Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Thailand - langtidsferie

Bli med på langtidsferie til Thailand – Østens perle
8 dagers rundtur og 12 dager på øya Koh Chang

21. JANUAR – 10. FEBRUAR 2019

Sawadee ka – God dag

Å rusle rundt i Thailand og den eventyrlige hovedstaden Bangkok er en opplevelse millioner av turister har opplevd. Og de kommer svært gjerne tilbake hit, til den utsøkte maten som pirrer hele registeret av smaksløker, til de smilende menneskene og de ubeskrivelige, gullbelagte templene hvor munker i safrankledde drakter og thaier samles i ærbødighet ved guddommene. Eller man kommer for å brune en vinterblek kropp på strendene, mens andre bruker mest tid i de mange butikkene og gatemarkedene som frister med silkeskjorter, kopier av kjente klokkemerker, batikk, lærvarer m.m.

Thailand har i mange år nesten vært forbeholdt ryggsekkturistene. Nå strømmer familier og andre turister fra hele verden til denne perlen i Østen, som tilbyr kulturelle og kulinariske opplevelser i første divisjon. Et høyt servicenivå og en velutbygd infrastruktur gjør Thailand til drømmemålet for flere og flere. Har ikke du også en drøm om å komme hit?

Turprogram

Dag 1: Reisedag fra Norge til Bangkok

Det blir utreise fra Oslo direkte til Bangkok midt på dagen.

Dag 2: Bangkok - Kanchanaburi

/globalassets/asia/thailand/bridge-980323_1920.jpg

Vi lander tidlig på morgenen, buss og norsktalende guide møter oss på flyplassen. Vi setter kursen vestover og stopper på en lokal restaurant hvor vi spiser lunsj. Vi fortsetter så mot Kanchanaburi provinsen hvor den kjente broen over Kwai befinner seg. Broen ble udødeliggjort etter den prisbelønte filmatiseringen av romanen «Broen over Kwai» i 1957. Vi sjekker inn på hotellet vårt og det blir nå tid til å slappe av i flotte jungelomgivelser etter en lang reise. På kvelden spiser vi felles middag på hotellet.

 

Dag 3: Kanchanaburi

/globalassets/asia/thailand/home-phutey.jpg

I dag kan du nyte dagen på egenhånd i Kanchanaburi. Hotellet tilbyr ulike aktiviteter for de som ønsker dette, eller du kan slappe av ved bassenget. Reiseleder er behjelpelig med å booke aktiviteter og utflukter. På kvelden samles vi til middag på hotellet.

 

Dag 4: Kanchanaburi - Ayutthaya

/globalassets/asia/thailand/ayutthaya.jpg

Etter frokost og utsjekk fra hotellet går turen til Suphanburi og besøk på Sam Chu Market som ligger ved elven Tha Chin. Dette er et av de best bevarte tradisjonelle markedene i Thailand. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant før vi fortsetter videre til Ayutthaya hvor vi blir kjørt med det lokale transportmiddelet Kermit Tuk Tuk inn til gamlebyen. Ayutthaya var landets hovedstad i mer enn 400 år, fra 1300 til 1700-tallet. Den gang ble den rost av europeiske reisende og ambassadører som den vakreste og mest prektige byen i verden, og UNESCO har satt Ayutthaya på listen over verdens kulturarv. Man kan bare bli imponert over omfanget og mangfoldet av de enorme ruiner av templer, palasser og kanaler. Vi sjekker inn på hotellet, og etter litt tid på egenhånd møtes vi i kveld for middagscruise på elvebåt.

Dag 5: Ayutthaya

/globalassets/asia/thailand/programbilder/ayutthaya-2021153_1920.jpg

Vi spiser frokost på hotellet før vi i dag skal bli bedre kjent med Thailands tidligere hovedstad. Vi kjører rundt i Kermit Tuk Tuk og stopper opp ved ikoniske templer, statuer og ruiner mens guiden vår forteller historien til denne fascinerende og historiske byen. Underveis blir det lunsj på en lokal restaurant.

Felles middag på hotellet på kvelden.

