Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Langtidsferie i Malaysia

8 dagers rundtur og 15 dager på øya Langkawi

20. januar – 12. februar 2019

Vi har gleden av å invitere deg på langtidsferie i Østen. Malaysia er et av verdens beste ferieland. Noen av dere har kanskje allerede vært i Malaysia og kan glede seg til et gjensyn med dette flotte landet, men også til å oppleve nye steder.

Få land i verden kan tilby et større mangfold av landskap og kulturer – fra regnskog og teplantasjer i Cameron Highlands til palmeskoger og hvite sandstrender på øyene. Malayere, kinesere og indere har satt sitt preg på landet og ikke minst hovedstaden. Kuala Lumpur er en av Asias mest fremadstormende metropoler med moderne skyskrapere og enorme handelssentre som avløses av smugene i Chinatown. Vi starter reisen med et par dager i landets spennende hovedstad, fortsetter så til Cameron Highlands og Penang før vi ender opp med lange deilige dager på vår strandresort på Langkawi.

«Selamat datang ke Malaysia» - velkommen til Malaysia!

Program

Dag 1 og 2: Avreise!

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/malaysia_sunset.jpg

Dag 1: Norge - Malaysia
Det blir utreise fra Norge med KLM utpå ettermiddagen.

Dag 2: Kuala Lumpur
Vi lander utpå ettermiddagen og kjører til hotellet vårt i Kuala Lumpur. Etter innsjekk på hotellet drar vi til restauranten hvor kveldens middag blir servert.

Dag 3: Kuala Lumpur – mellom tradisjon og fremskritt

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/kl_skyline_shutterstock.jpg

Vi tar deg med på en bytur som følger de historiske linjene, fra spede begynnelser ved et elvemøte til monumenter fra britisk kolonitid og endelig dagens skyskrapere rundt Petronas Twin Towers med noen av verdens høyeste tårn. Vi ser kinesiske templer side om side med indiske, moskeer og fargerike markeder tett opp til moderne handlesentre. Vi nyter lunsj på en lokal restaurant. På ettermiddagen har du kanskje lyst til å utforske metropolens utmerkede handlemuligheter eller bodene i Chinatown.

Dag 4: Kuala Lumpur på egen hånd og frivillig utflukt

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/malaysia_tuktuk_bike.jpg

Nyt en lang frokost før du legger ut på en bytur i eget tempo. Reiseleder og lokalguide viser vei til noen av de flotte moderne handlesentrene eller gater med mer lokalt preg. Ta turen opp i TV-tårnet med flott utsikt over byen og til Twin Towers eller nyt dagen ved hotellets basseng.

Sent på ettermiddagen kan du bli med på en ganske spesiell frivillig utflukt: «firefly-tur». Når lysene tennes ved elvebredden i landsbyen Kampung Kuantan er det nemlig ikke elektriske lys, men tusenvis av sankthansormer, «fireflies», som daglig starter et lysshow! Vi drar med båt ut i mangroveskogen for å oppleve dette naturfenomenet før vi vender tilbake til landsbyen og en deilig middag med fisk og havets frukter ved elvebredden i Fort Melawati.

Dag 5: Fra hovedstaden til Cameron Highlands

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/batu-caves.jpg

I dag legger vi hovedstadens himmelhøye bygninger og byens trafikk bak oss. Første stopp blir rett nord for bykjernen ved Batu Caves med tempelet inne i grotten og tinnfabrikken Selangor Pewter. Landeveien fører oss videre nordover mot åsene og fjellregionen Cameron Highlands. Her er det mil etter mil med gummi- og palmeoljeplantasjer før vegetasjonen forandrer seg og veien slynger seg oppover til nærmere 2000 moh i et frodig landskap, som helt siden kolonitiden har vært ferieparadis for storbyens befolkning. Klima og landskap her oppe kan minne om det skotske høylandet, noe også navnet antyder. Feriehus og hoteller er ofte tydelig inspirert av europeisk og nostalgisk byggestil, men den frodige jungelvegetasjonen hører til i tropiske strøk. Det blir stopp underveis ved Lata Iskandar-fossefallet i den frodige jungeldalen. Etter at vi har sjekket inn på hotellet, møtes vi til en ekte britisk «afternoon tea». Vår base de neste to nettene er Strawberry Park Resort i Cameron Highlands.

