Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Wien og Budapest

6. - 12. MAI 2019

Vi inviterer til denne turen som kombinerer to av Europas vakreste hovedsteder.

Vi begynner med Wien, den tidligere hovedstaden i Habsburgernes rike. Den forbindes i dag kanskje mest med den mektige sjokoladekaken Sacher Torte, den spanske rideskole, Mozart og en nydelig beliggenhet ved elven Donau. Men byen er så mye mer, og det skal vi prøve å få frem i løpet av dagene vi tilbringer her.

Turen går så etter hvert videre, og vi kjører over den ungarske landsbyen Pusztaen for å komme til Budapest. Byen var tidligere en av Europas virkelig storslåtte byer, rik på historie og drama. De siste årene er mye av glansen fra denne tiden gjenskapt, og Ungarns hovedstad er igjen et fantastisk reisemål. Flere vakre broer krysser elven Donau der den flyter bedagelig gjennom byen og deler den i to – Buda i høyden og Pest på sletten.

Denne turen blir du med på, ikke sant?

Program

Dag 1: Norge – Wien

/globalassets/europa/wien/wien-store-bilder/parlamentet2000px.jpg

Vi flyr direkte fra Norge til Wien med Norwegian. Ved ankomst blir det busstransport til vårt hotell som ligger innenfor «Ringen», like ved butikker og restauranter. De som ønsker det, kan etter innsjekking bli med reiseleder på en liten spasertur i området. Om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

Dag 2: Wiens mange skatter

/globalassets/europa/wien/wien-store-bilder/hundertwasser.jpg

I dag skal vi på spasertur i Wiens gater til mange av Wiens aller største attraksjoner. Vi skal stifte kjennskap med blant annet Operahuset, Stefansdomen, huset hvor Mozart bodde og Hofburg der vi finner keiserens residens. Fellesturen avsluttes i sentrum, og resten av dagen og kvelden er på egenhånd. Wien er en by som er tilrettelagt for å spasere rundt, avstandene er ikke for store innenfor selve ringen, og det er også mange grønne områder som innbyr til avslapning. Noen vil kanskje se i butikkene i byens berømte gågate Kärntner Strasse, mens andre vil finne en klassisk konsert eller besøke matmarkedet Naschmarkt. Etter en stund kan man sette seg ned på de mange konditorier og kaffehus for å få en smakebit på de gode kakene som Wien kan friste med.

Dag 3: Schönbrunn (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/wien/wien-programbilder/schoenbrunn-osterreich-werbung-2000px.jpg

I dag kan de som ønsker det bli med oss til noe av det flotteste Østerrike har å tilby når det gjelder rokokkoarkitektur, nemlig det berømte slottet Schönbrunn. Det ble bygget i 1713, og for det meste brukt som Hafsburgkeiserens sommerresidens. Slottet har 1141 rom, og av disse er 40 åpent for publikum. Vi får en omvisning i slottet og anledning til en spasertur i den nydelige slottsparken med skulpturer, ruiner, fontener og en praktfull hage.

Dag 4: Wien – Budapest

/globalassets/europa/budapest/budapest-store-bilder/budapest_shutter.jpg

Etter frokost sjekker vi ut av hotellet og forlater vakre Wien. Vi skal kjøre mot Budapest, en strekning på ca 25 mil. Vi gjør et stopp på den ungarske landsbygda hvor dagens lunsj blir servert. Etter hvert ankommer vi Budapest og sjekker inn på vårt hotell som skal være basen de nærmeste dagene. Felles middag om kvelden.

 

Dag 5: Bli bedre kjent med Budapest

/globalassets/europa/budapest/budapest-programbilder/fisekbast.jpg

Etter en lang og deilig frokost gjør vi oss klar for en rundtur i Budapest. Sammen med vår lokale guide blir første stopp Gellerthøyden med det gamle Citadellet. Utsikten herfra er absolutt verdt å ta med seg. Budasiden byr på imponerende byggverk som Matthiaskirken, Slottet, Fiskerbastionen og Gellertbadet. På Pestsiden, den «flate» delen av byen møter vi et myldrende gateliv og brede bulevarder og den imponerende Parlamentsbygningen. På Helteplassen finner vi hele Ungarns historie samlet i monumentet med statuer av ungarske herskere og historiske personligheter. I denne bydelen ligger også Operaen, som har en sentral rolle i landets rike musikkliv. Vi avslutter dagens sightseeingtur i gågaten Vaci Utca og resten av dagen og kvelden er på egenhånd.

Dag 6: Kunstnerbyen Szentendre

/globalassets/europa/budapest/budapest-programbilder/budapest-gatebilde-2000px.jpg

En drøy times kjøretur utenfor Budapest ligger Szentendre, en liten pittoreske kunstnerbyen som har en helt annen kultur og byggestil enn resten av Ungarn. Vi tar en rusletur i de små gatene som er fylt med gallerier, museer og små butikker. Det blir en felles lunsj, samt tid til å gå rundt og titte på egenhånd. I «Vinlabyrinten», en gammel vinkjeller som i dag huser et vinmuseum, kan dere få en vinsmaking og en forklaring på de forskjellige ulike vindistriktene som man finner i Ungarn. Vi kan også anbefale et besøk på byens berømte marsipanmuseum. Retur til Budapest om ettermiddagen.

Dag 7: Hjemreise

/globalassets/europa/budapest/budapest-programbilder/budapest.jpg

Flotte dager hvor vi har blitt kjent med de fascinerende tvillingbyene ved Donau er kommet til sin ende, og vi må si farvel for denne gang. Bussen kjører oss til flyplassen, og etter en mellomlanding i Stockholm ankommer vi Oslo om ettermiddagen.

Prisinformasjon

Turpris kr 12 990,-

Inkludert i turprisen:
Fly Oslo – Wien / Budapest – Oslo med Norwegian
Flyavgifter 552,- (med forb. om endringer)
Busstransport i henhold til program
3 netter i dobbeltrom på 4* hotell i Wien
3 netter på dobbeltrom på 4* hotell i Budapest
6 frokoster
1 lunsj
2 middager
Utflukter i henhold til program
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2 800,-
Drikke til inkluderte måltider
Tilslutning fra andre byer i Norge
Frivillig utflukt til Schönbrunn kr 580,- per person (bindende påmelding)

HOTELLER:

WIEN: IntercityHotel Wien
BUDAPEST: Mercure Budapest Korona Hotel

-4.6°