Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Sicilia

Bilde i bildekarusell

Sicilia

Bilde i bildekarusell

Sicilia

Bilde i bildekarusell

Sicilia

Bilde i bildekarusell

Sicilia

Sicilia - direktefly fra Værnes

- vill, vakker og vulkansk

5. – 12. september 2017

Bli med oss til Sicilia, som er en av Europas vakreste destinasjoner. Hit drar vi med eget chartret fly og unngår dermed mellomlandinger. Sicilia ligger langt sør i Europa og har nydelig middelhavsklima når vi er der.

Øya har en spektakulær og frodig natur. Her klorer landsbyer seg fast i fjellskråninger og vingårdene bugner av druer som gir oss gode vinopplevelser. Historiske minnesmerker bygd av sjøfarere og handelsmenn vil fascinere deg, og Europas mest aktive vulkan, Etna, er en majestetisk opplevelse. Naxos Beach Resort, har alle de fasiliteter vi setter så stor pris på i løpet av ferien. Hvem kan motstå en svømmetur i det varme og krystallklare havet her? Gled deg til det sicilianske kjøkken og retter laget på ferske og kortreiste råvarer.

Gå ikke glipp av denne turen hvor vi lover mange gode opplevelser for pengene.

Dagsprogram

Dag 1: Trondheim – Sicilia

Vi flyr direkte med charterfly til Catania på østsiden av Sicilia. Ved ankomst er det under en times busstur til Giardini Naxos, stedet hvor grekerne anla sin første koloni på Sicilia for over 2000 år siden. Den tidligere fiskelandsbyen fremstår i dag som en koselig liten by. Dette er en ypperlig base for utforsking av Sicilia. Vi skal hele uken bo på Naxos Beach Resort i små hus som er plassert rundt i hotellets vakre hage. Hotellanlegget har flere bassenger og egen strand. Nå har vi en hel uke foran oss til å nyte Sicilias mektige natur, latinske temperament og fristende mat. Du står fritt til å utforske alt på egenhånd, eller du kan melde deg på de frivillige utfluktene vi arrangerer i løpet av uken.

Dag 2: Frivillig utflukt til Taormina – Sicilias perle

Taormina ligger på en berghylle oppe i åsene. Med sitt behagelige klima året rundt og sin vakre beliggenhet, er byen det ideelle feriested. Rikfolk har bygd flotte palasser og tilbrakt vinteren her. Mange kjente kunstnere, diktere og malere har valfartet til byen. Etter hvert kom også turistene for å se om det virkelig var så vakkert som bildene viste. Vår rundtur byr på imponerende historiske bygninger, storslått utsikt og øyas mest idylliske handlegate. Det finnes noe for enhver smak, og vi vet du vil kose deg. Her kan du handle typiske souvenirer – keramikk, korallsmykker, marsipan eller greske masker. Du kan stikke innom et av de mange kunstgalleriene, eller gjør et kupp på byens pulserende torv. Vil du heller ta det litt mer rolig, kan du nyte en kopp cappuccino i en av de mange restaurantene her oppe. Her er mange trivelige restauranter du kan spise lunsj på. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon.

Dag 3: Frivillig utflukt til De lipariske øyer

I dag følger vi kysten nordøstover på en motorvei som er ingeniørkunst av ypperste klasse. Veien borer seg gjennom fjellvegger høyt over flere små byer som passeres. Det mangler ikke på inntrykk fra bussvinduet etter hvert som vi nærmer oss Messinastredet, det smale sundet som skiller Sicilia fra fastlandet. Fra Milazzo tar vi båt til Lipari, en av de syv Lipariske øyer. Idet vi går i land, ser vi den spanske festningen som ruver over havna. Vi får en busstur rundt øya på smale veier og får se alle de andre øyene som man tror er restene av land som forbandt Europa med Afrika. Pimpstein og obsidian har vært inntektskilden for øyboerne i hundrevis av år. Etter felles lunsj og fulle av opplevelser, vender vi tilbake til Sicilia igjen utpå ettermiddagen.

