Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Toscana OG LIGURIA

Bilde i bildekarusell

TOSCANA OG LIGURIA

Bilde i bildekarusell

TOSCANA OG LIGURIA

Bilde i bildekarusell

TOSCANA OG LIGURIA

Bilde i bildekarusell

TOSCANA OG LIGURIA

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bli med til sjarmerende Toscana og se en spektakulær forestilling med Andrea Bocelli på hjemmebane.

27. juli - 1 august 2018

Toscana er kjent for vakkert landskap, enestående kulturminner, god mat og vin. I tillegg er regionen hjemsted til sangeren Andrea Bocelli som hvert år holder en enkelt utendørskonsert som vi skal få oppleve. Vår base blir i hjertet av Siena, en av Italias vakreste middelalderbyer. Kort avstand til berømte steder som Pienza og San Gimignano gjør byen til et ypperlig utgangspunkt for å utforske det sydlige Toscana. Du får også muligheten til å oppleve det vakre landskapet i Val’Orcia samt smake på edel Brunello-vin i selveste Montalcino.

Dagsprogram

Dag 1: Oslo - Siena

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/siena_piazza_del_campo_fonte_gaia.jpg

Vi flyr med rutefly fra Oslo direkte til Roma om formiddagen. Vel fremme blir vi møtt av buss som bringer oss til vårt hotell i Siena, der vi skal bo fem netter. Du vil i løpet av de nærmeste dagene oppdage at denne lille byen er en glimrende base for et opphold i Italia, med et vell av severdigheter samt et godt kjøkken og spennende handlemuligheter like utenfor døren. Siena er dessuten omgitt av åser med fine vandrestier som kan friste den mer aktive.

Dag 2: Konsert med Andrea Bocelli

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/toscana_sunflowers.jpg

Denne formiddagen kan du slappe av eller bli med på en utflukt til et av kurbadene med varme kilder i Rapolano Terme, i utkanten av Siena. Om ettermiddagen går ferden med buss til åsene utenfor den lille byen Lajatico, hjembyen til Andrea Bocelli. Her ligger konsertarenaen ute i det vakre landskapet, der det er duket for en magisk musikkopplevelse. Arenaen blir spesialtilpasset denne ene kvelden hvert år, med spennende scenedetaljer i stort format.

Det blir en spektakulær forestilling hvor Bocelli får følge av symfoniorkester, kor og dansere. Man kler seg i et behagelig aftenantrekk med gode sko, gjerne også en genser eller jakke siden dette er en utendørs kveldsforestilling. Bussen kjører tilbake til Siena etter konserten. Det blir sen retur til hotellet (ankomst ca kl 02.30).

Dag 3: Siena

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/siena_piazza_del_campo_ovenfra.jpg

Stort sett alle lar seg begeistre av den ekte og vakre middelalderbyen Siena. I de trange og bratte smugene som fører opp mot Piazza del Campo og katedralen er stemningen og atmosfæren omtrent som fra byens glanstid. Sienas katedral i hvit og svart marmor er en av Italias vakreste og et naturlig midtpunkt i byen. Den skålformede Campo-plassen er berømt for sitt fargerike folkeliv, det årlige hesteveddeløpet Palio og det vakre renessansetårnet knyttet til byens rådhus. Underveis på vår byvandring får vi høre historien om Spedaledi Santa Maria della Scala, som i middelalderen fungerte som et sykehus for pilegrimer, og som i dag er omgjort til et spennende museum.

Med lokalguide tar vi en spasertur i sentrum før resten av dagen er på egenhånd. Det er nok av artige nisjebutikker og «krinkelkroker» å oppdage. Eller gjør som mange andre: Nyt en cappuccino eller et glass chiantivin med blikket hvilende på folkelivet.

Dag 4: San Gimignano og Monteriggioni

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/san_gimignano_torg.jpg

Turen til San Gimignano går gjennom vinregionen Chianti. Gårdene og landsbyene ligger som oftest på toppen av åskammene, omgitt av mørke slanke sypresser, og er det landskapet de fleste forbinder med Toscana. Gjennom de varme somrene er den svalende brisen på toppene velkommen. San Gimignano, med sine solide bymurer og merkelige tårn, er en helt enestående by som kom til velstand i middelalderen. Byen lå den gang langs hovedveien fra Firenze til Roma. Utsikten fra borgen og bymuren går langt utover det toskanske landskap og den helhetlig bevarte bykjernen tiltrekker seg i dag besøkende fra fjern og nær – ikke minst på grunn av all den vakre keramikken, skinnvarene og de lokale spesialitetene som selges her.

Det er virkelig en perle av en liten by! Vi besøker deretter stemningsfulle Monteriggioni, en festning og slott fra 1200-tallet som i dag er en liten landsby. Det er nesten som man forventer at en ridder i full rustning skal komme mot oss gjennom en av de 14 byportene. I utkanten av byportene er det duket for en rustikk lunsj på et lokalt vertshus.

Dag 5: Pienza og Montalcino med vinsmaking

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/toscana_landliv.jpg

Når vi kjører gjennom Val d’Orcia sør for Siena, går blikket langt til regionens høyeste fjell, Monte Amiato. Den vakre dalen, som står på UNESCOs verdensarvliste, er akkurat slik vi forestiller oss det perfekte toskanske landskap, åskammer med sypresser som omgir okergule gårdshus, duvende kornåkre, vingårder og olivenlunder. I dette området ligger flere vakre landsbyer.

Dagens tur fører oss til den lille byen Montalcino som troner stolt på en høyde og danner hjertet i et av Italias mest prestisjefylte vindistrikter. Her får vi smake de edle dråpene fra Brunello-vin som kommer herfra. Deretter går turen videre til Pienza kjent for å være en av Italias mest perfekte renessansebyer. Byen er blitt brukt som filmkulisse til flere kjente Hollywood-filmer. Her blir det litt tid på egenhånd til å spise lunsj og kanskje smake på lokalprodusert pecorino-ost, før turen går med buss tilbake til Siena utpå ettermiddagen.

Dag 6: Hjemreise

Etter frokost tar vi avskjed med Siena og hotellet vårt. Bussen kjører oss til flyplassen i Roma og vi flyr tilbake til Oslo etter inspirerende dager i Italia.

Prisinformasjon

Turpris kr 13 490,- pr. pers

Turprisen inkluderer:

 • Fly Oslo - Toscana t/r
 • Flyavgifter kr 1061,- (med forbehold om endring)
 • All nødvendig busstransport
 • 5 netter i dbl. rom på 3-stjerners hotel
 • 5 frokoster
 • 2 lunsjer (inkl en lunsjboks til konsertdagen)
 • 3 middager, alle på restaurant
 • Konsertbillett til Andrea Bocelli (kategori poltroncina,nummerert billett)
 • Utflukt til San Gimignano og Monteriggioni
 • Utflukt til Montalcino og Pienza inkl vinsmaking
 • Tips
 • Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg
Enkeltrom kr 1800,- (på forespørsel)
Utfl ukt til Rapolano Terme, inkl inng.billett kr 550,- p.p.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

24.1°