Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

Albir & Costa BLanca

Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

- med utflukter til Alicante og Valencia

08. – 21. november 2019

På solrike Costa Blanca er det godt å være turist. Her skal vi nyte livet i 14 dager. Det er kort vei mellom sjø og fjell og landskapet i midten er krydret med idylliske steder og landsbyer. Her kan man nyte stillheten og tilbringe late dager på stranden eller ved bassenget, eller oppleve vibrerende storby med vakre, majestetiske bygninger av både ny og gammel dato.

Velsmakende spank mat og god drikke i kombinasjon med hyggelige medreisende og et godt klima – hva mer kan man egentlig ønske seg?

Bienvenido a España!

Program

Avreise: Harstad – Albir

/globalassets/europa/spania/albir-og-costa-blanca/albir-programbilder/albir-hotell-kaktus/4-albir-playa-costa-blanca.jpg

Vi flyr med Norwegian via Oslo til Alicante.

Utflukter

I løpet av oppholdet i Spania tilbyr vi deg mange spennende utflukter. Costa Blanca bugner av skjulte perler og velkjente steder vi varmt kan anbefale.

Alicante

/globalassets/europa/spania/alicante/alicante-programbilder/alicante-baathavn.jpg

Alicante er Costa Blancas mest autentiske storby og områdets smakfulle hovedstad med masse lokal, spansk sjarme. Det sies at denne byen er nordmennenes favoritt i Spania. Den har mye mer enn restauranter med norske menyer og sangrias! Her finnes fristende tapasbarer og kanskje pirrer nysgjerrigheten deg til å smake på mojama «havets spekeskinke» som er tørket og saltet tunfisk. Det yrende matmarked Mercado Central, som har holdt det gående helt siden 1900-tallet og som huser over 300 boder, må besøkes. Byen er også stolt av sine flotte havnepromenader og sandstrender med vaiende palmer.

Selv om byen i dag invaderes av turister, har den en 7000-årig historie. Her slo iberiske stammer seg ned, før de ble erstattet av fønikere, grekere, kartagere og romere – og alle satte sitt preg på byen og kulturen. Her kan man vandre rundt i mange dager og stadig oppdage nye perler. Noen fasineres av det kunstneriske og bohemske nabolaget Santa Cruz, mens andre fasineres av festningen Santa Barbara. Er du interessert i kunst anbefales det moderne museet MACA som ligger i gamlebyen foran den vakre basilikaen Santa Maria. Her kan man bl.a. nyte kunstverk av både Pablo Picasso og Alicante-skulptøren Eusebio Sempere. Denne dagen vil bli stappfull av opplevelser og inntrykk.

Bodega Mendoza m/vinsmaking og besøk i Altea

/globalassets/diverse/diverse-bilder/vinrelatert/vinsmaking_shutterstock_145599721_nett.jpg

Et vingårdsbesøk er et «must» når man er på reise i Spania. Vingården vi skal besøke så dagens lys for nesten 50 år siden, da Enrique Mendoza bestemte seg for å lage vin til familieforbruk. Snart ble hans vin viden kjent i området rundt, og i dag selges vinene både på det nasjonale og internasjonale markedet. Vi skal smake på 7 ulike viner, og får servert litt snacks til.

Turen fortsetter til den hyggelige kystbyen Altea hvor det blir tid på egenhånd. Den pittoreske gamlebyen her, som ligger på en høyde, tiltrekker seg mange besøkende. Det gjør også byens flotte strandpromenade og elegante marina. På 60-tallet bodde kunstnere fra Europa i Altea, noe som fremdeles gjenspeiler seg i byens mange små butikker som har salg av kunst og kunsthåndverk. Det sies at gamlebyen i Altea er en av de vakreste og best bevarte i hele Valencia.