 

Dag 6: Ayutthaya - Chantaburi

/globalassets/asia/thailand/programbilder/church-of-christ-1411813_1920.jpg

Vi spiser frokost på hotellet og etter utsjekk setter vi kursen mot Chantaburi. På veien besøker vi Thai Herbal Medicine Museum på The Chao Phya Abhaibhubejhr Hospital. Sykehuset ble bygd i 1909 for King Rama V som døde ett år senere. Bygningen har siden blitt restaurert og åpnet som museum for Thai Traditional Medicin. Museet har en utstilling med møbler og gjenstander relatert til perioden King Rama V levde. I tillegg er det også et gammelt apotek hvor de blant annet har krukker med skorpioner og slanger som tidligere ble brukt i thaimedisin.

Etter lunsj fortsetter vi til Cantaburi som er hovedstad i provinsen som grenser mot Kambodsja. Byen har tidligere vært under fransk okkupasjon, noe som kan sees i arkitekturen, inkludert den største katolske katedral i Thailand. I natt skal vi overnatte på en golf resort beliggende i flotte grønne omgivelser, og vi spiser felles middag på hotellet.

 

Dag 7: Chantaburi – Koh Chang

/globalassets/asia/thailand/programbilder/koh-chang-2394542_1920.jpg

Etter frokost kjører vi buss til Trat hvor vi tar ferge over til Koh Chang (ca 30 min båttur). Vi sjekker inn og spiser felles lunsj på hotellet. Nå er vi klare til å nyte dagene på vår behagelige strandresort, hvor vi skal bo i 11 netter.

Dag 8 – 17: Koh Chang strandhotell

/globalassets/asia/thailand/gallery-2.jpg

Koh Chang

Koh Chang er Thailands nest største øy, og ligger i Muka Chang National Park like mot grensa til Kambodsja. Øya består av 70% uberørt regnskog og et frodig, kupert landskap. Her befinner vi oss blant flotte strender og nærmere 50 idylliske øyer med vakre korallrev og krystallklart vann. Navnet Koh Chang betyr Elefantøya og dette navnet kommer av at formen på øya minner om et elefanthode.

Til tross for at øya har blitt utbygget for å ta mot stadig flere turister, så har den beholdt sin genuine sjarm. Området rundt øyene sør for Koh Chang er perfekt for snorkling og dykking med sitt krystallklare vann og fine korallrev. Koh Changs natur gir mange muligheter til spennende fotturer, alt i fra korte spaserturer til mere strabasiøse eventyr. Khlong Mayom-elva renner fra øyas høyeste fjell, Mount Mayom, nedover mot kysten i en rekke fosser og fall. Hit kan man ta seg til fots for en forfriskende dukkert i det kjølige vannet. På utflukt i jungelen er det gode sjanser for å se både aper, villsvin og andre spennende arter.

Hotellet vårt: Awa Resort Koh Chang

Awa Koh Chang er et 4* hotell med beliggenhet nord på Kai Bae stranden. Hotellet har flere restauranter og barer, et flott bassengområde og en innbydende spa avdeling.

Deluxe rom: Rommene er stilfullt innredet og har balkong, aircondition, flatskjerm-TV, minibar, safe, bad med dusj og badekar, hårføner, badekåpe og tøfler.

Det finnes også mange restauranter og salgsboder i nærheter av hotellet.

Det blir både velkomst- og avskjedsmiddag på hotellet inkludert i prisen.

Frivillige utflukter

Under opphold vil det bli tilbudt flere frivillige utflukter, vi nevner bare noen av mulighetene:

Rundt øya Koh Chang finnes det utallige steder som er perfekt for snorkling. Du kan bli med på en båttur hvor vi besøker 4 ulike steder for snorkling, og vi får servert thai lunsj på en flott strand hvor vi også får tid til å slappe av og nyte dagen.

Vi kan også bli med på en tur til tempelet Klong Prao hvor vi får mulighet til å prate med buddhist munkene som lever der. Vi besøker et fossefall hvor vi får mulighet til å avkjøle oss i vannet før vi kjører nedover vestkysten til Bang Bao hvor vi spiser lunsj.  

Kort sagt, alt ligger til rette for en aktiv eller avslappet ferie, alt etter hva du måtte ønske. Det er opp til deg hvor aktiv du vil være, enten du reiser alene eller sammen med en venn eller din ledsager. Vi lover at du kommer til å bli godt tatt vare på!