Dag 6: Cameron Highlands

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/malaysia_tea_plantation.jpg

Her oppe i høylandet kan vi få oppleve noe av regionens utrolig varierte vegetasjon. Vi passerer både grønnsaksfarm, jordbæråkre, rosehage og kaktusfarm. Så drar vi til en av de mest kjente tefabrikkene, omgitt av teplantasjer som dekker de vakre åsene som et irrgrønt teppe. Vi får se hele prosessen i teproduksjonen og besøket avsluttes selvfølgelig med en god kopp te! Siste besøk i dag går til hyttene der Orang Asli, regionens urbefolkning, har bevart sin primitive levemåte, bl.a. kunsten å jage med blåserør. Middagen i dag er en spesiell malaysisk ”fondue”, kjent som ”Steamboat Dinner”.

Dag 7: Fra høylandet til kysten og Penang

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/penang/high_court.jpg

Sceneskifte! Vi forlater høylandet med sitt behagelige kjølige klima og drar ned til kysten igjen, denne gang til øya Penang, ved den nordlige delen av den malaysiske halvøya. Det blir beinstrekk underveis, i byen Kuala Kangsar, med det storslåtte kongelige Iskandariah-Palasset og moskéen med sine forgylte kupler. Ved lunsjtid er vi fremme i Penang og spiser på en lokal restaurant før vi sjekker inn på hotellet vårt i Georgetown.

Dag 8: Penang

/globalassets/asia/malaysia/malaysia-store-bilder/khoo-kongsi.jpg

Penang har fått sin plass på UNESCOs verdensarvliste, med sin enestående miks av asiatisk og europeisk kultur og arkitektur. Hovedstaden Georgetown kan stolt vise frem sin helhetlig bevarte gamleby og er i tillegg stolt av sitt rykte som Malaysias «gourmethovedstad»! Etter frokost på hotellet tar vi en spasertur sammen med lokalguide, og vi får se bygninger som tatt ut av britisk kolonihistorie, mens kinesiske templer og «shophouses» vitner om flere innvandrerbølger nordfra. 

Resten av dagen har vi fri til å utforske byen på egenhånd.

 

Dag 9: Penang – Langkawi

/globalassets/asia/malaysia/malaysia-store-bilder/hv-langkawi135-exterior-view.jpg

Vi sjekker ut fra hotellet og kjører til flyplassen i Penang for avreise til Langkawi. Etter en kort flytur lander vi på denne nydelige øya som ligger 30km utenfor fastlandet og nær kysten til Thailand. 

Vi får en orienteringstur i hovedbyen Kuah town før vi kjører til hotellet. Her skal vi slå oss til ro på vår behagelige strandresort, hvor vi skal bo i 14 netter. Velkomstmiddag på hotellet på kvelden.

Dag 10 – 22: Langkawi strandhotell

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/malaysia_sunset.jpg

Langkawi

Langkawi er en øygruppe utenfor Malaysias vestkyst, og består av 99 øyer. Omgitt av turkisblått hav består hovedøyen av pittoreske rismarker og jungelkledde åser, samt en strandlinje med pulverfin sand og svaiende kokosnøtt palmer. Øyen er også et populært reisemål for de som ønsker å dykke og snorkle. I Langkawis hovedby Kuah kan du handle tax-free varer og det er her de fleste fergene ankommer øya. Flyplassen ligger i Padang Matsirat, ca 15 minutter fra Pantai Cenang og Pantai Tengah, hvor hotellet vårt ligger. Pantai Tengah har øyas lengste strand og dette er et populært turistmål. Her kan du slappe av på den nydelige stranden, nyte spa behandlinger og spise god mat på en av de mange restaurantene. Langkawi er kjent for sin gastronomi, og du får servert malaysisk, kinesisk, fersk sjømat, samt kulinariske retter fra hele verden.