Dag 4: Frivillig vandretur fra Castelmola

Castelmola blir ofte nevnt som en av Italias vakreste landsbyer. Gatene, torvet, og ikke minst utsikten herfra er fantastisk. Mola betyr jeksel, og Castelmola blir ofte referert til som “slottet på tuppen av jekselen” og når du kommer hit forstår du hvorfor! På vei ned mot Taormina, går vi på gode stier, og du kommer tett på naturen. Turen tar i underkant av 1 time, og når vi kommer til Taormina blir det tid til å nyte de små torvene og delikatessene som serveres her. Husk isen her er verdenskjent! Videre går turen med kabelbane ned til kystveien og du er tilbake på hotellet slik at ettermiddagen kan nytes her.

Dag 5: Frivillig heldagsutflukt til Catania og Siracusa

Catania er en moderne by med mange tradisjoner og imponerende bygninger både i barokk og moderne stil. Bussen tar oss med på en rundtur slik at vi får et lite overblikk over byen før vi besøker Piazza del Duomo, med katedralen og byens berømte elefant. Byens livlige fiskemarked har et spennende vareutvalg; fisk, østers, akkar, skjell i alle varianter samt skinker og oster.

Videre går turen til en av antikkens største byer, Siracusa. 2500 år med historie er noe vi bare aner når det store utgravningsfeltet med minner fra gresk, romersk og kristen tid, besøkes. Teateret fra år 400 f. Kr. er i forbausende bra stand og har plass til 15 000 tilskuere. Den berømte forfatteren Cicero, som ble født på Sicilia, omtalte Siracusa som verdens vakreste by. Da romerne etter harde kamper erobret byen fra grekerne, var den berømte matematikeren Arkimedes blant de falne. Etter felles lunsj blir det sightseeing fra små tog. I den gamle bydelen Ortigia ligger Palazzo Bellomo, domkirken fra barokktiden, samt flere interessante museer og mange koselige kaféer. På veien opp finner vi også Fontana Aretusa, en sagnomspunnen kilde fra byens tidligste dager, som blant annet leverte drikkevann til Lord Nelson før slaget ved Trafalgar.

Dag 6: Frivillig utflukt til Etna - Europas største vulkan

Utflukten i dag er et naturunder uten sidestykke og en opplevelse av de sjeldne. På vei opp til Etna kjører vi gjennom vakre kastanje- og eikeskoger, vingårder og frukthager med sitron, appelsin og oliven. Det er varmekrevende planter som trives i den fruktbare jorda. Vi passerer flere gamle “sidekratere” og landsbyer som bærer preg av tidligere utbrudd. Etna har mange begravde landsbyer på sin samvittighet, men det var kun det overraskende utbruddet i 1669 som kostet menneskeliv. Når vi kommer opp i 2000 meters høyde, har landskapet blitt goldt, men utsikten er upåklagelig. Herfra er det mulig å ta taubane og jeep for å komme så nær hovedkrateret som mulig (værforbehold). Etna hilser oss kanskje velkommen med røyk og litt buldring, for dette er en vulkan som lever. Dagens lunsj inntar vi på et av øyas vingods.

Dag 7: Dagen er din!

I dag kan du gjøre det du ikke har rukket i uken som er gått, eller nyte dagen ved bassenget eller på stranden. Vi tar turen til en lokal restaurant for avskjedsmiddag.

Dag 8: Sicilia – Trondheim

Vi spiser vår siste frokost på hotellet og har kanskje rukket å smake på alle rettene som vi denne uken har blitt tilbudt. Utpå dagen er tiden kommet for å si farvel til Sicilia. Mens flyet svever over Alpene, mimrer vi over alt det vi har fått oppleve disse dagene. Godt at minnene varer lenge!

Prisinformasjon

Turpris kr 14 990,-

Inkludert i turprisen:
Direktefly Trondheim – Sicilia t/r
Flyavgifter
Transport flyplass – hotell t/r
7 netter i dbl.rom i bungalow
7 frokostbuffeter
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1990,-
7 middager med vin (1 glass) kr 700,-
Frivillige utflukter (påmelding til disse skjer etter ankomst på Sicilia)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,32 NOK
25.4°