Dag 18: Koh Chang - Bangkok

/globalassets/asia/thailand/bangkok-2732437_1920.jpg

Etter frokost på hotellet sjekker vi ut og setter kursen mot Bangkok med buss. Vi stopper underveis og spiser lunsj. Ved ankomst Bangkok sjekker vi inn på hotellet og vi har kvelden på egenhånd. Reiseleder er behjelpelig med å anbefale steder å spise i kveld.

 

Dag 19: Bangkok

/globalassets/asia/thailand/bankok_grand_palace.jpg

Etter frokost skal vi i dag bli med på en båttur på Chao Phraya River og klongene (kanalene) som har gitt byen navnet «Østens Venezia». Her får vi se hvordan hverdagen utspiller seg blant familier som lever der, og vi kan også nyte synet av de flotte templene langs kanalene. Vi besøker også Baan Sillapin som i dag er et populært kunstgalleri. Huset, som tidligere var eid av en gammel gullsmedfamilie, ble solgt og den nye eieren renoverte huset og åpnet det som i dag er et senter for alle kunstelskere. Vi spiser lunsj på en restaurant langs elven, og etterpå tar vi båten til Maharat Pier hvor dagens utflukt avsluttes (nær Grand Palace for de som ønsker å besøke dette). Resten av dagen fri, og transport tilbake til hotellet på egenhånd.  

Middag i kveld blir på egenhånd, og vi anbefaler et besøk på Asiatique Riverfront, et hyggelig nattmarked som ligger langs elven og i nærheten av hotellet. Her finner du alt fra fastfood kjeder som KFC og Pizza Company til flotte restauranter som serverer alt fra Thai mat til Italiensk og sjømat. Du finner også puber, cabaretshow og shopping. Med andre ord, noe for enhver smak og absolutt verdt et besøk.

Dag 20: Bangkok

/globalassets/asia/thailand/flytende-marked.jpg

Etter frokost på hotellet kjører bussen oss sørvest i Thailand til Maeklong Railway Market, som er et av de største markedene i Thailand for fersk sjømat. Markedet er plassert langs jernbanesporet, og når toget nærmer seg må varene raskt bort fra togskinnene, og så snart toget har passert er varene tilbake på plass igjen. En fascinerende opplevelse! Vi fortsetter så til det flytende markedet i Damnoen Saduak. Thailands største og mest severdige flytende marked ligger ca 110 km utenfor Bangkok og er enestående og overveldende med selgere som tilbyr produktene sine fra hundrevis av småbåter på kanalene. Det blir lunsj på en lokal restaurant i løpet av dagen. Vi setter kursen tilbake til Bangkok, og i kveld møtes vi til felles middag på hotellet.

Dag 21: Hjemreise

Våre deilige uker i Thailand går mot slutten, og etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og bussen kjører oss til flyplassen. Flyet har avreise på formiddagen og vi er hjemme i Oslo på ettermiddagen lokal tid.

Prisinformasjon

Turpris kr 26 900,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Flyreise Oslo – Bangkok t/r (vi er behjelpelige med tilslutning fra andre byer i Norge)
Flyskatter kr. 397,- (med forbehold om endringer)
Transport flyplass-hotell t/r

Rundtur 8 dager som inkluderer:
8 netter i dbl.rom på hotel
8 frokoster
8 lunsjer
6 middager

Koh Chang 12 dager som inkluderer:
11 netter i Deluxe dbl.rom på Hotel Awa Koh Chang
Frokost alle dager
2 middager (første og siste kvelden)
Norsktalende lokalguide under hele oppholdet

Tillegg:
Enkeltrom kr 8900,-
Drikke til maten
Tips
Frivillige utflukter

Hotellene:
Home Phutoey River Kwai Hotel
www.homephutoey.com/

Krungsri River Hotel Ayutthaya
http://krungsririver.com/

Chatrium Golf Resort Soi Dao http://www.chatrium.com/chatrium_soidao/default-en.html

Awa Resort Koh Chang
http://www.awakohchang.com/

Ramada Maenam
http://www.ramadaplazamenamriverside.com/

For mer informasjon og påmelding gå inn på www.uniktravel.no/banknorwegian

Du kan også ringe Unik Travel på 38 12 79 00

Telefonen er betjent man-fre 08.30-15.30

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

25.6°