/globalassets/asia/malaysia/malaysia-store-bilder/ori-hv-langkawi-aerial-view.jpg

Hotellet vårt: Holiday Villa Langkawi

Holiday Villa Langkawi er et 4-stjerners hotell ved stranden i Pantai Tengah. Hotellet har 2 basseng, spa og flere spisesteder hvor du kan velge mellom lokale og internasjonale retter.

Alle rommene har TV, air-condition, gratis Wi-Fi, hårtørrer, safe, kjøleskap og balkong eller terrasse.

Det er flere restauranter og butikker i nærheten av hotellet, og kun en liten spasertur til Pantai Cenang som er den livligste strandbyen på Langkawi med et stort utvalg av restauranter, kafeer, suvenirbutikker og tax-free outlets.  

Det blir både velkomst- og avskjedsmiddag på hotellet (inkludert i turprisen).

/globalassets/asia/malaysia/malaysia-store-bilder/langkawi_sky_bridge.jpg

Frivillige utflukter

Under oppholdet vil det bli tilbudt flere frivillige utflukter, vi nevner bare noen av mulighetene:

Besøke en marinepark hvor du får se det fargerike livet under havets overflate. Du kan besøke et akvarium eller snorkle blant koraller og fisker, og du kan også se på alt som rører seg i havet fra en glassbunn båt. Det blir selvsagt også besøk på nydelige strender hvor du kan slappe av og nyte en forfriskning eller ta deg et bad i sjøen.

Hva med middag på en yacht eller katamaran? Sitt på dekk og nyt god mat og drikke i godt selskap, mens du ser solen gå ned i havet.

Ønsker du litt mer aktivitet kan du bli med på en spennende tur hvor du får oppleve både Mangrovejungelen og et besøk i en flaggermus grotte. Eller hva med en tur med Cable Car som tar deg opp til toppen av Machinchang fjellet (ca 700moh) og en spasertur på Langkawi Sky Bridge?

Kort sagt, alt ligger til rette for en aktiv eller avslappet ferie. Det er opp til deg hvor aktiv du vil være, enten du reiser alene eller sammen med venn eller ektefelle. Vår reiseleder er behjelpelig med å bestille de utflukter og aktiviteter du ønsker, og vi lover at du kommer til å bli godt tatt vare på!

Dag 23 og 24: Hjemreise

/globalassets/asia/malaysia/malaysia-store-bilder/orangutan.jpg

Våre deilige uker i Malaysia går mot slutten. Det blir transport til flyplassen på Langkawi og fly til Kuala Lumpur hvor KLMs fly til Amsterdam har avgang sent på kvelden. Vi er hjemme i Norge igjen på formiddagen dagen etter.

Prisinformasjon

Turpris kr 26.500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Flyreise Stavanger – Kuala Lumpur t/r
Flyreise Penang – Langkawi en vei
Flyreise Langkawi – Kuala Lumpur en vei
Flyavgifter (kr 2485,- med forbehold om endring)
Transport flyplasser-hoteller t/r
Rundtur 8 dager som inkluderer: 7 netter i dbl.rom på hotell, 7 frokoster, 2 lunsjer, 1 afternoon tea, 2 middager og engelsktalende lokalguide
Langkawi 15 dager som inkluderer: 14 netter i superior dbl.rom på Holiday Villa Langkawi, frokost alle dager, velkomst– og avskjedsmiddag og orienteringstur i Kuah town
Reiseleder fra Unik Travel under hele oppholdet

Tillegg:
Enkeltrom kr 7.500,-
Drikke til maten
Tips
Turistskatt (MYR 10 / ca NOK 20 pr rom pr natt – må betales direkte til hotellet ved innsjekk)
Frivillige utflukter

Hotellene:
Swiss Garden Hotel Kuala Lumpur
Strawberry Park Resort Cameron Highlands      
Bayview Hotel Georgetown
Hotel Holiday Villa Langkawi

For mer informasjon og påmelding gå inn på www.uniktravel.no/stavanger-aftenblad
Du kan også ringe Unik Travel på 38 12 79 00
Telefonen er betjent man-fre 08.30-15.30

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

23.5°