turen forsetter til Sitges hvor det blir lunsj på en hyggelig argentinsk restaurant ved havet. Sitges er en liten, men veldig populær by. Ikke minst på grunn av sine mange strender og lange strandpromenader. Byen kan smykke seg med årlige filmfestivaler og karneval. Med sine smale gater og hvitkalkede bebyggelse, er dette den vakreste byen langs Costa Dorada. Her finner vi shopping av ypperste klasse, en rekke kunstgallerier og dessuten et vell av restauranter og kaféer.

Frivillig utflukt til Barcelona

/globalassets/europa/spania/barcelona/barcelona-store-bilder/barcelona_utsikt.jpg

Barcelona er Catalonias øyensten og ligger mindre enn en times kjøring unna Salou. Sightseeingen passerer Plaza Espanya, konstruert for verdensutstillingen i 1929. Derfra videre til høyden Montjuic, hvor mange av anleggene fra olympiaden 1992 finnes. Etter et kort stopp her kjører vi videre til Mirador del Alcalde hvor utsikten over hele Barcelona er helt enestående. Her kan man nyte et glass Cava med en vidunderlig utsikt over hele byen! Deretter går turen videre mot Via Laietana, den store gaten som deler gamle Barcelona. Nå er vi i byens sentrum, med Plaza Catalunya og Las Ramblas begynnelse. Bussen fortsetter opp Passeig de Gracia. Her ser vi noen av byens vakreste byggverk; Casa Amatller av Puig i Cadafalch, Casa Lleó Morera av Domenech i Muntaner og selvfølgelig Gaudí´s Casa Batlló og La Pedrera. Siste stopp før lunsj er på Sagrada Familia, Gaudís mest kjente bygg og uferdige kirke og Barcelonas mest kjente landemerke. Etter det kjører vi videre ned til Port Olimpico, Barcelonas havneområde, hvor det blir lunsj. Om ettermiddagen blir det mulig å utforske byen litt på egenhånd før vi returnerer til Salou.

Frivillig utflukt til Montserrat

/globalassets/europa/spania/barcelona/sitges-og-diverse-byer/montserrat.jpg

“Montserrat” ordrett betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av bergformasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og er meget populær blant klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til  å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede Madonnaen befinner seg. Er vi riktig heldige får vi høre guttekoret som opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returnerer til hotellet vårt i Salou.

Hjemreise: Salou – Harstad

Vi flyr med direktefly fra Barcelona til Oslo og videre til Evenes

Turinformasjon

Turpris Kr 11.500,- per person


Prisen inkluderer:

Flyreise Evenes – Barcelona t/r med Norwegian
Flyavgifter kr 450,- (med forbehold om endringer)
7 netter i dobbeltrom på H10 Vintage Salou
7 frokoster på hotellet
6 middager på hotellet
Buss mellom flyplass og hotell t/r
Reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom kr 1600,- pr person
Øvrige måltider
Tips

Frivillige utflukter (forhåndspåmelding innen 1.april)
Barcelona, inkl. lunsj kr 990,- pr pers.
Montserrat, inkl. lunsj kr 850,- pr pers.
Sitges og vingård, inkl. vinsmaking og lunsj kr 990,- pr pers.
(forbehold om nok forhåndspåmeldte på utfluktene)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flytider, flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

12.5°