Båttur til Tabarca

/globalassets/europa/spania/albir-og-costa-blanca/albir-programbilder/islatabarka.jpg

Har du lyst på en båttur og en avslappende dag? Med katamaran tar det 1 ½ time å komme ut til Tabarca, Spanias minste bebodde øy med kun 100 innbyggere. Med sin bredde på kun 400 meter og lengde på 1,8 km vil vi denne dagen få med oss det meste av øya. Historien forteller at selveste apostelen Paulus bodde her, men også pirater hadde øya som et yndet skjulested på 1700-tallet. Øya er kjent for sitt marine dyreliv og er i dag et vernet naturreservat. Ta med deg badetøy og gode sko i dag. Det vil bli en spesiell opplevelse med en svømmetur langt til havs og en vandretur på en så liten øy. Innbyggerne her ute lever av fiske, er stolte av øyas gamle fort, grottene og tidevannsbassenget. Og de trives når de får besøk. Da diskes det opp med deilig sjømat på øyas lokale restauranter. En dag du vil huske!

Guadalest

/globalassets/europa/spania/alicante/alicante-store-bilder/old-castle-build-in-11th-century-in-guadalest-spain_nett.jpg

Dagens busstur tar oss gjennom grønnkledde fjellområder og daler, og vi stopper underveis for å beundre den fantastiske utsikten over Guadalest og fjellene omkring. Guadalest ligger 595 m.o.h og her bor det kun 200 innbyggere. Dette er en ekte spansk pueblo hvor innbyggerne tar det med ro og nyter livet. Byen ble i sin tid bygget av maurene som hadde kommet hit fra Afrika og var kjent som flinke håndverkere.  De fleste spanske landsbyer har sine spesialiteter og i denne lille landsbyen er de stolte av sin deilige Moscatelvin og den berømte lokale nisperoshonningen. Vi vandrer rundt på steinbelagte gater, innom et eller annet smug, fristes av små lokale kafeer og imponeres av at de til og med har museer i denne lille byen. Landsbyens kvinner lager håndarbeider som selges i små håndverksbutikker og alle puebloer med respekt for seg selv har et utvalg av spansk keramikk. En rolig og avslappende utflukt hvor vi på turen også vil bli bedre kjent med landskapet i denne delen av Spania. 

Valencia

/globalassets/europa/spania/valencia/valencia-programbilder/06_valencia_la_ciudad.jpg

Valencia er Spanias 3. største byer og er omkranset av landets mest produktive jordbruksområder, hvor det dyrkes appelsiner, ris, oliven og druer. Byen kalles ofte «den bortgjemt perle». Her finnes kunst, arkitektur og gastronomi i verdensklasse. Den kompakte og sjarmerende gamlebyen byr på bugnende mathaller med produkter i alle regnbuens farger og et yrende folkeliv. Dette skal du få oppleve! I utkanten av byen ligger kanskje Spanias mest imponerende byggverk av nyere dato – den berømte Vitenskapsparken. Skapt av den spanske arkitekt Santiago Calatrava fremstår dette området som noe helt unikt. Her stopper vi slik at du kan forevige de spesielle bygningene på mobilkameraet ditt.

Bilder vil du nok også ta når vi besøker gamlebyen med sin storslagne katedral, rådhuset og «Lonja de la Seda», den gamle silkebørsen hvor silke ble solgt her fra 1400-tallet. Viste du at paellaen så dagens lys her i Valencia? Kanskje er dette retten du har lyst til å prøve når du i løpet av dagen skal bestille lunsjen din. Utpå ettermiddagen kjører bussen oss tilbake til Albir.

Hjemreise: Albir – Harstad

Vi flyr med direktefly fra Alicante til Oslo og videre til Evenes.

Prisinformasjon

Turpris kr 15 500,- per person.

Turprisen inkluderer:
Flyreise Evenes – Alicante t/r
Busstransfer flyplass – hotell t/r
13 netter i standard delt dbl.rom på Kaktus Hotel Albir
13 frokoster
13 middager, inkl.1/4 flaske husets vin og vann
Norsktalende reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2 950,- per person.
Tips

Frivillige utflukter*:
Alicante kr 400,- pr. pers.
Bodega Mendoza m/vinsmaking kr 550,- pr. per.
Valencia kr 490,- pr. pers.
Guadalest kr 350,- pr pers.
Båttur til Tabarca kr 650,- pr pers.

*Prisene er basert på minimum 20 deltakere

Hotell:
Hotel Kaktus
Hotell Kaktus Albir er et 4-stjernes hotell med flott beliggenhet på strandpromenaden. Hotellet har klassisk interiør, med store fellesområder, møterom, hage med utendørs basseng og bar.

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

14.5°